Hitta diskussioner med liknande innehåll

moskva-peking-australien-sydafrika-"europa"-finland

#1 2010-02-12, 19:44
DyngOlle
Har planerat att i början på 2011 åka ut på en längre resa, kan som längst vara bort i 9 månader men kan även vara kortare. Bor i Finland och har planerat att åka transsibiriska järnvägen till peking, på vägen tänkte jag stanna i Ulaan bataar några dagar för att sedan forsätta till peking, hur länge jag är kina vet jag ej men skulle vilja fortsätta min resa till australien, i australien tänke ja vara en längre tid för att jobba och skaffa pengar för att fortsätta min resa. Efter australien skulle jag vilja åka så att säga ''via''goda hopps udden i sydafrika för att sedan på något sätt ta mig tillbaka till europa, väl i europa planerar jag att tågluffa tillbaka till Finland.

Så om någon har erfarenheter av delar av denna typ av resa så dela med er, sydafrika till europa? flyg från kina till australien? eller finns det andra sätt typ färja?.

Vet egentligen ingenting så berätta allt ni vet!
#2 2010-02-12, 21:08
Låter som denna resa kommer ta ett år.

Du vill alltså resa genom Afrika? Jo, det finns det väl de som gör. Men några bra kommunikationer finns inte så det är att fixa en jeep eller liknande som gäller. Kolla i Afrika-forumet så finns det trådar med folk som gjort sådana resor. Då får du tips på rutt så det inte blir allt för farliga länder du passerar som typ Sudan. Sedan Tunisien -> Italien antar jag.

Sedan eftersom du nämner Godahoppsudden, menar du att du ska åka båt från Australien till Sydafrika eller vadå? Låter som en jättetråkig resa samt dyrt.
#3 2010-02-13, 10:35
DyngOlle
Alltså med ''via'' goda hopps udden menade jag endast att åka till kapstaden. Att ens åka till afrika är inget måste. Om du tycker detta skulle bli trist å dyrt, hur skulle du ha gjort?
#4 2010-02-13, 11:20
Ursprungligen postat av DyngOlle
Alltså med ''via'' goda hopps udden menade jag endast att åka till kapstaden. Att ens åka till afrika är inget måste. Om du tycker detta skulle bli trist å dyrt, hur skulle du ha gjort?


Med trist och dyrt syftade jag på båtresan. Afrika i sig lär väl inte vara tråkigt.
Men Afrika-resan låter nästan mer som ett projekt för sig och kanske inte är så roligt om man är ensam. Resten verkar ju mer vara en normal backpacker-resa.
#5 2010-02-13, 12:51
DyngOlle
kanske uttryckte mig lite vagt, jag åker inte ensam utan vi är två st.
De e sant att afrika är ett ganska stort projekt så att säga, så får se om de blir av. Har du några tips om hur man billigast tar sig från peking till australien?