Hitta diskussioner med liknande innehåll

Estland, Lettland, Litauen eller Polen?

#1 2010-11-22, 08:36
doth
(stor fråga)


Hej!


Tänkte resa utomlands inom snar framtid, inget bestämt datum ungefär. Tänkte checka av med er på FB.

Vilken huvudstad i resp. Estland, Lettland, Litauen och Polen är trevligast att besöka om man vill kunna festa, shoppa bra och billigt, bemötas av trevliga och någonlunda engelsktalande människor? Kulturarvet är inget som lockar.

- Så, vilket land i jämförelse med Sverige är billigast när det gäller Sprit, Märkeskläder, Hotell?

- Vilket land/huvudstad har bäst klubbar, skönast människor?

- Har något land i den utmärkelsen någon marknad med billiga märkeskopier (som prags gula marknad) etc.?

- Vilket rekommenderar ni? Egna erfarenheter?
#2 2010-11-23, 15:33
Mina egna erfarnenheter har bara endast vart i Estland och Lettland är dessa länder är båda dyra ungefär samma prisklasser som här. Det som är billigt i Estland är sprit, cigg och mat detsamma gäller Lettland priserna är ungefär som här fast maten, sprit och cigg är billigt. Dessutom kommer Estland blir dyrare sen efter nästa år då de ska införa euro. När jag var i Riga då var det inte många som kunde Engelska, inte ens på restaurangen i Stockmann, ska du åka dit är det bäst att kunna ryska då de flesta pratar det språket. Du borde istället åka till Polen billigast där nog.
#3 2010-11-23, 17:04
Om vi ska hålla oss till huvudstäder säger jag Warsawa. Den största staden med både häftiga nattklubbar och bra shoppinggallerior. Men Krakow är en mycket trevligare stad även om det finns en del turister där. Polen är överlag ett trevligt land och inte alls som alla fördomar säger.

Vilnius är för mycket en post-sovjetisk stad med betonghus blandat med skyskrapor. Riga är dyrt och inte ens spriten behöver vara billigare. Det beror visserligen på vilket ställe du besöker. Talinn är en liten stad där man helt enkelt inte gör speciellt mycket.
#4 2010-11-25, 00:09
swetimas
Litauen - i Litauen du kan köpa den godaste öl, billigt sprit och m.m. billiga cigaretter också.
I Vilnius finns köpcentrum som Akropolis,Europa,Mega och m.m lite utanför Vilnius finns 'MAXIMA baze'. I Polen finns många skinheads och människor är inte så snälla.
Klubbar - 'Malibu', 'Gravity' eller 'EXIT' är de bästa tror jag
Tjejer i Litauen är snyggaste
#5 2010-12-09, 21:01
Mockba
konstigt att du tycker att han ska till LT nar ditt namn slutar pa -as =)

nej; warszawa kommer du ha roligast i. Folket ar roligare dar, det ar faktiskt billigare och coolare. Tallinn har ganska bra fest men ar inte jattebilligt faktiskt. Vilnius och Riga ar ganska anonyma faktiskt, och befolkningen ar ganska trist overlag.

dra till waw. snyggaste brudar.
#6 2010-12-10, 17:45
Ursprungligen postat av swetimas
I Polen finns många skinheads och människor är inte så snälla.


Värre än Sverige är det kanppast Men vill man ha öl och allt annat tyskt fast mycket billigare än Tyskland ska man helt klart åka till Polen. Korvarna och ölen är helt gudomliga där. Fast polsk kokkonst är däremot inget jag vill höja till skyarna. Mest bara någon röra med lite polsk surkål och ett halvt kilo späck. :| Men som sagt var, korvar, öl och naturen är underbara.
#7 2010-12-12, 00:17
cammli
Estland, Lettland, Litauen och Polen har prishöjd och är inte prisvärd längre att åka.
Prag och Budapest är fortfarande skit billigt ,
#8 2011-03-18, 12:06
viptaxi
Kom till Szczecin i Polen, nara till ett tripp till Berlin ocksa
Jakub
[email]info@viptaxi.pl[/email]