Hitta diskussioner med liknande innehåll

Washington D.C.

#1 2011-03-13, 12:08
ace-tillar
Åker till USA i april/maj och kommer att spendera ca tre dagar i Washington D.C. Jag skulle vilja försöka se mer än bara mitten korset med minnesmärkena, huset och capitolium. Därför undrar jag om någon vet något mer om de olika stadsdelarna och har förslag på restauranger och barer? Väldigt tacksam för alla tips och varningar.
#2 2011-03-13, 20:45
von Hindenburg
Du menar mer detaljerade förslag än att Georgetown är bra och Anacostia är livsfarligt?
#3 2011-03-14, 21:11
ace-tillar
Ursprungligen postat av von Hindenburg
Du menar mer detaljerade förslag än att Georgetown är bra och Anacostia är livsfarligt?


Gärna, även om jag inte visste att Georgetown är bra och Anacostia är livsfarligt..
#4 2011-03-16, 21:26
Zlanek
Rekommenderar starkt George Town Har en av mina bästa minnen därifrån!
Åk och se den okända soldatens grav som ständigt bevakas av militär!
#5 2011-03-22, 20:48
Kingmaker
Jag var där för ett och ett halvt år sedan.

Jag bodde i Arlington som ligger 10-15 minuter från Downtown med DC's Gotham City-liknande tunnelbana. Arlington har en bra budgetsportbar nästan mitt emot tunnelbanan där vi drack billig öl och köpte gräs av bartendern ett par kvällar.

Georgetown är trevligt och mycket av nöjeslivet är koncentrerat dit, rätt bra shopping och trevliga barer. Restaurangerna var av lite blandad kvalitet vad jag minns. Och det känns som att mid-priced-restauranger ofta är sämre än samma segment i Sverige. Men fan vad bra kebablunch det fanns på ett ställe som ägdes av riktigt genuina typ jihad-jemeniter.

I Adams Morgan finns de flesta av nattklubbarna. Där är ett väldigt kul men också speciellt. De flesta klubbar är tematiserade, ex. "cowboy-klubb", "latino-klubb" och så vidare. Det finns säkert lite mer premium, "vanliga" klubbar på annat håll dock.

Vi var inte på någon bättre klubb men väl en riktigt bra bar. En så kallad speak-easy, det vill säga det syns inte från utsidan att det är en bar. The Gibson heter den och ligger mellan områdena Dupont Circle och Columbia Heights. Konceptet är att det ska kännas som under the Prohibition Era. Väldigt fascinerande lokaler och bra känsla för detaljerna. Väl värd ett besök.

Om ni ska köpa alkohol/cigg så tänk på att priserna skiljer sig mycket mellan olika butiker/områden.

Är ni involverade i eller i varje fall intresserade av politik så finns det ju hur mycket som helst. Hela centrala DC är präglat ganska mycket av politiken och intresseorganisationer. Lite som Bryssel. Det finns flera kända pubar och restauranger som är kända politiker-/lobbyisttillhåll på ex. Pennsylvania Avenue och K-street.

Det är också en väldigt musei-tät stad.

Jag var där en hel vecka men fortfarande känner jag att jag skulle vilja dit en gång till. Den är svår att krypa inpå skinnet på något sätt. Man måste lära känna den ordentligt tror jag, till skillnad från NYC till exempel som "alla" blir hänförda av direkt. Det väntar liksom inte något roligt runt varje hörn i DC på samma sätt, så därför är mitt råd att planera en hel del för att få så hög densitet som möjligt i tillvaron. Det är en väldigt intressant och fascinerande stad på många sätt och med många guldkorn, så mycket har jag redan märkt.