Hitta diskussioner med liknande innehåll

Börja vandra...

#1 2010-03-07, 22:39
murkaz
Hejsan

Jag har under 2-3 år tänkt väldigt mycket på att resa i ett par år och bara njuta av livet, alternativen har varit många och det har varit mycket velande. Jag tror dock jag äntligen har hittat min sak och det är att vandra.

Just nu lutar det ner mot Afrika, dels för att jag har några jag skulle vilja besöka på vägen ner, men även för att Afrika verkar vara ett intressant land.

Jag har ingen erfarenhet av vandring och vad som krävs från mig på en sådan här stor resa, och tänkte fråga efter tips och råd. Min största fråga just nu är väl hur mycket det kan tänkas kosta och hur lång tid det tar?

Skulle även vara schyst med lite tips på dvs hemsidor osv

mvh
#2 2010-03-07, 23:35
Vandra måste väl ändå anses vara bland de billigare ressätten. du kan i stort sätt göra det på gränsen till gratis, om du tar med eget tält, stormkök och lagar din egen mat.

Det du behöver är väl främst ett par bra vandringskängor, med bra stöd och support för foten så att du slipper inflammationer. Det kanske du förvisso får i början av din resa ändå, innan du blir härdad.

Packa light, då en tung väska snabbt kommer att bli ett helvete att släpa på. packa även kläder som tål många olika typer av väder. se även till att du har en väska som är bekväm att bära och sitter bra, så undviker du onödig strain på din kropp.


Sen antar jag att du vet att Afrika är en kontinent och inte ett land?

det finns en drös med bloggar/hemsidor om människor som vandrat över jorden, bara googla lite and thou shalt find!
#3 2010-03-08, 00:26
TimGunn
Ursprungligen postat av andropa

Sen antar jag att du vet att Afrika är en kontinent och inte ett land?

Hoppas att han menade landskap.

@TS:
Att vandra från norra Afrika till södra, tar minst ett år. Men självklart använder man andra färdmedel än endast vandring om man väljer Afrika som destination. Hur mycket det kostar varierar kraftigt, och jag är inte riktigt säker på hur billigt det kan bli i Afrika eller hur bra man klarar sig ekonomiskt. I Sverige skulle du klara dig på 40-50.000 kronor på ett års av vandring, men självklart så tar det inte ett år att vandra genom Sverige, snarare omkring 2-3 månader. Är rätt så osäker kring om det ens är möjligt att primärt vandra i Afrika, och jag tror nog att detta bara är en ouppnåelig dröm för dig. Sikta på något mer realistiskt. Realistiskt i detta sammanhang är Europa, Amerika, eller möjligtvis delar av Asien.

Andra frågor?
#4 2010-03-08, 00:42
murkaz
Ops syftade så klart på kontinenten Afrika^^

Kanske var lite otydlig, men menar resan från Sverige till Afrika är det jag planerar, vill se alltså uppleva resan dit och kanske stanna till i Marocko Egypten beroende på vilken väg man tar.

Och beroende på hur resan blev kanske fortsätta därifrån

Vad är smidigaste lösningen på pengarna man ska ha med sig?