Hitta diskussioner med liknande innehåll

Kiev och Minsk

#1 2011-03-31, 22:06
Rulerofmylife
Jag och en kompis har bokat en öststatsresa veckan innan påsk. Tjernobyl är spikat, men i övrigt är vi lite osäkra på vad vi vill se i dessa bortglömda pärlor (?). Jag har läst att Minsk är utnämnd till Europas tråkigaste huvudstad, men tre dagar borde ändå gå att fylla på något sätt!

Vi är båda intresserade av kommunism och betong, samhällsfrågor och underground. Alltså coola saker som man kanske som vanlig turist inte ser, men som ändå berättar något om landet. Vi tänkte kontakta några couchsurfers på plats (som vi också tänkte bo hos i Kiev), men jag skulle vara mycket tacksam om du har några tips på ställen man kan besöka när man är där!
#2 2011-03-31, 22:37
Hur länge är ni borta totalt? Låter lite stressigt att hinna med både Kiev och Minsk om ni bara är borta några dagar. Sen går ju en hel dag åt i Tjernobyl. Jag är också en lover av gamla kommunistländer har aldrig varit i Minsk men Kiev är en underbar stad.
#3 2011-04-01, 11:32
Rulerofmylife
Vi stannar tre dagar på varje ställe, och lämnar med nattåg. Vad har du och rekommendera i Kiev?
#4 2011-04-01, 11:51
Kid dynamite
Ursprungligen postat av Rulerofmylife
Vi stannar tre dagar på varje ställe, och lämnar med nattåg. Vad har du och rekommendera i Kiev?


Om du är sugen pa betong och öststasarkitektur sa är det bara att ta den skitlanga promenaden fran flygplatsen in till Kiev. Du har hemska förorter pa bada sidor av vägen, vilket du kanske kan uppskatta.

I Kiev är annars parkerna det bästa. Promenerar man omkring i centrum sa är det grönt och fint överallt. Finns en hyfsad strand längs med Dnjepr (eller vad floden nu heter) som du kan ta tunnelbanan till.
#5 2011-04-03, 12:19
Ursprungligen postat av Rulerofmylife
Vi stannar tre dagar på varje ställe, och lämnar med nattåg. Vad har du och rekommendera i Kiev?

Det finns ett grottkloster som du ska se. Området kring mother russia är schysst med fin utsikt över Kievs grönskande stad. So mnån skrev tidigare ska du ta dig ned till floden gå över bron så har du en schysst strand där du kan bada grilla mm. Finns en hel del ortodoxa kyrkor att se. Annars finns det massor av kommuniststatyer överallt. Stora och vräkiga. Det är även trevligt att gå runt det är grönt överallt finns mycket coola hus att se och Kiev har förmodligen världens vackraste kvinnor. Alla ser ut som fotomodeller. Jag kan rekommendera att bo på Chill out hostel, sök på hostelworld. Det drivs av 2 sköna tjejer från Krakow. Lätt det bästa hostelet jag bott på och du kommer träffa mycket tevligt folk från hela världen om du bor där då det är ett väldigt socialt hostel.
#6 2011-04-03, 16:34
bombayduck
jag var där på vintern och då var det svinkallt. coachsurfing är nog ett mycket bättre sätt att komma nära inhemska levnadssätt om man nu vill det.

några måsten enligt mig: se en dynamo kiew match (såg dynamo - barcelona för 150sek. ) ,
njut av maten, den goda ölen och vodkan, utelivet (det ska finnas en bra technoklubb som byter location), promenera och ta ev metron till den stora loppmarknaden (kommer inte ihåg vad den heter) ortodoxa kyrkor, bra konstutställningar och till sist men inte minst som tidigare sagts: förmodligen världens vackraste kvinnor.
#7 2011-04-03, 18:06
surferdudedude
Lånar din tråd lite!

Jag och en polare ska mellanlanda i Kiev imorgon innan vi drar vidare mot Bangkok. Vi har ungefär 20 timmar totalt i Kiev, vad ska vi göra? Några schyssta nattklubbar, några värda restauranger, tips på boende?
#8 2018-07-31, 10:50
submariner
Hej,

Besökt Minsk, trevlig stad om man vill besöka något lite off the grid. Stalinistisk arkitektur och stora torg blandas med byggnad från 1900 talets första hälft. Lite längre från city är hyreshusen stora och ocharmiga kolosser. Själva Gamla stan har få likheter med motsvarande i Sthlm - några kyrkor, torg men i övrigt en hel del nybyggt. Dock mycket barer\restauranger och därmed folk i rörelse på kvällarna. Bra utgångspunkt helt enkelt. Var överlag rent, prydligt, kändes säkert.

Maten liknar den i t.ex Polen med mycket potatis, fläsk och betor. Men självklart finns även pizza, kebab och schnitzel för dom som inte vill vidga sina kulinariska vyer. Restaurang Kuchmeister ligger 7-10 min promenad från Gamla stan och serverar bra mat. En förrätt eller soppa (t.ex borsch) kostar 40-50 kr! en huvudrätt något mer och vill man äta oxfilé landar denna på 130 kr. Ölen kostar 20 kr för 0,5L på restaurang och vodkan avsevärt mindre. Finns även lyxig och prisvärd brunch om man promenerar ner mot Suit Supply.

Många av dom som rör sig ute är unga Vitryssar på 18-25 år. Tjejerna är stereotypt långbenta, långhåriga och smala. Killarna inte alls lika biffiga som man kan se i vissa öststater, finns väl utrymme för modemässiga förbättringar. Okej engelska hos den yngre generationen.

Besökte även Hiltons takbar, trevlig liveband som körde jazz. Sannolikt var alla snygga tjejer i 25 års åldern som hängde i baren proffs - pågick oblygt.
#9 2018-07-31, 11:21
dubbelbottnad
Nackdelen med Minsk i förhållande till Kiev, är att Minsk, Vitryssland, kräver visum (kostnad 500 kr?).
Sedan är ju Vitryssland en hård diktatur, vilket dock knappast genomsnittsturisten märker mycket av. Minsk ska dock anses säker avseende kriminalitet.
#10 2018-07-31, 19:05
Savoy
Ursprungligen postat av dubbelbottnad
Nackdelen med Minsk i förhållande till Kiev, är att Minsk, Vitryssland, kräver visum (kostnad 500 kr?).
Sedan är ju Vitryssland en hård diktatur, vilket dock knappast genomsnittsturisten märker mycket av. Minsk ska dock anses säker avseende kriminalitet.En månad visumfritt numera om man reser in och ut via flygplatsen i Minsk.

http://mfa.gov.by/en/visa/visafreetravel/e0ced19bb1f9bf2c.html
#11 2019-08-03, 22:24
submariner
Ursprungligen postat av dubbelbottnad
Nackdelen med Minsk i förhållande till Kiev, är att Minsk, Vitryssland, kräver visum (kostnad 500 kt)


Hej,

Krävs en reseförsäkring - kan du inte visa att du har denna måste du köpa på plats innan du stämplas in (kostade någon hundring)