Hitta diskussioner med liknande innehåll

någon som bor i new york eller bott ?

#1 2004-01-06, 16:54
Cyberax2k
någon som bor i new york eller bott ?

ska troligen flytta dit o plugga i 4 år,

hur är det att hitta lägenhet,
hur är nattlivet, går det att komma in, är det sturplans svårt ?
något man ska tänka på
#2 2004-01-06, 22:26
joyce
Har bott i ett halvår som längst.

Svårt att hitta lägenhet med normal hyra. De flesta är svindyra i alla fall på Manhattan.

Det finns gott om klubbar och discon och de som är "inne" är ofta svåra att ta sig in på. Det är inga köer utan en avspärrning med dörrvakterna innanför och folket utanför men med rätt attityd så brukar de öppna på en gång. Det gäller att vara självsäker och utstråla det. Jag hade aldrig några problem med att komma in någonstans och ju mer man är ute och träffar folk desstå lättare blir det att komma in.

Det finns så många olika ställen så om man inte kommer in är det bara att gå vidare.

Kolla med svenska kyrkan om de har lägenhetsannonser. Det går säkert att få tag på någon svensk kärring som vill ha en inneboende.
#3 2004-01-07, 03:03
JakeTheSnake
jag har bott i NY i två omgångar, hade turen att en släkting hjälpte mig med boende. det finns alltid lediga lägenheter, i NY är det vanligare med hyresrätter än bostadsrätter, men det är SJUKT dyrt att hyra om man ska bo centralt. är man inte lika kräsen på standarden och inte behöver bo mitt i stan så är det inte lika farligt.

nattlivet är helt otroligt bra, absolut det bästa på den sidan jordklotet. NY är ju staden som aldrig sover, det finns alltid flera klubbar med riktigt bra drag, det spelar ingen roll vilken dag i veckan det är. en del ställen är näst intill omöjliga att komma in på, men har man en bra attityd och inte är alltför full så brukar det vara lungt, men som joyce sa så finns det alltid andra ställen att gå till.

lycka till
#4 2004-01-07, 22:14
Cyberax2k
några bra tips på boende, eller sidor där man kan hitta lägenheter..

vad är bra o bo, vart kan man te.x hitta 1or för typ 5000 kr i månaden ?
#5 2004-01-07, 22:43
Robert_Goatse
#6 2004-01-07, 22:47
joyce
Jag gjorde en sökning på google. Fick upp en massa olika sidor som jag inte orkar lista här. Sök med: apartment to rent new york.

Då får du upp hur många sidor som helst där du kan leta annonser.

Som sagt, det är billigare i Brooklyn än på Manhattan men du får å andra sidan en massa restid. Har du inga tider att passa som ligger mitt i rusningstiden så är det nog ingen fara.

Lycka till.