Hitta diskussioner med liknande innehåll

alternativ till kibbutz i israel,erfarenheter?

#1 2011-05-18, 19:31
Tridnod
Äventuella komentarer om politik och rastänk undanbedes.

Jag var i israel och gillade verkligen landet. Var bara där en vecka men vill komma loss utomlands. Funderat på usa men det känns som ett stort steg just nu. Israel är faktiskt ganska hanterbart om man inte hetsar upp sig över
nyheterna. Jag vill helst inte jobba för utan några pengar. Någon som har erfarenhet av studier eller liknande?
#2 2011-05-19, 10:20
Moshav heter det, man jobbar åt en familj och får betalt.
#3 2011-06-05, 16:05
Melange5738
Tyvärr måste du ha arbetsvisum för att få jobba på moshav vilket du måste söka om innan du åker dit och det kan vara en långsam och svår process. Om du har nån schysst utbildning är det en annan sak men då tror jag inte du skulle skriva här, eller hur?

Kom ihåg att Israel är dyrt dyrt dyrt och lönerna låga, en fjärdedel lever under fattighetsgränsen och även om du har ett jobb med kvalificerad utbildning kommer du antagligen inte ha råd med en egen lägenhet i ställen som Tel Aviv. Ska du flytta till Israel behöver du en plan med många alternativplaner utifall något skulle gå fel. Det skadar inte att fixa en utbildning innan du åker dit.
#4 2011-08-10, 15:24
sasson
Du kan gå med i Walk about love! Det är ett hippekollektiv som vandrar från Eilat i söder till golanhöjderna i norr under 100 dagar.

Du betalar en summa (rätt mycket), men då står arrangörerna för mat dryck och transport av ca:10 kg packning. Man vandrar cirka 2.5 mil om dagen och vilar/har flippade fester på sabbaten (fre & lör).http://www.walkaboutlove.org.il/