Hitta diskussioner med liknande innehåll

Star Allience kort?

#1 2010-09-24, 14:25
zaQzaQ
Vart reggar man sig för att få ett Star Alliance kort så man kan börja samla poäng? Gör 3 Thai resor per år och det skulle vara fint att någon dag få åka gratis eller ev få lite fördelar.


Edit: Hittade, ni kan stänga tråd
#2 2010-09-24, 14:31
taipei
http://www.thaiair.com/AIP_ROP/rop/enrolment.jsp

Du kan bli medlem hos vilken Star Alliance member som helst men du får mest poäng om du ansluter dig direkt till den du flyger mest med...
#3 2010-09-24, 19:30
Tänk bara på att Thai Airlines inte ger några Eurobonus poäng på sina "billigaste" resor, så är det poäng du är ute efter åk med SAS istället.
#4 2010-09-24, 20:29
Mula
Ursprungligen postat av Mediana
Tänk bara på att Thai Airlines inte ger några Eurobonus poäng på sina "billigaste" resor, så är det poäng du är ute efter åk med SAS istället.


Och hos SAS så du bara 25% på de billiga bokningsklasserna så det är inget vidare heller.

Hos Thai får du väl visst EB-poäng på de billiga bokningsklasserna?
http://www.flysas.com/en/EuroBonus/Spend-earn-EuroBonus/Airlines/StarAll...

K och S ger 25%, Y, B, H, M, Q, U ger 100%. Så om TS åker i någon av dessa klasser så är ett eurobonusmedlemskap bra. Alternativt kanske TS bör titta på vad Thai's egna program (Royal Orchid Plus) ger i de klassar han oftast åker med. Vill man ha uppgraderingar och bonusresor är det oftast bäst att gå med i det bolagets egna program. Är däremot status viktigare (Star alliance Gold) som ger t ex loungeaccess bör man titta på vilket program inom Star Alliance som dels har lägst guldkrav och dels ger bäst poäng.
#5 2010-09-24, 22:56
Köpte precis en biljett med Thai. Ekonomi biljett för 8686 kr T&R. Var bokningsklass W och V. Pratade med dem och de sa att det inte gav några som helst bonuspoäng. Tyvärr måste jag säga.

Det här är nackdelen när man bokar via nätsidor som inte är flygbolagets egna. Man vet inte vad det är för bokningsklass.