Hitta diskussioner med liknande innehåll

Asien i 2 månader. förslag på resemål?

#1 2010-05-25, 02:41
Hvr250
Tjena! jag och några polare har tänkt att resa till asien i december-januari och jag undrar om det är någon som varit i Asien och har några speciella resetips ? Dessutom så hur långt tror ni man klarar sig med 50k i två månader ? vi hade ju självklart inte tänkt att bo på nå lyxhotell hela tiden. Beror väl också på hur länge man stannar i dom dyrare delarna i Asien kanske.

Jag har själv varit på Bali och Lombok(giliöarnaockså och vi hade tänk att åka dit med i någon vecka pga min släkting bor där på Lombok men vi skulle vilja se mer av södra Asien och några resemål som jag tänkt mig är:

Hongkong
Singapore
Shanghai
Kuala Lumpur
Indonesien(inte bara bali och lombok)
Thailand

Som ni ser är det nästan bara storstäder vi tänkt på och det är för att vi knappt har varit i en storstad förutom Stockholm då så vi tänkte att det skulle vara coolt och åka till några storstäder där
Det är väl dom vi tänkt på i stora drag, men jag har ej tänkt på vart vi ska åka i tex Thailand.

det är bara att ösa på med förslag på ställen/boende/hemsidor/pris eller om ni föreslår något speciellt billigt flygbolag i Asien lr tågbolag.
#2 2010-06-16, 17:38
Teddelinski
Stanna definitivt till i Filippinerna! Bohol och Malapascua Island är grymt fint och paradis för dykare! Överlag är stränderna betydligt finare än i Thailand. Sen hade vi hört skräckhistorier om Boracay Island and det var som Mallorca eller nåt, men det var också hur grymt som helst!
#3 2010-06-16, 18:11
Rekar singapore eller shanghai, överväg också korea.

Thailand, malaysia och filipinerna är mera dricka paraplydrink under palm medans sing eller shanghai är moderna asiatiska megacityn.
#4 2010-06-16, 19:12
LasseLibra
Manila. 50k duger mycker bra
#5 2010-06-18, 18:48
De flesta storstäder i Asien är densamma dvs stora,fullt med folk,tutande,skräpigt samt dålig luft....

Kan rekommendera Bantayan i Filippinerna.... nås enklast genom att flyg till cebu city sedan ta buss till hagnaya och sen färja över till Bantayan....
#6 2010-06-19, 07:58
Ursprungligen postat av Maackan
De flesta storstäder i Asien är densamma dvs stora,fullt med folk,tutande,skräpigt samt dålig luft....


Har du varit i Hong Kong, Singapore, Tokyo eller Seoul?
#7 2010-06-19, 12:54
Ursprungligen postat av morkfromork
Har du varit i Hong Kong, Singapore, Tokyo eller Seoul?


Jag har varit i Hong Kong ja

Men nu sa jag de flesta för det finns ju så många mer storstäder i Asien än dessa som du nämnde
#8 2010-06-21, 20:22
RenegadeTourist
Om vi nu koncentrerar oss på sydöstra Asien och skippar mongoliet, azerbadjan och andra länder däromkring så finns det lite olika områden med lite olika kultur, klimat osv. Indokina med thailand vietnam osv är ett backpacker paradis, du kan kapa din budget en hel del och fortfarande se stora delar av indokina. Jag har själv inte varit runt där så fruktansvärt mycket men förutom stränder och paraplydrinkar är det gott om jungel och budisttempel. En tur i jungeln är inte fel men på ett par veckor är du nog ganska trött på tempel.

Sen har du kina med fantastiskt stora städer som Shanghai och Beijing. Beijing är helt fyllt av historiska monument av olika slag, ofta väldigt tjusiga sådana. Det är också fullt av elmopeder och försäljare. Vill du se monumenten är det najs, vill du handla billigt är silkesmarknaderna roliga, men man tröttnar snart på försäljare.

Shanghai däremot är mer en stad där öst möter väst, på riktigt. Mitt i staden går en flod och på ena sidan ligger skyskrapor av olika slag - väldigt mycket modern asiatisk storstad. På andra sidan floden ligger bankpalats som importerats från 1800-talets europa. Från Shanghai kan man också åka ut en liten bit på landet - säg 2 timmar med buss till trädgårdsstäder. Dessa är mer monumentaktiga med massa parker och så, shysst avkoppling från storstaden. Hangzhou är ett välkänt exempel.

Hong Kong är förvisso en storstad men också ett miniland i sig, tittar man lite utanför skyskraporna på HK Island kan man hitta både stränder, små fiskebyar och till och med vandringsleder i bergen. HK är bra eftersom du därifrån kan få ett kinesiskt visum på ett enkelt sätt utan att behöva planera så mycket i förväg. Vågar du dig in i de skabbigare hotelen vid Nathan road kan du dessutom bo billigt - i en skokartong.

Sen har vi ju hela övärlden med malaysia, indonesien osv men där har jag sämre koll.

Så mitt tips är åk till HK det är en najs inkörsport till Asien, se lite ordentlig storstad. Sen skulle jag tipsa om en tur i Laos, lite mindre turistigt än Thailand och vietnam men ungefär lika mycket jungel och tempel. Och sen, om man vill ha kinesisk kultur men slippa alla försäljare så kan Taiwan vara ett roligt resmål. Lite mer udda också. Taipei kan ni skippa, det är som vilken asiatisk storstad som helst men ta gärna en tur till Tainan - en stad full av tempel och kultur. Eller varför inte öskusten kring Hualien med en massa fantastiska berg och stränder som inte kryllar av parplydrinkande turister.