Hitta diskussioner med liknande innehåll

Socotraön - jordens häftigaste plats?

#13 2010-11-06, 00:55
Rama
Jag tror att det här med Somalia är ingen risk eftersom ön tillhör Jemen. Att besöka Jemens huvudstad är ingen direkt fara, men om man däremot ska ta sig ut till klanområdena så kan det bli farligt eftersom strider pågår mellan olika grupper och man kan även riskera att bli kidnappad.

Personligen tror jag inte att det är någon direkt fara att besöka ön, dock känns tanken något underlig och jag tror inte att det är en plats man besöker mer än några dagar.
#14 2010-11-06, 17:56
meinhoonkaun
Jemen är häftigt som bara den, men fyllt av problem, AQAP är tyvärr bara ett av dom minsta. Jobbade två år i Ta'iz och hann besöka en hel del av landet på helger och ledigheter. Soccotra är helt fantastiskt, en alldeles unikt plats. Men det går bara att flyga dit, inga båtturer. Boende på ön är ganska lyxigt och fint, mest välbärgade fågelskådare, hobby-botaniker och dykentusiaster som åker dit. Turister behöver ett speciellt tillstånd från turistmyndigheterna för att resa runt i landet, men det var lätt att få på den tiden, vet inte hur det är nu. Kidnappning är ett verkligt problem i Jemen, en holländsk kollega och hans fru blev kidnappade när dom körde i Saa'na, men dom ringde till sin ambassad och bad dom att skita i eventuella fritagningar, för dom behandlades väl (massor av mat, Kat etc ), släpptes efter ett par veckor helt oskadda och typ 10kg fetare, men det var slutet på deras tjänstgöring i landet...
#15 2010-11-17, 21:53
En sak att notera är att UD avråder från alla resor till Jemen, vilket kan påverka försäkringar med mera. Så kolla upp MYCKET innan du reser, om du nu gör!
#16 2010-11-18, 11:04
J.Evans
Ser sjukt häftigt ut
#17 2011-02-11, 15:20
Jag är grymt sugen på att åka hit. Har läst på en del men vill gärna höra mer från folk som varit där.
#18 2011-02-11, 18:42
Traveller2007
Ser jäkligt häftigt ut! Och nej, jag tror inte dess närhet till Somalia skulle göra den osäker. De piraterna är väll mest interesserade av stora skepp och inte Ture-turist på en ö?

Någon som vet hur man tar sig dit? Båt från Yemen?
#19 2011-02-11, 19:41
Ursprungligen postat av Traveller2007
Någon som vet hur man tar sig dit? Båt från Yemen?


Flyg med Yemenia eller Felix Airways från Sana'a.
#20 2011-07-26, 00:53
minscha
Ursprungligen postat av meinhoonkaun
Kidnappning är ett verkligt problem i Jemen, en holländsk kollega och hans fru blev kidnappade när dom körde i Saa'na, men dom ringde till sin ambassad och bad dom att skita i eventuella fritagningar, för dom behandlades väl (massor av mat, Kat etc ), släpptes efter ett par veckor helt oskadda och typ 10kg fetare, men det var slutet på deras tjänstgöring i landet...


Woow, jag vill också bli kidnappad! Är det vanligt att de kidnappade behandlas så bra eller det måste snarare vara ett undantag?
Fick de allting gratis, mat, droger, husrum? Nice alltså...
#21 2011-07-27, 11:18
Ezzelino
Fantastiska bilder, kände inte till den ön. Jag brukar annars se alla högklassiga naturdokumentärer på TV, men denna extremt fascinerande växtlighet kan jag inte erinra mig ha sett förut.
#22 2011-07-27, 12:54
EliasAlucard
Känns som att Socotra är en naturlig och unik biotop för biodiversitet.
#23 2011-11-04, 03:14
Jabbenojag
jag har varit där och rekommenderar det starkt, vaäldigt fint.
#24 2011-11-04, 06:10
Sjukt ställe! Hoppas jag kan åka dit någon dag.

Ursprungligen postat av LP-skiva
Nu har jag inte varit på just Socotra men väl i Jemens huvudstad Sanaa med omgivningar. Landets farlighet känns enligt mig betydligt överdriven då folk i allmänhet bara sköter sitt och försöker leva i stillhet. Det förekommer inte sprängdåd eller kidnappningar i parti och minut. Livet på ön verkar dessutom skilja sig en del från resten av landets så jag tror att det är helt lugnt att bege sig dit. Hittade jag ett för mig bra reseupplägg skulle jag inte tveka utan åka dit på momangen.


Hmm. Jemen är en av de få platser i världen där jag kännt mig otrygg. Jag hörde skottväxling under nattetid, såg ammunition säljas öppet på gatan, i princip hela den manliga befolkningen använder narkotika (khat) dagligen. Detta inkluderar buss- och taxichaufförer. Trafiken är illa nog som det är, men när de kör påverkade är det skrämmande. Jag trodde min sista stund var kommen när jag åkte minibuss från flygplatsen i Sanaa och alla i bussen började tugga khat och bröt ut i sång. Vid ett tillfälle miste föraren ratten, och vi var centimeter från att köra ihjäl en stackare som gick längs sidan av vägen. Jag minns fortfarande hans ansiktsuttryck när han slängde sig åt sidan. Statistiken över attacker mot västerlänningar är ganska oroväckande, särskilt med tanke på hur få turister som åker dit.

Men det är ett sinnessjukt vackert och magiskt land!! Och människorna är vänliga.