Hitta diskussioner med liknande innehåll

Res inte till thailand

#1 2004-02-09, 01:34
Jeppe Soon
Jag har länge dragit på detta men måste få säga min sak!
Alla jag känner har varit i thailand och alla sa att det var underbart. Jag fick för mej att det var ett fattigt och skitigt land, men eftersom alla sa att det var ett paradis så tog jag mej ner dit för att kolla hur det såg ut!! Det var precis så jävligt och eländigt som jag hade tänkt mej, Luktade illa, maten var värdelös, allt smakade likadant nämligen bränd olja (kan tänka mej att hälsovårdsmyndigheten inte är den bästa där nere) Ödlor, kakerlackor och spindlar överallt, och alla försökte blåse en på så mycket pengar som möjligt!
#2 2004-02-09, 01:40
Hin Håle.
Huj! Det var i gryningens timma! Jag var ju just i färd med att boka biljetter, men efter att ha läst din redogörelse kom jag genast på bättre tankar!

Skämt åsido, thaikäk är ju skitgott, spindlar häftiga och Thailand jättetrevligt..
#3 2004-02-09, 10:29
H.E.L.
Ursprungligen postat av Jeppe Soon
Jag har länge dragit på detta men måste få säga min sak!
Alla jag känner har varit i thailand och alla sa att det var underbart. Jag fick för mej att det var ett fattigt och skitigt land, men eftersom alla sa att det var ett paradis så tog jag mej ner dit för att kolla hur det såg ut!! Det var precis så jävligt och eländigt som jag hade tänkt mej, Luktade illa, maten var värdelös, allt smakade likadant nämligen bränd olja (kan tänka mej att hälsovårdsmyndigheten inte är den bästa där nere) Ödlor, kakerlackor och spindlar överallt, och alla försökte blåse en på så mycket pengar som möjligt!håller man sig i horkvarteren i bangkok o inte ser resten av landet så är det lätt att få den uppfattningen. Försök se din om lite vid nästa resa.
#4 2004-02-09, 11:09
Larsson Börje
thailand rockar hårt..men som sagt , man ska resa runt i detta land..
och undvik phuket ..spec patong..
annars så är det så jävla soft där nere.
#5 2004-02-09, 15:26
mossoro
Var i Thailand förra året, oops 2002. Däribland Patong 1 vecka och det var kanon, trevliga krogar, bra stränder osv osv

Både jag och tjejen blev glatt överraskade, trots alla varningar om Patong by night. Visst mycket köptjejer, men vilket drag!!

Senare vilade vi ut nere på Krabi, som är precis lika vackert som i katalogerna.

Mvh mossoro
#6 2004-02-10, 13:20
2big4you
Var i Thailand för ett år sedan, åker dit om 3veckor igen, klockrent tycker jag.
Billigt att vara där, bra krogar, lätt att ta sig runt, bra stränder, mycket att handla, vad mer begär man av en solsemester!?
Sen att fattigt är ju en sak, det skulle vara ännu fattigare om inte vi turister åker dit!
Skitigt är det i de flesta länder utanför Europa!!!

Men, men smaken är väl som baken, delad,, vissa tycker om att semestra i Norrland, äta surströmming och slåss med myggen, vissa tycker om sol och värme och god thaimat och en iskall Singha!!!
#7 2004-02-10, 14:08
Ursprungligen postat av Hin Håle.
Huj! Det var i gryningens timma! Jag var ju just i färd med att boka biljetter, men efter att ha läst din redogörelse kom jag genast på bättre tankar!

Skämt åsido, thaikäk är ju skitgott, spindlar häftiga och Thailand jättetrevligt..


Spindlar är inte häftiga, är skitskraj för spindlar, patetiskt men sant!

Men jag skulle mer än gärna åka till Thailand i vilket fall, men nu blir det turkarna som får sno mig på pengar i maj månad istället.

Man alla jag känner som varit i Thailand säger att det är det bästa resemålet de upplevt.
#8 2004-02-10, 15:20
free
Ursprungligen postat av Jeppe Soon
Jag har länge dragit på detta men måste få säga min sak!
Alla jag känner har varit i thailand och alla sa att det var underbart. Jag fick för mej att det var ett fattigt och skitigt land, men eftersom alla sa att det var ett paradis så tog jag mej ner dit för att kolla hur det såg ut!! Det var precis så jävligt och eländigt som jag hade tänkt mej, Luktade illa, maten var värdelös, allt smakade likadant nämligen bränd olja (kan tänka mej att hälsovårdsmyndigheten inte är den bästa där nere) Ödlor, kakerlackor och spindlar överallt, och alla försökte blåse en på så mycket pengar som möjligt!Får man fråga var du höll till någonstans ?

Själv har jag varit i stort sett hela Thailand och aldrig stött på något av det du talar om....visst finns det väl dåliga ställen men det är ju ingen som tvingar en att uppsöka dom ?

Maten är stark som faan och det tar ett tag för oss mesiga nordbor att klara av den men när man väl lärt sig är den skitgod.

Det där med att bli blåst på pengar är väl ingen nyhet, det går man på första gången oavsett vart man reser i världen...sen har man lärt sig läxan, skulle inte du själv försöka blåsa rika dumma turister på så mycket som möjligt om du hade chansen ?

Jag kanske är lite väl lyckligt lottad när det gäller just Thailand, min flickvän bor där så jag räknar det som mitt andra hemland och snart drar jag för gott

Så ge det en chans till så kanske du förhoppningsvis ändrar åsikt !!
#9 2004-02-10, 18:15
Krungthep
Vete fan var du har varit någonstans i Thailand, det hade varit kul om du utvecklade resonemanget en aning?

Fanns det inte köttbullar och mos?

Pratade inte alla svenska?

Vad tycker du är ett bra resmål?

Fattigt och smutsigt? Jämfört med vad?

Blåsa dig på pengar? Har ett scoop till dig, det försöker man på alla ställen som har turister...
#10 2004-02-28, 21:21
Jeppe Soon
Eftersom jag var lite rädd för att hanma i denna turistfälla så kollade jag noga runt och hittade en thai resebyrå med en svensk ägare och dom rekomenderade en lite ö som hette koh sameth (inte koh samuie) och när vi åkte ner så sa en flygvärd att han brukade åka dit på semester och att det var dit man ska åka för att verklgen uppleva thailand, jag var beredd att sudda ut mina förutfattade meningar vad det gällde detta land, med det hele blev ett fiasko. Jag var nere med 4 barn och jag själv, inte kul!!

Ganska kul att någon nämner horstråk, för det är vad jag aaltid sagt, det är säkert skitkul i thailand om man vill bli uppskattad, speciell, bo och leva billigt eller sätta på thailänskor (thailändare i vissa fall) jo då är detta paradiset, men inte för oss turistande vanliga svenskar. Jag gillar inte landet och komme inte att åka dit igen!
#11 2004-02-28, 21:46
free
Det är nog bäst att du håller dig på hemmaplan i fortsättningen, för du är inte en vanlig turistande svensk...snarare en gnällkärring.
#12 2004-03-01, 11:22
Rumpelstilskin
Tråkigt att du var missnöjd med din resa, Jeppe Soon. Jag var i thailand med min fru i januari. Vi funderade först på att resa till Koh Samet, men jag läste att ganska många som åkt dit där var missnöjda. Så vi åkte till Koh Chang istället. Det ångrar jag inte. Det var paradiset på jorden. Fint vatten, hyfsat billigt, bra dykning, trevligt folk, inte mycket öppen prostitution. Tyvärr håller även den på att exploateras kraftigt, så om några få år är den nog också förstörd. Man tror att det kommer att bli det nya phuket. Man bygger feta hotellkomplex mitt ute i bushen, så snart kommer de olika stränderna att växa ihop till en enda stor.

Det där med maten låter märkligt. Thailand är ju annars känt för sin goda mat, oavsett om du köper den i ett skjul på gatan eller på en restaurang. Men visst, det är en fördel om man gillar stark mat.

Vi såg inte så mycket insekter(förutom en helvetes massa mygg. Tack gode gud för thailändsk insektsspray.) Geckoödlorna störde oss inte alls, tvärtom. Vi hade två stycken som bodde på vår toalett. Roliga djur som svarar när man ropar "Gecko!" till dem. Och det finns ett sätt att undvika att bli blåst på pengar i Thailand - Pruta. Stenhårt.

Men som sagt, tråkigt att du inte var nöjd med din resa. Jag kommer däremot att resa dit igen.