Hitta diskussioner med liknande innehåll

Franska polynesien(Stilla Havet) - priser?

#1 2011-09-01, 18:58
TheKillerSwede
Är det nån på forumet som varit till nån av öarna i Franska polynesien? eller nån som vet nån sida typ apollo eller nåt där man kan se resor dit och priser?

Finns det likvärdiga öar, med samma typ av sand, blått vatten mm.. ?

Tack!
#2 2011-09-01, 20:46
MilkywayBob
Ursprungligen postat av TheKillerSwede
Är det nån på forumet som varit till nån av öarna i Franska polynesien? eller nån som vet nån sida typ apollo eller nåt där man kan se resor dit och priser?

Finns det likvärdiga öar, med samma typ av sand, blått vatten mm.. ?

Tack!


Så vitt jag vet finns det inga nordiska charterbolag som anordnar resor till området. Däremot kan det finnas brittiska, men troligtvis är australiska och nya nyzeeländska vad man ska satsa på.


Det är en lång väg att resa och de flesta reguljärflyg avgår från Nya Zeeland. I spoilern nedan har jag kopierat wikitravels artikel om hur man tar sig dit (http://wikitravel.org/en/French_Polynesia).

Spoiler:
The flagcarrier of French Polynesia is Air Tahiti Nui [1] and the main airport is the Faa'a International Airport built on the lagoon, about 5 km west of Papeete near several major hotels such as InterContinental hotel [2]. Air Tahiti Nui flies internationally to Tokyo, Osaka, Los Angeles, New York, Auckland, Sydney and Paris. They cooperate with Air France, Japan Airlines, Air New Zealand and Qantas. They no longer participate in either of the American Airlines Advantage Program or the Delta Air Lines program. Air New Zealand [3] also has regular flights to Tahiti. LAN Chile [4] flies twice a week to/from Easter Island, with connections on to Santiago de Chile.

Passengers arriving on international flights must collect their baggage, go through customs and then recheck-in at the domestic flight counters some 50 m to the right of the International arrivals area.


För att sammanfatta läget kostar det, med bra pris, 15 000 - 20 000 att ta sig dit och tillbaka. Väl där kostar ett billigt rum med okej kvalité mellan 30-80 EURO beroende på vilken ö du åker till.
#3 2011-09-02, 15:04
Ursprungligen postat av TheKillerSwede
Är det nån på forumet som varit till nån av öarna i Franska polynesien? eller nån som vet nån sida typ apollo eller nåt där man kan se resor dit och priser?


Det finns inga charterbolag som flyger till Franska polynesien, och jag vågar påstå att det aldrig kommer att hända. Detta beror på flera orsaker.

När jag flög dit tog det 34 timmar. Det är en jobbig resa med byte i både Paris och Los Angeles. Det finns snabbare flyg, och är man beredd att betala cirka 10 000 kronor extra så kan man komma dit på 25 timmar (enkel resa) genom att flyga Air Tahiti. Oavsett vilket så är det en lång resa och betydligt längre än vad den traditionella charterresenären är intresserad av.

Nästa problem är prisbilden. Franska polynesien får platser som Mauritius att framstå som ett riktigt "backpackers heaven". Mauritius är inte billigt, men i jämförelse med Franska polynesien är det billigt.

Det finns B&B i huvudstaden Papeete, och det finns enklare boende ifall man letar lite. Men för den traditionella charterresenären som önskar en resort med pool etc så är det dyrt.

När turister pratar om Franska polynesien så är det oftast Sällskapsöarna man pratar om, och då främst Tahiti, Moorea och Bora Bora. Så jag väljer i mitt svar att endast endast fokusera på dessa. Jag har även besökt andra platser i Franska polynesien, och även ifall prisbilden är hög även där, så finns det inte så mycket att spendera pengarna på.

Så hur dyrt är det? Vad bör man se?

För mig är det en plats som är riktigt värd att besöka i Franska polynesien, och det är Bora Bora. Tyvärr är den också den dyraste. Vissa besöker Moorea istället för att spara pengar, men jag skulle hellre rekommendera färre dagar i Bora Bora än längre semester i Moorea. Tahiti är den minst intressanta ön av de tre, men den kommer du se automatiskt eftersom det är den enda med internationell flygplats.

Priset för boende beror på vilket hotell du stannar på, vilken sorts boende du önskar, samt vilken tid på året du åker dit. Lågsäsong och inga krav på boendet är givetvis billigast. De som flyget över 30 timmar för att ta sig till Bora Bora brukar önska sig ett hus på vatten, och då kostar det inte sällan över 5000 kronor natten, och ibland både det dubbla och det tvådubbla.

Inget är all-inclusive. Frukost kostar 200-250 kronor per person, sedan om du ska ha lunch eller kanske middag senare på kvällen, kanske en öl, så ramlar pengarna iväg.

Vissa resorts har gratis färja till land, medan andra erbjuder färja för 250 kronor enkel resa. Franska polynesien är platsen där man får betala 75 kronor för en apelsinjuice. Men håller du dig borta från dessa resorts så går det att överleva. Ingen jag pratade med på Bora Bora stannade där mer än fyra dygn. It's a journey of a lifetime, men vansinnigt dyrt.
#4 2011-12-09, 23:58
GoggeGogelius
Härligt tikiguy med någon på Fb som är initierad vad gäller Franska Polynesien!? Har du varit på Marquesasöarna någonsin? Vore kul med lite input - prisnivå, tips, fällor!? Tack på förhand om du ser denna tråd igen.
#5 2011-12-10, 03:18
Lite sent svar, men... Jag har inte varit i Franska Polynesien och vet inte om det finns något billigt sätt att ta sig dit, men är det så dyrt som nämnts tänker jag mig att det finns liknande, billigare alternativ. Jag var i Maldiverna för lite drygt en månad sedan och flög över relativt billigt från Sri Lanka (ca 900kr). Nästa vecka reser jag från Los Angeles till Australien och för några hundra extra kunde jag flyga med Air Pacific och få ett gratis stopp i Fiji! (Vet inte om Air Tahiti erbjuder något liknande?)

Befinner du dig i Australien eller Nya Zealand är det relativt billigt har jag förstått att flyga till t.ex. Vanuatu, Salomonöarna, m.m.

Hawaii är ganska exploaterat, men andra ställen som kanske uppfyller dina önskemål och är lite billigare är Filippinerna, Karibien, Zanzibar.