Hitta diskussioner med liknande innehåll

Vad finns det att göra i Korfu, Grekland

#1 2011-07-11, 16:14
maxsuger
Som rubriken lyder, vad finns det att göra i Korfu?
Har ni som har varit där några förslag på vad jag och min flickvän kan hitta på?

TPFH
#2 2011-07-11, 19:10
novem
På västkusten finns det ett par långa sandstränder men var lite försiktiga om ni gillar att simma ut i det djupa. Eftersom det är öppet hav mot Italien får man ofta känslan att havet "drar" en utåt/nedåt/var havet nu vill. Jag skulle undvika de populära sandstränderna där folk ligger likt sardiner. (Glyfada, Agios Giorgos etc)

En bit söder om Agiou Georgiou finner ni Palaiokastritsa(dock ganska mycket turister), vikar omringade med ett par klippor. Här sägs det att Odysseus spolades in. Intill stranden, på udden, finns ett kloster. Vet inte riktigt vad ni söker men tycker ni om att hoppa från klipporna är Sidari ett bra ställe (påminner lite om Sarakoiniko på Milos i Kykladerna), finns även en liten sandstrand och grottor intill. Det sägs att kärlekspar som simmar här i kärlekskanalen alltid kommer att vara tillsammans. Många turister tar sig till stranden Kassiopi (norr) som absolut är sevärd helt okej snorkling.

Palatset Axilleon, som numer är ett casino, är något man inte får missa. I övrigt finns det mycket arkitektur i Korfu stad. Är ni intresserade av arkitektur är det bara hojta till. Finns många byggnader med häftiga historier bakom. Ni får inte missa helgonet Spyridon. Det sägs även att han är uppe och går om nätterna.

Har bara varit på ön en gång för 4-5 år sedan så har inga direkta minnen av några guldklimpar. Då jag var för ung för att ta del av nattlivet har jag ingenting att rekommendera. Bästa maten finner ni i de mindre fiskebyarna. Då ön är ganska stor vore det bästa att hyra en bil och utforska själva och hålla dessa "reseguideexempel" som riktlinjer. Tycker personligen inte att Korfu har så mycket att erbjuda men det är en bra allt-i-allo ö för dem som inte besökt Grekland så många gånger. Spenderar ni många dagar på ön och har tillgång till bil rekommenderar jag er att ta er till Lefkada och stranden Milos. Jag garanterar er att det är värt den långa resan. Ta med er en varsin sovsäck och spendera natten på stranden. Det är väldigt få som besöker stranden, under dagen på sin höjd sammanlagt 15 personer, så ni kommer vara ostörda.

Ursäkta wot men jag blir alltid så exalterad när folk vill prata om Grekland.
#3 2011-07-11, 21:22
maxsuger
Tack för ett utförligt svar du fick med det mesta som vi vill göra tack igen