RoadTrip 7 veckor. Hur mycket hinner vi se?

#1 2010-12-06, 16:33
Lillefille
Kommer att göra en roadtrip med kärestan nästa sommar. Behöver så mycket tips och trix och synpunkter som möjligt. Slänger upp en grovt nerskalad reseplan och ber alla Fb:are om så mycket hjälp som möjligt. Vi vill hinna med så många städer som möjligt. Flyget till NY går 29 Maj och hem från Chicago 16 Juli.
Finns det bra litteratur/hemsidor. Ska man köpa eller hyra GPS? Bra sidor för billiga flyg och busstransporter och även för bilhyrning. Hotell fixar vi genom bekanta.


Kommer att åka till N.Y för att stanna där i minst 5 heldagar.

Sen ta bussen till Washington DC och stanna där i 2 dagar. Mest för att se Vita Huset och allt däromkring. För lite tid i WDC?

Sen tar vi inrikesflyg ner till Miami. Stannar där för att sola bada och spana efter kändisar. Efter 5-6 dagar är vi nog trötta på strandlivet och hyr en bil. Här vill vi ha tips på var vi ska åka osv, vi har tänkt på Key West, Orlando, Everglades området och Tampa. Vi kommer att lämna bilen i New Orleans cirka en vecka efter.

I New Orleans tänkte vi stanna 2-3 dagar. För mat och underhållning.

Sen är det dags för nästa flygning, då till San Fransisco. Vi tar oss runt i staden med spårvagn och dyl. mest för att se Alcatraz osv.

Sen är det dags för nästa bilutflykt. Har tar jag gärna mot erfarenheter och tips. Vi hämtar upp bilen i SF och tänkte ha den i ca 10 dagar. Tänkte besöka alla sevärdheter längs Highway 1. Med korta stopp på vägen. Komma ner till LA och Hollywood. För att ta oss vidare mot San Diego och möjligtvis Mexico. Vi avslutar med att lämna bilen i syndens stad Las Vegas.

Vi stannar i Vegas i några dagar för att slutligen flyga till Chicago för lite socialt umgänge med släkt och familj.

Ge mig/oss massor av synpukter och tips.
#2 2010-12-06, 16:36
Told
Rent spontant tror jag det kan kännas kort med så få dagar överallt. Kanske kommer kännas som att ni reser mer än är på ett ställe och tar det lugnt. Personligen hade jag nog inte klarat detta, men ni kanske gillar att röra på er.
#3 2010-12-06, 16:40
Lillefille
Ursprungligen postat av Told
Rent spontant tror jag det kan kännas kort med så få dagar överallt. Kanske kommer kännas som att ni reser mer än är på ett ställe och tar det lugnt. Personligen hade jag nog inte klarat detta, men ni kanske gillar att röra på er.


har du själv erfarenheter av detta?

Vilka ställe tycker du isåfall vi ska satsa mer på?
#4 2010-12-06, 16:49
Told
Som jag förstår det kommer ni ha en bil i 10 dagar och under dom hinna se LA, San Diego, möjligtvis Mexico och sedan hinna köra upp till Las Vegas. Om jag fattat det rätt är det väldigt optimistiskt.

Sedan i Florida att på en vecka hinna med Key West, Orlando, Everglades, Tampa och kanske Kennedy Space station kan bli tight. Har personligen hunnit med Orlando, Tampa, och Kennedy under en vecka, men tyckte att det var ganska tight.

Det beror ju också på vad ni vill göra. Key West räcker 2 dagar länge, i Orlando kan man spendera allt från 1 dag till 7 dagar beroende på hur många nöjesparker man vill hinna med. Kennedy hinner man lätt på en dag och Tampa kan man skippa, även om Clearwater och några andra ställen där är väldigt fina. Om man skall hinna med så mycket som er räcker nog den tid ni spenderar i Miami.

Hoppas det hjälpte lite i alla fall.
#5 2010-12-06, 16:58
Lillefille
tyckte det va väldigt bra tips.

Californien är väl där jag tänkt ändra en del på. Men med tanke på att vi först sightseear SF innan vi hyr bilen så ska väl det inte vara så tight. Hört otroligt mycket skit om LA så där kommer vi bara att se "sevärdheterna" och lite Hollywood.
Men en uppskattning SF-LA en övernattning mellan någonstans kanske tom 2.
Kommer då till LA dag 3. spenderar dag 4-5 i LA. Kör dag 6 till SD. spenderar 6-7 där. 8-9-10 i Mexico. Lämna bilen Vegas dag 11-12? Känns det mer realistiskt?

Florida.

Orlando känns nästan som att vi skippar helt. Disney osv lockar inte direkt.
Tampa känns också fel för oss.
Key West hade vi bara tänkt köra ner till för scenery lixom.

Men vad tycker du är en bra resa från Miami - New Orleans på ca 7 dagar?
#6 2010-12-06, 17:16
Told
Att köra Miami - New Orleans tar ca. 14 timmar enligt google.
Norr om Orlando hela vägen fram till New Orleans känns ganska ointressant enligt mig och skulle lätt kunna averkas på 2 dagar med några stopp på vägen. Om inte nöjesparker lockar tycker jag som du att ni skippar Orlando.
Key West är helt klart värt ett besök, ett väldigt soft ställe enligt mig och som du säger är det häftig att åka på alla broar ut dit. Sen Everglades har jag själv aldrig varit, men skulle kunna tro att det är värt ett besök över dagen. Hela västkusten från Tampa och ner till Naples är sköna vita stränder och lugna samhällen, så att om detta lockar är det helt klart värt ett besök.

Har själv aldrig varit i Jacksonville, Daytona och Tallahassee så kan inte riktigt ge något tips om detta.

Sen att åka in till Mexico och sedan tillbaka vet jag inte riktigt, men det kan kanske bli lite problem att åka över gränsen och sen tillbaka. Kan dock inte säga något säkert om detta.
Resten av den trippen känns realistisk kanske kunde lägga till någon extra dag i SD och LA om man vill uppleva mer av staden.
#7 2010-12-06, 17:24
Lillefille
som sagt det finns utrymme för förändringar.

Kollade lite via viamichelin.com

Dag 1 Miami - Key West
Dag 2 Key West
Dag 3 Key West -Naples eller dyl
Dag 4 Vidare in mot everglades
Dag 5 everglades
Dag 6 Halva vägen till new orleans
Dag 7 Lämna bilen i New Orleans

kan tänka mej göra ändringar för 1/2 till.

Mexico är väldigt sekundärt.

Funderar lite om man ska göra något så här istället. http://www.bigtravel.se/flyanddrive/flyndrive-sizzel.php

Men har hört jävlig mycket positivt om San Diego. Och vet inte hur mycket berg o öde tilltalar oss.
#8 2010-12-06, 17:31
Told
Det ser bra ut, men kanske dag 3 att köra från Key West tidigt till Everglades och vara där under dagen. Senare på kvällen köra till Naples eller dylikt och spendera en dag där och sedan köra vidare norrut.

Den där Fly and drive såg väldigt intressant ut och billigt.
#9 2010-12-06, 17:37
Lillefille
Ursprungligen postat av Told
Det ser bra ut, men kanske dag 3 att köra från Key West tidigt till Everglades och vara där under dagen. Senare på kvällen köra till Naples eller dylikt och spendera en dag där och sedan köra vidare norrut.

Den där Fly and drive såg väldigt intressant ut och billigt.inte så billgt.. tänk på att flyg tillkommer.

nu hoppas vi på fler matnyttiga tips..

tack som fan Told!
#10 2010-12-06, 17:40
Told
Ursprungligen postat av Lillefille
inte så billgt.. tänk på att flyg tillkommer.

nu hoppas vi på fler matnyttiga tips..

tack som fan Told!


Man kör väll runt hela vägen med hyrbilen ?
10k för hyrbil och hotell i 10 dagar får väll ses som ett hyffsat pris, kanske inte billigt som du säger, men hyffsat i alla fall.

Får tacka för mig och önska dig en skön resa
#11 2010-12-10, 23:49
tjabba
tycker det känns som en bra planering! och ni har ju gott om tid på er.

new orleans är grymt, se till att åka ut i träsken och kolla krokodiler.
tror inte jag hade varit 2 dagar i washington, hellre en extra dag i NO isf!
GPS köper ni på förslagsvis walmart, blir mkt billigare. š
Hyrbilen (som ni väl hyr hemifrån sverige?) får ni inte ta med över gränsen till mexico, framför allt för stöldrisken.

glöm inte att köpa biljetter till alcatraz i förväg, biljetterna var slut när jag var där :'(
#12 2010-12-11, 23:49
slz
Du verkar ha fått ihop en ganska så bra resplan, dock med lite tight schema.

Jag har själv bott i California i ca 3år och åker fortfarande dit och hälsar på minst en gång om året.
10 dagar låter alldeles för lite med tanke på alla sevärdheter. SF är en vacker stad och ni vill nog inte stressa er igenom denna eller någon annan stad. Det kommer att ta en hel dag att enbart köra på the pacific coast highway (1) ner till L.A. Det är denna väg som ni måste köra för att verkligen uppleva kuststräckan. Ni kommer självklart inte att köra konstant heller utan att stanna till här och var.
101 freeway går någorlunda längst kusten på sina ställen men som sagt undvik gärna denna och 5an för maximal upplevelse. Pacific coast highway är ingen motorväg som 101 och 5a och kommer därför ta betydligt längre tid.

Hollywood klarar ni er igenom på en halv dag. Det finns inte speciellt mycket att se där om jag ska vara ärligt. Visst är det kul att ha sett sunset blvd och hollywood blvd med the walk of fame. Detta är också allt de har att erbjuda. Det finns även lite shopping och så.
Det är en stor skillnad att uppleva Hollywood på dagen och på natten. Nattetid så finns där massa nattklubbar och barer att besöka om nu ni är intresserade av detta.

Ni kan även gå på the Jimmy Kimmel show, Jay Leno show eller någon liknande. Alla dessa är gratis att gå på. Ni behöver bara anmäla er innan på deras hemsida, vilken dag ni vill komma så får ni biljett direkt. Där kan ni även se vilken kändis som kommer att vara gäst.

Samma dag som ni besöker Hollywood så kan ni kör i riktning mot Santa Monica och på vägen stanna vid Rodeo Drive (Melrose place). En känd gata med sinnesjukt dyr shopping, bara rika människor handlar här men visst är det kul att se. Ni kanske till och med ser en kändis.

Det finns många vackra stränder i södra california. Nu bör besöka Santa Monica, Long Beach, Huntington Beach (surfarnas beach, lite mer ungdomlig), Newport Beach. Ni bör även besöka Venice Beach (massa skumma typer här, men en upplevelse).

Downtown L.A är inget att hurra för så jag tänker inte ge några tips på detta. Däremot så bör ni hålla ögonen öppna för vilka konserter och divers event som finns i området under er vistelse. Om ni är sportintresserade så kan ni under sommaren gå på Baseball och kolla på antingen Angels eller Dodgers.

Nöjesparker finns det även. Jag kan varmt rekommendera Six Flags, en park bestående av enbart berg och dalbanor och man skojar inte bort dem. Det är heller inte så dyrt inträde och väl inne så får man åka hur mycket man vill. Åkband existerer inte i USA.
Ni kan besöka Disneyland och California Adventure i Anaheim vilket är ett trevligt ställe om ni nu inte väljer att gå på Disney world i Orlando, FL.

Mellan L.A och San Diego så finner ni många vackra platsen. Laguna Beach, Laguna Niguel, San Clemente, Mission Veijo m.m.

Ett annat tips är national parkerna som ligger i norr om SF med de gigantiska redwood träden. Tror till o med parken heter just Redwood.

San Diego är vackert, där finner ni San Diego Zoo vilket jag rekommenderar före Sea World som för övrigt även finns i Orlando. Övrigt så har San Diego inte så mycket att erbjuda i mina ögon.

Er stora upplevelse kommer ni ha I Las Vegas. Det är inte dyrt att bo här och ni kan lätt pruta upp ert rum till ett snäpp lyxigare genom att ge receptionisten en liten extra slant. Ni behöver inte spela för att ha roligt i Vegas, det finna så mycket annat som ni kommer märka väl på plats. De har dessutom världens bästa lunchbuffér som inkluderar precis allt! detta är ett måste!

Minst:
2 dagar i SF
2 dagar att köra ner mot L.A
3 dagar (minst) i LA (hollywood inkluderat)
1 dag i Orange County
1 dag i San Diego
3 dagar i Las Vegas

mexico är trash och jag hade undvikit det om jag vore er.