Hitta diskussioner med liknande innehåll

Frågor om Montenegro

#1 2010-07-21, 21:50
Sha R'Tae
Ska dra till Montenegro på måndag. Undrar om någon här vet hur det ser ut med bankomater och visa-kort. går det att använda svenska kort utan problem i deras ATM? Är det vanligt med lurendrejeri när man betalar med kort? Bör man hålla sig till kontanter?

och hur är synen på turister? mycket blåsningar? kan folk där nere engelska i någon utsträckning?
Tacksam för svar!
#2 2010-07-22, 01:03
Limma skinkbit
Svenska Visakort funkar i deras ATM. Valutan är annars Euro så det går ju lätt att växla hemma om man vill... Räkna inte med att folk kan Engelska i någon större utsträckning. Några av de största turistgrupperna i Montenegro är Ryssar och ex-Jugoslaver (Serber, Bosnier m.fl.) så dessa språken är nog mer gångbara. Vart ska du? Herceg Novi, Budva, Kotor?
Vet inte hur det är med kortblåsningar.
#3 2010-08-01, 20:20
Jag besökte Montenegro för tre år sedan. Jag känner inte till om man kan ta ut pengar i bankomater med svenskt VISA (vet dock att det funkar utmärkt i Bosnien/Kroatien/Serbien) men det antar jag. Folk pratar i allmänhet inte engelska, men inom turistbranschen är det vanligare. Kan bara svara för hur det är i Durmitor (norra delen av landet) och vet inte hur det är runt kustområdet eller i Podgorica.
#4 2010-08-01, 21:52
Ommadawn
Jag kunde använda mitt VISA-kort och vissa människor kunde prata Engelska.
Jag besökte Kotor (underbart vackert) Budva (Fest och badställe-åker inte tillbaka) och den underbara stranden söder om Ulcinj.
#5 2010-08-04, 23:28
puskin
Man kan ta ut pengar med Visa korten i automaterna.
Däremot är det inte vanligt att betala med kort i restauranger , barer och affärer.
Det finns på några ställen men det är inte alls lika vanligt som i resten av EU länderna.