Hitta diskussioner med liknande innehåll

Att göra i Palermo, Sicilien?

#1 2011-07-18, 17:49
AldoRaine
Hej!

Tips och ideer på hur man ska tillbringa semestern i Palermo, Sicilien? Finns det några bra restauranger som måste besökas?
#2 2011-07-18, 18:43
MrOaiki
Ursprungligen postat av AldoRaine
Hej!

Tips och ideer på hur man ska tillbringa semestern i Palermo, Sicilien? Finns det några bra restauranger som måste besökas?Tycker du ska åka upp på bergssidan, och äta en enkel varm macka (panino caldo) med utsikt över allt. Sen måste du ju åka omkring och kolla var Falcone sköts ner och var Borsellini sprängdes under maffiakriget i början på nittiotalet. Sen äter du på La Scuderia och på Charleston le Terrazze. Sist men inte minst går du till Via Candelai och går till en nattklubb som heter Candelai. Där raggar du upp någon, och idkar samlag.
#3 2011-07-18, 19:20
bendeltoro
Missa inte katakomberna med alla mumier, fantastiskt!!!!
#4 2011-08-24, 16:28
Millbrock
Tänkte försöka sparka lite liv i den här tråden genom att berätta att jag nyss bokade en vecka i Palermo i mitten av september.
Syftet med resan är helt och hållet semester så jag tänkte bara höra om någon har varit där nyligen och kan tipsa om sköna och trevliga restauranger, barer, nattklubbar och så vidare?
#5 2011-08-30, 09:31
Calciatore
När jag och tjejen var där nere förra våren så hade vi hyrbil, och det är nästan ett måste. Vi upplevde kollektivtrafiken som ganska bristfällig så det var perfa med hyrbil. Men vi var iaf bl a upp på berget Monte Pellegrino (precis väster om Palermo) där det var riktigt fin utsikt över staden och klipporna och havet. Ta med nåt upp och käka eller köp där uppe. Andra saker vi besökte var den där mumin-källaren under en kyrka i Palermo, kommer inte exakt ihåg vart men det var rätt så makabert att se dessa hundratals år gamla skelett som var påklädda som vanliga människor. Lite creepy på sitt sätt. Utbudet av nattklubbar var sådär, men restaurangerna och käket var kanonbra på de ställen vi åt. Se upp bara för för gamla, hederliga och gemytliga ristoranti då siciliansk mat traditionellt kan vara ganska fattig, om du nu är en nordisk viking vill säga. Och kom ihåg att lära dig några italienska fraser, för engelska är de inte bra på. Ha så kul!
#6 2011-08-30, 10:51
-Napoleon-
Du kan ju komma i kontakt med en maffiaboss. Och öppna en Cosa-Nostra gren i Kiruna?