Hitta diskussioner med liknande innehåll

Frankrike i juli

#1 2004-05-05, 08:52
banane
Skall dra till Frankrike i Juli med bil, kommer dra igenom hela landet ner till söder och tänkte väl hamna i St tropez, Monaco osv på lite besök.

Någon som har tips på grejer man kan kolla in på vägen ner dit?

Var kan man hitta boende eller liknande som man kan boka i förväg?

Några mer sjyssta ställen nere på franska sydkusten som nån kan tipsa om?
#2 2004-05-05, 14:39
Roger Pontare
Monaco är skit, finns inget kul att se där förutom casinot kanske, dessutom så är det dyrt om man ska gå på klubb där, drinkarna ligger på typ 30 euro om man ska gå på typ jimis och festa. St Tropez däremot är riktigt grymt, rätt dyrt, men dom har riktigt grymma strandfester där man kan komma billigare undan. Annars är Nice och provence riktigt bra, bra stränder i Nice(om man gillar stenstränder), och mycket bra restauranger, akta dig för turisställena bara. Provence är också riktigt fint och där finns många bra restauranger, jättemysiga små städer uppe i bergen och fina vingårdar, det rekommenderar jag verkligen. Och precis bredvid Nice så har du Villefranche som har sandstränder och är riktigt mysig.
#3 2004-05-05, 14:51
banane
Okej tack för tipsen.
Hur är det med inträden och prisnivå på mat i st tropez? Är det på sjuka nivåer om man ska ut och äta en bit mat tex?

Finns det fräcka ställen där man kommer in om man drar på sig kavajen eller är det bara specialställen med smokingkrav etc? =)
#4 2004-05-06, 10:35
Roger Pontare
Det är sjuka priser på bra restauranger i st tropez, men om man äter på enkla ställen så är priserna ok. Detsamma gäller dom fetaste klubbarna, en del är sjukt dyra andra ok. Men annars är strandfesterna där riktigt bra. I Nice finns inga sköna klubbar, det finns en massa barer i gamla stan som det är bra drag på men om man vill ha klubbar med bra priser och som är riktigt feta så är det Cannes som gäller.
#5 2004-05-06, 23:07
sybariten
Ursprungligen postat av Roger Pontare
. I Nice finns inga sköna klubbar, det finns en massa barer i gamla stan som det är bra drag på men om man vill ha klubbar med bra priser och som är riktigt feta så är det Cannes som gäller.


Nu har jag inte undersökt nattlivet på dessa ställen, men mitt intryck av städerna är att Nice är en halvstor stad medan Cannes är en liten håla främst befolkad av "tanter som har bajsande hundar", som min bror uttryckte det när han bodde där ... rätt stor skillnad alltså så att Cannes har bättre nattliv förvånar mig.

Till Fabio skulle jag vilja säga att om du har möjlighet, passera genom Paris den 14:e juli ... det är, för att använda en töntig fras, "ett jävla hålligång" och om inte annat kan du förmodligen se ett grymt fyrverkeri. Eller nåt annat spectacle, det är alltid nåt schysst på gång. Om du inte passerar Paris så duger väl godtycklig större stad också.

peace
#6 2004-05-16, 08:48
Roger Pontare
Ursprungligen postat av sybariten
Nu har jag inte undersökt nattlivet på dessa ställen, men mitt intryck av städerna är att Nice är en halvstor stad medan Cannes är en liten håla främst befolkad av "tanter som har bajsande hundar", som min bror uttryckte det när han bodde där ... rätt stor skillnad alltså så att Cannes har bättre nattliv förvånar mig.


Det stämmer att Nice är större än Cannes, ganska mycket större tom, men det finns ändå inga klubbar där. Men i Cannes däremot så finns det flera stora bra klubbar. Och under sommaren så är Cannes stället att vara på om man vill festa. Alltså, bra pubar i Nice och bra klubbar i Cannes, även om det "förvånar dig".