Veckans flygfynd: romantiska destinationer under 999kr

onsdag, 01 april 2015

Fyll på kärleksreserverna med en romantisk weekend i Europa.




Romantik kan man inte få för mycket av. Kör på en klassiker med röda rosor och champagne i ett lyxigt hotellrum eller överraska din älskling med en picknick på stranden. Vi har valt ut fem romantiska destinationer under 999kr. 
 
Wien från 979kr
 
Wien är staden som kännetecknas av historia, vackra gamla byggnader och musik. Besök de mäktiga palatsen Schloss Belvedere och Schloss Schönbrunn, lyssna på klassisk musik i stadens historiska kyrkor och njut av en middag i stearinljusens sken på någon av stadens många prisbelönta restauranger. 
 
Hitta flyg till Wien
 
Pafos från 878kr
 
Ta med din älskade till kärleksgudinnans Afrodites födelseplats Pafos. Enligt legenden var det här på Cyperns sydvästra kust vid klippan Petra tou Romiou som Afrodite först steg upp ur vågorna. Cyperns vackra väder gör detta till en utmärkt destination att besöka större delen av året. Cypern är också utmärkt för dig som vill kombinera romantik med en aktiv semester; här finns både fina golfbanor och cykelvägar att prova. 
 
Hitta flyg till Pafos
 
Ljubljana från 816 kr
 
Sloveniens lilla huvudstad är en av Europas minsta huvudstäder och lämpar sig perfekt för en weekend på tu man hand. Strosa runt i den sagolika stadskärnan eller ta er ut till den vackra sjön Bled som har en kyrka på en liten klippa mitt i vattnet. I Ljubljana kan ni bland annat besöka någon av stadens många stadsparker. Parken Tivoli, den största av dem, är  på hela 17,5 hektar. 
 
Hitta flyg till Ljubljana
 
Venedig från 338kr
 
En klassisk romantisk weekend? Då är Venedig ett säkert kort! Frossa i det härliga italienska köket, bo i ett gammalt restaurerat palats och ströva runt bland stadens många historiska måsten. Venedig är en underbar stad att utforska till fots eller med vattenbussarna Vaporettio. Vattenbussen nr 1 tar er längs med hela Canal Grande. 
 
Hitta flyg till Venedig
 
Budapest från 588kr
 
Det rådet ingen brist på romantiska hotell i Budapest, prisnivån är dessutom betydligt lägre än i Sverige. I Budapest kan ni uppleva det gamla Europa; staden är full av historiska och kulturella måsten, allt med en gammaldags charm. Besök gärna Margitsziget, känd för sina ruiner och sin sjungande fontän. 
 
Hitta flyg till Budapest
 
 
 
Skyscanner är världens ledande resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyg, hotell och hyrbilar.



Läs hela artikeln »