Hitta diskussioner med liknande innehåll

Guadaloppe i Karibien

#1 2011-03-24, 12:32
amoures
Ursäkta för eventuell felstavning...men har någon varit där under längre tid? Typ arbetat där eller varit där på en lååång semester?

1/ är det fuktigt? Så att ens lockar i håret blir ännu mer lockigt?
2/ kunde man dricka kranvattnet?
3/ Fanns det mkt fattigdom?
4/ vad var ert allmänna intryck?
5/ cykloner? oväder?
6/ var det 40grader varje dag? eller var det svalt också?
#2 2011-03-24, 18:14
Finns redan en frågetråd, men kan svara här med bara för att vara snäll ;p

1) Nej!
Klimatet är jävligt fördelaktigt faktiskt! Beror lite på om du är på Basse- eller Grande-Terre dock (Guadeloupes två öar). Basse-Terre har väldigt mycket regnskog, men tycker ändå inte att det är speciellt fuktigt i luften här får jag säga

2) Beror nog lite på vart du är och vad du har för avsikter med att vara här. Om det bara är semester så skulle jag nog säga att det är fullt möjligt, men att magen eventuellt kan bli lite konstig i 1-2 dagar. Inga större problem med att dricka det dock som sagt, lite upp till dig själv således! (Annars ligger priset för 1.5 liter vatten på mellan 0.70-1.20 euro, beroende på storpack etc.)

3) Allt är relativt. Klart att det finns fattiga människor, men rent generellt är levnadsstandarden relativt hög här (då de snyltar en jävla massa på Frankrikes ekonomi ). Är inte riktigt likvärdigt med Sverige, men skulle nog säga att det ungefär är likvärdigt med de gamla öststaterna. På sina håll är det dock rätt nedgånget och lite småsunkigt (typ den största staden Pointe-à-Pitre t.ex.) och på andra håll finns det sånär på lyxvillor.

4) Tänk dig Västindien på foto så har du sånär på svaret. Är en jävligt trevlig ö faktiskt, även om det är mycket som är "samma". Typ alla småstäder osv. liknar varandra till 98% ungefär. Skulle dock mer än rekommendera folk att åka hit!

5) Orkansäsongen ligger typ under de svenska sommarmånaderna

6) Nu är det så gott som alltid 30-43 grader och sol här, men är svalare under hösten/vintern (Oktober-December)

Hoppas det hjälpte
#3 2011-04-19, 02:06
AngelDussst
Ååh vad jag längtar tillbaka dit.. åk dit! Det bästa med Guadeloupe är deras inställning till livet tycker jag. Att man ska ta allt manjana =)