Hitta diskussioner med liknande innehåll

Söderhavet

#1 2010-10-27, 08:09
Befinner mig just nu på Nya Zeeland.
Efter NZ funderar jag på att ta mig uppåt söderhavet
för att utforska lite av det paradiset.

Så jag undrar vilken/vilka öar jag skall besöka.
Vilka är mest prisvärda? Boende, mat & dryck med mera.

W.
#2 2010-10-29, 16:32
Swe_Tiger
Tar också gärna emot tips om söderhavsparadiset.

Tahiti, Bora Bora är väl det dyraste och lyxigaste?
Sen finns ju Cooköarna, Fiji, Tonga, Samoa som jag tror är billigare.
#3 2010-11-10, 04:28
björcken
Vill ni segla upp så dra er till Bay of Islands eller Whangarei när orkansäsongen avtar, dvs när det blir kallare igen så nu är man fel ute. Då seglar många upp igen. Huvudmålen Tonga och Fiji. Skaffar ni egen båt så går det bra att fara upp redan nu, så illa är det inte med vädret den mesta av tiden. Annars går det väl att flyga.
Vad är ni ute efter. Jag har bott, seglat och arbetat i regionen. Finns flyg i triangel Tonga - Samoa - Fiji, då river ni av en hel del ökultur. Ta minst någar månader på varje ställe, men förläng där det är bra och korta av på andra ställen om ni måste. Prisvärt, boende, mat, dryck. När jag rest utan yacht har jag skaffat mig vänner och flyttat in hos dem. Man bistår till hushållet, men det vore synd att säga att det är dyrt. Det finns inga andra sätt som intresserar mig så hotellpriser och liknande känner jag inte till. Man kan inte bara campa ute någonstans, det går inte för sig. Däremot kan man försöka få någon hövdings tillstånd att vara på hans mark (ex obebodd ö under en viss tid. Mycket viktigt att ni är sociala, väldigt öppna, ödmjuka och flexibla, inte snåla, då kan ni bli mycket väl accepterade. Inför en resa, läs på om folk. Befinner man sig redan på NZ är det ju bara att ta kontakt med, bli kompis med, några av alla de "islanders" som bor där. De kommer ge er miljoner tips och förslag. Bestämmer ni att följa något så får ni medskickat post och grejer som ska levereras till släktingarna "där hemma". Gör ni det så har ni en direkt biljett in i samhället och boende och liknande är helt ordnat.

Det var väldigt lite, men mer än inget.

Björcken
#4 2010-11-11, 02:03
mikx
Björcken,
Vad pysslade du med för något när du var vid de öarna? Hur ser arbetslivet ut där?
Är det svårt/lätt att hitta arbete där? Jag har en bild av att det finns banker och revisionsbyråer och liknande, men jag kanske har fel. Skulle gärna resa dit någon gång hursomhelst
Vart började ni segla från?
#5 2011-01-03, 20:19
MandyMinx
Har du en hel del cash på kontot rekommenderar jag verkligen Tahiti Iti (som är den lilla södra halvön av Tahiti). Du lär knappast se några turister om du tar dig neråt Teahupoo (såvida inte Billabong råkar ha sin årliga surftävling ;P). Jag och min sambo bodde i en egen bungalow, i en bergsluttning. Ganska säker på att stället hette Vanira Lodge. Riktigt mysigt och surfar du kan du hitta sjukt bra vågor bara en liten bit bort=).

Min favorit var annars Moorea. Mycket mer backpacker-vänligt och något lägre priser (att jämföra med svindyra Papeete på Tahiti eller Bora Bora). Moorea har campingplatser där du kan hyra tältplats men om du skulle tröttna på detta tipsar jag om Linareva, otroligt bra boende och fransosen som har det är sjukt trevlig!
Moorea tar du dig till enkelt från Tahiti. Från hamnen i Papeetee kan du ta färjan över (tar ca 30-40 min). Annars går det givetvis flyg (de tar ca 7min men kostar desto mer).

Bara PMa om du undrar över något=)