Hitta diskussioner med liknande innehåll

Vart ska jag resa- Kuba eller Ecuador?

#1 2011-02-06, 20:01
Har tänkt att åka på en språkresa till ett av dessa länder (Kuba eller Ecuador). Kuba har jag större intresse för (Castro, kommunism, revolutionen, cigarrer etc). Men Ecuador låter som ett kul ställe där man kan göra voluntär arbete, jag vet inte vilket jag ska välja.

Har något åkt till något av dessa länder, kan ni beskriva hur det var?
#2 2011-02-07, 19:40
g-moll
Har inte pluggat där själv, men känner fler som gjort det. Kolla på svensk-kubanska.se. Dom kan hjälpa till med kontakter!
#3 2011-02-08, 20:20
Underjordisk
Har bara varit i Ecuador och det är fantastiskt. Är du intresserad av revolution etc så befinner sig ju Ecuador i "la revolucion ciudadana" just nu och har en socialistisk president och folket är rent allmänt politiskt medvetet. Samtidigt som du har allt vad kapitalismen kan erbjuda som internetkaféer överallt, stora köpcentrum för shopping etc.

Naturen är dessutom otroligt varierande. Du har amazonasdjungeln, anderna och ett vackert kustlandskap fyllt med stränder och surfparadis.

Pma om du är intresserad eller har frågor om Ecuador!
#4 2011-02-12, 18:54
Jag kom hem från Kuba för fyra veckor sen, väldigt vackert och speciellt land och det är svårt att inte tycka om Kubanerna! Har varit i ganska många länder men Kuba sticker ut på så många sätt och är oerhört svårt att beskriva tycker jag.
Vi västerlänningar tycker ju att det är sjukt pittoreskt med gamla amerikanare och hus i kolonialstil men uppfattar inte hur jävligt det måste vara att leva i det.

Sen är det människorna. De unga har en bild och en dröm om Kuba och de äldre har en annan.
Nyår firade jag med en 70+ som var fidelista, vi skålade för Fidel och Raul på tolv-slaget. Sen fick hon bryt på en granne som sköt raketer eftersom det var slöseri och kontrarevolutionärt.
Hängde med en kille i 30-års åldern som inget hellre ville än att åka till Italien men det får han inte. Han pratar engelska, tyska, franska och italienska flytande och har studerar språken på universitet men har aldrig varit utanför Kuba.
Båda två var överens om att Kuba är bra i förhållande till andra länder i regionen men att landet har många problem.

Bodde även hos en annan som fick sin ström i huset sabbad på nåt sätt. Tog fyra elektriker fem dagar att fixa det. Helt galet.

Men åk dit nu om du får chansen för landet kommer att förändras, tro mig! De unga vill inte ha socialismen.

Lättare om du frågar så svarar jag gärna.
#5 2011-04-12, 16:43
Apollinaire
Ecuadors medborgarrevolution är just nu 10 ggr mer spännande än diktaturens Kuba.
#6 2011-04-13, 12:16
I Ecuador pågår en utveckling där folket sysslar med att vilja ha makten och är nog minst lika revolutionära som Chavez i Venezuela och hans parti när de satte igång.

Men jag röstar alltid på Kuba. Den bästa semestern jag haft.
#7 2011-04-29, 00:07
Ecuador är bra - men colombia så mkt bättre. De är mer välutbildade och trevligare. Och damerna är minst 1000ggr vackrare. Om du i alla fall drar till Ecuador rekommenderar jag montanitaspanishschool.com, där jag jobbade i ett par månader.