Hitta diskussioner med liknande innehåll

vill studera eller jobba i Toronto.

#1 2011-03-22, 22:27
Handle
Är en kille på 23 som jobbar som personlig assistent. Känner dock att jag verkligen behöver omväxling i mitt liv och funderar stark på att antingen studera eller jobba i Toronto. Har fått en känsla av staden skall vara skön...Så för er som bor eller bott där har jag ett par frågor till som jag hade uppskattat om ni kunde besvara

Så hur är nu Toronto som stad? hur är nattlivet?
Hur svårt är det att få tag på jobb för en som inte har någon direkt utbildning?
Språkkurser vet jag finns, finns det någon som har gått på en sådan eller nån annan typ av kurs?

vad rekommenderas helt enkelt?
#2 2011-03-22, 22:29
Pelican
Vad jag vet så är det en riktigt trevlig feststad med mycket studenter och bra nattliv, har visserligen bara varit där en vecka.
#3 2011-03-23, 00:06
yesyesjao
Jag vill också flytta till Toronto. Svårt att få stanna i landet bara har jag hört.
#4 2011-03-23, 09:10
JeanLuc
Trevlig stad, men en stad där man mest arbetar. Montréal är med bred marginal Kanadas bästa feststad, fast där kan förstås språket ställa till problem.
#5 2011-03-29, 23:58
BillHicks
Ursprungligen postat av JeanLuc
Trevlig stad, men en stad där man mest arbetar. Montréal är med bred marginal Kanadas bästa feststad, fast där kan förstås språket ställa till problem.


Tycker du overdriver lite. Toronto ar en ratt mangsidig stad med mycket fest och annat, det handlar mycket om vilket omrade du bor i. Downtown ar verkligen inget speciellt. Sen ar det val lite mer 'business' och mer Montreal men vi maste ju fa ihop till alla bidrag som skickas till Quebec sa att ni kan festa lite mer.

Pa arbetsmarknaden ar detr nastan lattare att fa jobb utan nagon direkt utbildning, vi snackar da enklare jobb som butik, cafe m.m. Det kan vara svart att fa jobb med en utlandsk examen men i gengald har svenskar bra rykte. Tank dock pa att lonen kan vara svar att leva pa. Formanga enkla jobb ar 12/h i timmen en ganska vanlig lon och du ska sen ha rad att betala en dyr hyra.