Hitta diskussioner med liknande innehåll

Vegetarian i Korea?

#1 2008-12-18, 10:23
Shrink in spe
Hej alla vagabonder!

Troligen bär det av till Korea i sommar, kommer troligen stanna där i 3-4 veckor. Kommer främst vara i Seoul och Taegu/Daegu.

Min fråga är om någon här har en aning om hur man klarar sig som vegetarian i Korea. Min gissning är att det säkert funkar men att man får vara lite uppmärksam på exempelvis Kimchin så att det inte är ansjovis i eller liknande. I värsta fall får man väl komplettera med näringsbarer/pulver, men skulle ju vara kul att äta mat också.

Någon som varit i Korea och fått en uppfattning om vegetarisk mat där?
#2 2008-12-18, 10:31
Swe.patriot
Ursprungligen postat av Shrink in spe
Hej alla vagabonder!

Troligen bär det av till Korea i sommar, kommer troligen stanna där i 3-4 veckor. Kommer främst vara i Seoul och Taegu/Daegu.

Min fråga är om någon här har en aning om hur man klarar sig som vegetarian i Korea. Min gissning är att det säkert funkar men att man får vara lite uppmärksam på exempelvis Kimchin så att det inte är ansjovis i eller liknande. I värsta fall får man väl komplettera med näringsbarer/pulver, men skulle ju vara kul att äta mat också.

Någon som varit i Korea och fått en uppfattning om vegetarisk mat där?


I den delen av asien så är väl vegetarianer nästan vanligare än köttätare, eller har jag fel?
#3 2008-12-18, 10:38
Shrink in spe
Ursprungligen postat av Swe.patriot
I den delen av asien så är väl vegetarianer nästan vanligare än köttätare, eller har jag fel?


Min uppfattning är att det är mycket kött i maten (typ Bulgogi) och en hel del fisk. Dessutom äter man vad jag förstått Kimchi till det mesta, och det är inte ovanligt att man smyger ner lite ansjovis i den. Jag tror att det är "för långt" norrut för att det skall finnas mycket vegetarisk mat, det är vad jag förstår mycket bättre i sydostasien och Indien!
#4 2008-12-18, 11:39
sassafras
I den delen av asien så är väl vegetarianer nästan vanligare än köttätare, eller har jag fel?


ja, du har fel. östasiater är köttälskare av rang och har svårt att begripa varför västerlänningar väljer att vara vegetarianer. östasiater förknippar vegetarianism (är det ett ord?) med buddhism och/eller fattigdom, många lite äldre asiater växte upp under extremt torftiga förhållanden där kött var en lyx som det var få förunnat att äta. nu äter folk kött så ofta de kan.

men med allt det sagt finns det ett stort utbud av vegetarisk mat i hela asien. det man måste se upp med är att kockar har en tendens att antingen stoppa små köttbitar i maten "för smakens skull" eller baserar vegetariska rätter på kött/fisk-fond. är man väldigt strikt vegetarian kan man få problem.
#5 2008-12-18, 12:45
Shrink in spe
Ursprungligen postat av sassafras
ja, du har fel. östasiater är köttälskare av rang och har svårt att begripa varför västerlänningar väljer att vara vegetarianer. östasiater förknippar vegetarianism (är det ett ord?) med buddhism och/eller fattigdom, många lite äldre asiater växte upp under extremt torftiga förhållanden där kött var en lyx som det var få förunnat att äta. nu äter folk kött så ofta de kan.

men med allt det sagt finns det ett stort utbud av vegetarisk mat i hela asien. det man måste se upp med är att kockar har en tendens att antingen stoppa små köttbitar i maten "för smakens skull" eller baserar vegetariska rätter på kött/fisk-fond. är man väldigt strikt vegetarian kan man få problem.


Det är lite min farhåga också, misstänker att man ibland kan få "vegetarisk" mat med lite fisksås eller liknande, antar att man får försäkra sig både en och två gånger om vad det är i maten. Tyvärr kan ju språket bli ett problem, de är ju enligt uppgift inte så väldigt haj på engelska..

Som tur är är det ju ett i-land, får väl leva på powerbars och frukt i värsta fall..
#6 2009-01-01, 12:54
apgujeong
Varken jag eller någon jag känner som spenderat mycket tid i Korea är vegetarianer, så jag har inte någon förstahandsinformation. Däremot har jag hört, som sagts tidigare i tråden, att det inte är lätt att vara vegetarian i Korea.

Kommer du resa på egen hand blir det nog svårt att äta speciellt mycket ute. Får du hjälp av någon lokal guide kan han/hon kanske hälpa dig till en del vegetarisk mat.
#7 2009-07-27, 00:43
Apanalol001
Det är inte så särskilt svårt att käka vegetariskt, bara välja och vraka eller peta bort de små köttbitarna från nudlarna
#8 2009-07-29, 11:28
Shrink in spe
Ursprungligen postat av Apanalol001
Det är inte så särskilt svårt att käka vegetariskt, bara välja och vraka eller peta bort de små köttbitarna från nudlarna


Det var verkligen inte bara att "välja och vraka" - det var svårt att äta vegetariskt. Jag är så pass strikt att jag inte bara plockar bort köttbitarna, så Korea som vegetarian var allt annat än lätt - men resan var riktigt härlig ändå!
#9 2009-07-30, 13:16
Bjorkan
Eller så slutar du lipa å äter det som serveras..ja hade inte klarat 1 dag som vegeterian fyfan säger ja bara .
#10 2009-07-30, 13:41
Ursprungligen postat av Bjorkan
Eller så slutar du lipa å äter det som serveras..ja hade inte klarat 1 dag som vegeterian fyfan säger ja bara .

Den kommentaren satt man ju bara och väntade på. White Trash?
Kommer inte bli några problem. När jag var där tycke jag att grönsaksrätterna var godast, köttet höll ofta för dålig kvalité och förstörde därför rätterna.
#11 2009-07-30, 17:45
Shrink in spe
Ursprungligen postat av Bjorkan
Eller så slutar du lipa å äter det som serveras..ja hade inte klarat 1 dag som vegeterian fyfan säger ja bara .


Skulle du få underskott på häftighetsvitaminer eller ballcium?
#12 2009-07-30, 17:47
Shrink in spe
Ursprungligen postat av Worez
Den kommentaren satt man ju bara och väntade på. White Trash?
Kommer inte bli några problem. När jag var där tycke jag att grönsaksrätterna var godast, köttet höll ofta för dålig kvalité och förstörde därför rätterna.



Har redan varit där - det "funkade", men inte så mycket mer än så. Det är väl en sak om man är där i 3-4 dagar, men efter tre veckor var man lite less på vegetarisk bibimbap..