Hitta diskussioner med liknande innehåll

Semester i Libanon!!!

#1 2011-03-03, 19:17
Flaskapan
Hej alla!

Jag åker en veck till Libanon i april. Nån som varit där och har bra tips? Är sugen på att dra till Jordanien också. Let me know. Tacksam för alla tips och råd om priser vad göra osv.

Flaskapan
#2 2011-03-03, 19:26
HowUdoin
Är libanes och kan garantera dig att du kommer trivas, du kommer också att bli jävligt chockad av gästvänligheten. Det kommer du garanterat inte ha förväntat dig. Orkar inte skriva specifika tips, fråga hotellpersonal och taxichaufförer, mycket ärliga människor i Libanon. Ha det kul:thumbsup:
#3 2011-03-03, 19:31
mrbyrnes
Du kommer ju garanterat att få se jordens vackraste kvinnor iaf (Libanon).

Jordanien är också trevligt. Ta några dagars häng i Amman och sen resa runt. Mitt tips är dock att grovplanera resan i Jordanien innan.
#4 2011-03-03, 19:38
mrbyrnes
Ok, såg att jag inte gav så mkt tips i mitt inlägg ovan.

Kan för lite om Libanon för att faktiskt tipsa om men har varit i Jordanien ett par gånger.

Amman, trevlig stad för ett par dagar. Finns en del hotell och även billigare ställen att bo på. Taxi gäller för nästan alla transporter då det är sjukt billigt och vägarna inte direkt är så bra att gå på. Att gå ut i Amman är fullt möjlig, då det finns en hel del barer och även klubbar. Dock så är det ganska svårt att veta exakt var dessa ligger eftersom det inte alltid skyltas om dem. Blue Fin är iaf ett ställe som jag kommer ihåg på rak arm. Finns även en del shopping i amman (supermalls)

Resor runt om i landet kan du antingen göra via ditt hotell eller ordna med själv. Samma sak gäller här, transporten är inte alls dyr.

Visum till Amman kan du köpa direkt på flygplatsen för 10 JD och tullen är helt ok. Går snabbt att ta sig igenom.
#5 2011-03-04, 14:53
suzan100
Jag ska ta två veckors semester till Libanon i slutet av april Jag har varit där en gång innan men det var väldigt länge sedan, så jag míns tyvärr inte så mycket. Men något som du INTE får missa är så klart att åka till Jounieh och ta linbanan upp till Harissa där du kan få se en helt underbar syn.
vart i Libanon ska du vara? Beirut?

Jag undrar hur vädret är där i april? Vet inte riktigt vad för sorts kläder jag ska ta med mig

En bild från linbanan:
http://images.abunawaf.com/2006/09/1157618471_10.jpg
#6 2011-03-05, 14:38
Flaskapan
Tack för era svar!

Ska bli så kul o spännande att snart dra ner. Hoppas att oroligheterna i vissa av grannländerna inte sprider sig bara. Gällande Jordanien, vad kostar det att flyga dit? Eller hur ska man ta sig dit på bästa sätt? Är det någon som har varit i Syrien? Är det värt att besöka om man kan?

Dessutom undrar jag gällande visum? Uppenbarligen gård et att ordna på flygplatserna i både Beirut och Amman. Men hur är det i Syrien/Damaskus?

Också tacksam för fler tips gällande vad man ska se i BÅDE Jordanien och Libanon.

Flaskapan!
#7 2011-03-05, 22:15
suzan100
Ursprungligen postat av Flaskapan

Är det någon som har varit i Syrien? Är det värt att besöka om man kan?

Dessutom undrar jag gällande visum? Uppenbarligen gård et att ordna på flygplatserna i både Beirut och Amman. Men hur är det i Syrien/Damaskus?

Flaskapan!


Jag har varit i syrien och tycker absolut att det är värt ett besök. Har räknat med att åka till Damaskus i några dagar.

Om du flyger kan du skaffa visum på flygplatsen. Men om du åker bil från Libanon till Syrien skaffar du det på gränsen. Så det ska inte vara några problem

Ha det så kul på din resa!!
#8 2011-03-08, 00:18
Flaskapan
Ursprungligen postat av suzan100
Jag har varit i syrien och tycker absolut att det är värt ett besök. Har räknat med att åka till Damaskus i några dagar.

Om du flyger kan du skaffa visum på flygplatsen. Men om du åker bil från Libanon till Syrien skaffar du det på gränsen. Så det ska inte vara några problem

Ha det så kul på din resa!!hej suzan. tack för sitt svar! Jag är ltie orolig gällande visum till just Syrien då det äverallt står att man måste söka det i Sverige innan, kan du bekräfta att man kan fixa det på gränsen mellan Libanon/Syrien? Hoppas hoppas föra nanrs kanske Syrien får bli nästa gång. Hälsningar Erik
#9 2011-03-09, 17:44
suzan100
Ursprungligen postat av Flaskapan
hej suzan. tack för sitt svar! Jag är ltie orolig gällande visum till just Syrien då det äverallt står att man måste söka det i Sverige innan, kan du bekräfta att man kan fixa det på gränsen mellan Libanon/Syrien? Hoppas hoppas föra nanrs kanske Syrien får bli nästa gång. Hälsningar Erik

Hej Erik!
Jag är väldigt säker på att visum skaffas vid gränsen. Ska själv göra samma sak.

Vet du hur vädret är i slutet av april där?

Ha det så bra
#10 2011-03-19, 20:54
iGenocide
Har vart i libanon ca 9 ggr nu, blir 10e i nu till sommarn.

Något du ABSOLUT måste gå till är "edde sands". Det är till grunden en strand men dem har utbyggt så sjukt mycket. Det finns bungalows att hyra, det är väldigt ofta modellshows där (har sett några själv), tiesto uppträdde där 2007. Det finns sängar att hyra, I STRANDEN! Så otroligt skön känsla, dessutom är maten oemotståndlig. Detta är bara en kort beskrivning av hur grymt det är!

Klubbar du måste festa i är bla. I-bar (svensk ägare), Voodoo, chocolate m.m.

Du måste (som tipsat ovan) åka till harissa.

Är du inne i prostituerade så finns det gott om det (haha!)

Finns så mycket mer, fråga gärna på så svarar jag så gott som möjligt
#11 2011-03-20, 17:27
Pocketess
Har inte varit i Libanon sen årsskiftet 99-00 men nu i sommar är jag tagg på att ta en resa dit igen! Men då undrar jag vilket flygbolag ni brukar åka med? För det går tydligen inte att boka charter dit?
#12 2011-11-18, 21:57
saeki
Hej. Någon som vet om man är välkommen in i Libanon med USA stämpel i passet?

Hörs