Veckans flygfynd: Skandinaviens pärlor fr 678 kr

onsdag, 04 mars 2015

Du behöver inte flyga långt för att uppleva fantastiska storstäder, hisnande natur och fina sevärdheter. Här är fem flygfynd i Skandinavien.




Köpenhamn från 678 kronor
Hoppa på tåget över bron eller ta flyget och tillbringa ett par härliga dagar i världens gladaste land. Köpenhamn är en stad som lockar allt från gourmeter till barnfamiljer på jakt efter roliga aktiviteter. Käka på en av världens bästa restauranger, Noma, besök Tivoli eller Köpenhamns Zoo, shoppa på Ströget och avsluta med en stor kall öl i Nyhavn. En klassisk Köpenhamnsvistelse! 
 
LÄS MER: 22 tecken på att du är beroende av att resa
 
Kiruna från 1148 kronor
Vad sägs om lite skidåkning, hundspann och fjälläventyr? Flyg till Kiruna och upplev ett av Sveriges vackraste landskap. Vi skulle inte säga nej till en norrskenstur med snöskoter, inte heller till lite offpiståkning i den unika anläggningen Nuolja i Abisko som nyligen utsetts till en av Sveriges fjäll-måsten. 
 
Vasa från 724 kronor
Finlands mest svenska stad är en mysig ort med flera fina historiska sevärdheter, som exempelvis resterna av Gamla Vasa, och ett rejält utbud av aktiviteter för familjen. Wasalandia och Tropicalandia är två exempel på nöjen för de som vill kombinera vatten och skoj. Vasa har också ett bra utbud av museer, däribland det nya Kuntsi Museum of Modern Art från 2007 och Tikanoja Art Museum där verk av både Matisse och Picasso finns att beskåda. 
 
LÄS MER: Söktips och verktyg – Hel månad
 
Bergen från 1056 kronor
Norges näst största stad är kanske mest förknippad med musik men det är också en utmärkt destination för dig som vill uppleva det bästa av Norges natur. Bergen, som de facto är Norges mest bergiga stad, har utmärkta vandringsmöjligheter och är också en bra utgångspunkt för dig som vill se Norges fjordar. Men Bergen är även ett viktigt kulturcentrum och känt för sina musikfestivaler som lockar besökare från hela världen. 
 
Trondheim från 1614 kronor
Studentstaden Trondheim är den äldsta av Norges större städer och känd för den imponerande Nidaroskatedralen. Det här är en utmärkt destination för dig som vill uppleva en lagom stor stad med ett rikt utbud av kultur och ett livligt nattliv. Tänker du besöka Trondheim under juli och augusti kan du uppleva den populära St. Olav festivalen som anordnas här varje år. 
 
LÄS MER: De 10 hetaste reseapparna
 
 
Skyscanner är världens ledande resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyg, hotell och hyrbilar.




Bergen, Danmark, Europa, Finland, Kiruna, Köpenhamn, Norge, Sverige, Trondheim, Vasa, budget, reseinspiration Läs hela artikeln »