Hitta diskussioner med liknande innehåll

Några dagar i Kapstaden, tips tas tacksamt emot!

#1 2011-01-23, 01:53
Sayo
Jag ska till Kapstaden inom kort. Kan någon ge tips på vad man ska göra? Gärna några tips på några sköna restauranger och barer som håller bra standard utan att vara för stiffa. Avslappnat och snyggt, gillar jag! Jag har förstått att nöjeslivet främst finns längs Long Street. Andra förslag utöver mat, dryck och nöjen?
Det får inte vara för omständigt då min tid tyvärr är begränsad! Jag kommer att vara där under en vecka och har egentligen bara två dagar som är helt lediga.
Anyone?
#2 2011-01-23, 01:54
Migrationsverket
Köpa ett afrikanskt albino, men det kostar en del.
#3 2011-01-23, 02:06
nillson
Var där tre veckor i våras, finns sjukt mycket att göra och se i den staden plus att allt är galet vackert där. Ska du bara vara i själva staden så finns ett bra akvarium nere vid hamnområdet. Bo-Kaap är ett trevligt ställe att besöka om du vill se ett annorlunda bostadsområde, det finns med på UNESCO's världsarvslista bla. Vill du pyssla med lite saker som lokalbefolkningen för så är det marknad vid The Old Bisquit Mill på lördagar (är inte säker på när men mellan tolv och tre troligen)...

Aja, du har fått några alternativ på saker att göra iallafall.. Iofs var det restauranger och barer du letade efter, men det kan ju vara lite roligt att göra något annat än att äta och dricka oxå
#4 2011-01-23, 09:57
Forbliranonym
Ett måste om man åker till Kapstaden är att besöka tafelberget, har varit där och det är ett minne för livet som du aldrig glömmer.
#5 2011-01-23, 13:54
Sayo
Nej, jag var ute efter även annat att göra än mat och nöjen. Marknaden lät lite spännande. Googlade och hittade en hemsida. Bra tips! Vad är grejen med Taffelberget? Varför ska man åka dit? Är det för utsikten? Är det enkelt att ta sig dit? Ursäkta min okunskap.
#6 2011-01-23, 16:06
nillson
Utsikten från Taffelberget är magisk, inge snack om saken. Man kan antingen gå upp och ner eller åka linbana. Tror att biljettpriset låg kring en hundring per resa (är lite osäker), vi gick upp på toppen iallafall vilket tog 1,5 timme ungefär. Jag tycker iofs att det finns bättre saker att göra om man har begränsat med tid, men det beror väl på vad man har för preferenser.

Gillar du vin så finns det även en vingård som heter Groot Constantia som ligger hyfsat nära centrala delarna av Kapstaden, där kan man gå på vingårdspicknick vilket är väldigt trevligt också.
Shoppingen är usel i Kapstaden iallafall, så räkna inte med att hitta något.

Gillar du blommor och växter så finns det ett ställe som heter Kirstenbosch som något utav en botanisk trädgård, väldigt fint är det där men det gäller i stortsett för hela Kapstaden. Sen har du ju alltid Robben Island också, men det är en tur som tar nästan en hel dag att genomföra om man vill göra det riktigt, så har du begränsat med tid kanske det inte är något
#7 2011-01-25, 23:03
Ja!
Du bör nog också fråga om vilka områden man inte ska besöka, tror det kan gå rätt illa om man går fel som vit turist.
#8 2011-01-26, 00:28
Sayo
Ursprungligen postat av Ja!
Du bör nog också fråga om vilka områden man inte ska besöka, tror det kan gå rätt illa om man går fel som vit turist.Jag tror iofs inte att jag har tid för några alltför äventyrliga utsvävningar på kvällarna med tanke på ett pressat schema i övrigt. En god bit mat och en trevlig bar på sin höjd. Min förhoppning är att hinna med något mer än så om tillfället finns men då pratar vi om att aktiviteter a la main stream. Garanterat en ledig dag har jag iaf.

Men visst, alltid bra att ha koll på sånt. Någon?