Hitta diskussioner med liknande innehåll

Två veckor i Texas, vad ska man göra?

#13 2011-10-31, 21:34
Klotterplank
Football är stort där nere, det finns många collegelag och två NFL lag, Houston Texans och Dallas Cowboys.
Cowboys Stadium går inte av för hackor http://en.wikipedia.org/wiki/Cowboys_Stadium.

Så gillar ni sport så kan det vara värt ett besök, biljetterna kostar mellan 70 och 1600 dollar till cowboys (vs NY Giants) skulle tro att Texans matcher är billigare och college matcher ännu billigare.
#14 2011-12-28, 11:30
Lånar tråden lite.

Jag ska till Dallas i april i 10 dagar och undrar hur jag nyttjar tiden på bästa sätt. Jag avskyr att shoppa och jag föredrar landet framför stan alla dagar i veckan. Allra helst vill jag till någon fin nationalpark, eller Rio Grande och Big Bend. Men så mätte jag avstånden och insåg att det var löjligt långt ifrån där jag kommer befinna mig. Någon som vet vad en naturälskande skogsmulle borde göra i Texas?
#15 2012-01-06, 11:43
skit_i_det
Ursprungligen postat av johsoe
Tyvärr är vi inte 25 år fyllda så hyrbil är ett alldeles för dyrt transportmedel. Någon som vet hur kollektivtrafiken ser ut där?

Nu är det väl säkert redan för sent, men ändå:

Åk inte till Texas utan tillgång till bil! (Gäller egentligen större delen av USA...)
Kollektivtrafiken är inte mycket att hänga i granen och nyttjas mest(?) av suspekta individer. (Bara en sådan sak som att Arlington (stad med ~300.000 invånare) inte har någon kollektivtrafik överhuvudtaget (man har röstat ned förslag om att införa sådan ett antal gånger) säger en del.)

Vad gäller Dallas, så är det inte mycket till vad jag skulle beteckna som "stad" - en väldigt öde stadskärna (speciellt under kvällar/helger), mest bestående av en massa kontorsbyggnader. Vill man göra något som äta, shoppa, etc. så tar man sig en bit utanför - med bil. (Ok, visst finns det en del schyssta restauranger i downtown Dallas, men seriös shopping kan du glömma.)

Ursprungligen postat av johsoe
Jag ska till Dallas i april i 10 dagar och undrar hur jag nyttjar tiden på bästa sätt. Jag avskyr att shoppa och jag föredrar landet framför stan alla dagar i veckan. Allra helst vill jag till någon fin nationalpark, eller Rio Grande och Big Bend. Men så mätte jag avstånden och insåg att det var löjligt långt ifrån där jag kommer befinna mig. Någon som vet vad en naturälskande skogsmulle borde göra i Texas?

Jag är knappast rätt person att komma med tips, men ändå: som sagt, downtown Dallas är inget att se förutom JFK-museet som är bra. Har rätt dålig koll på skogsmulleaktiviteter, men jag rekommenderar starkt en dagsutflykt till Fort Worth Stockyards. (Vilket iof redan nämnts av DirkGraham.)
#16 2012-01-06, 20:50
Wonderwoman
Skulle nog också undvika Texas om jag inte hade bil. Var där sommaren 2010 med några polare för att besöka en vän som bodde där, han hade bil och vi skulle nog inte klarat oss utan den då kollektiv trafiken är grymt röten hehe.
Men han bodde i Houston, vi åkte till san antonio och Austin.

Att göra i Houston:
Maten där är fantastiskt, testa mexikansk mat och grillat. Vi var på ett western-ställe på en onsdag då dom hade line dancing, det va skit roligt och alla va heelt engagerade! Men just det, ni var inte 21 hehe

Austin:
Austin kan ni klara er utan bil då det är en relativt liten stad, men jätte mysig. Här bor många studenter för att Universitetet är herrans stort, ni kan besöka den och kanske köpa hem en liten Longhorn souvenir. Det kryllar också av hippies etc. så mycket ekologisk och vegitarisk mat finns här, också jätte billigt och gott. Sedan måste ni festa på 6th street som kryllar av festglada människor varje helg (vi var säkert ute nån vardag med), men fan ni är ju inte 21!!

San Antonio:
Känt för sin nöjespark "six flags", roller coasters och sånt värt ett besök!

Men ärligt så tror jag att ni borde vänta tills ni åtminstonde är 21, visst det finns många grejer att göra utan att besöka klubbar, restauranger och festa. Men ni missar så mycket bra! Speciellt när det är så billigt där)
#17 2012-01-23, 21:13
JohnnyBoy84
Ska åka till USA och köra längs östkusten i sommar tillsammans med tjejen men vi tänkte börja resan med att besöka Texas i 6 dagar. Låter ganska optimalt baserat på allt man läst här att hyra bil och starta från Forth Worth (pga att vi flyger dit) och kanske vara där 1 dag och sen åka söderut, först mot Austin och sedan mot San Antonio för att avsluta i Houston (utan att besöka Space center haha)

Har försökt fiska upp så mycket nyttig information av er så möjligt, och det känns ju som att en av anledningarna till att man åker till Texas är för att uppleva "Vilda västern", har ni något hett tips på några andra ställen förutom Bandera som man kan uppleva just "Vilda västern" eller är det i Bandera det händer?

Ni som känner till Texas, hur skulle ni planera 6 dagar där? Vi vet i alla fall att vi ska till en shooting range, tex http://www.bullethole.com/. Vi måste självklart även besöka någon grym resturang där man kan trycka i sig en 2kilos biff (eller i alla fall ge det ett försök) tips på något bra? Sen vill man ju testa på att rida häst/tjur, några bra ställen för det? Hur är nöjesparken Six Flags, sjukt feta berg & dalbanor och många andra attraktioner för den delen, tänkte eventuellt stanna till där också, rekommenderas?

Kanske bör tillägga att resan måste avslutas i Houston pga av att flyget går vidare just därifrån mot Florida..

Alla svar uppskattas! =)
#18 2012-01-23, 22:35
gulaLejonet
Ursprungligen postat av JohnnyBoy84

Har försökt fiska upp så mycket nyttig information av er så möjligt, och det känns ju som att en av anledningarna till att man åker till Texas är för att uppleva "Vilda västern", har ni något hett tips på några andra ställen förutom Bandera som man kan uppleva just "Vilda västern" eller är det i Bandera det händer?


just Bandera är inte så mkt vilda västern. De kallar sig Cowboy staden #1 men det är för att "flest amerikansk-mästare rodeovinnare" kommer från staden. Inte så mycket annat. Dock - det finns många rancher man kan bo på (finns det iaf överallt) och detta rekomenderas varmt! man kommer nära personalen och övriga gäster och det är väldigt rofullt och relaxat. på dagarna sitter man i gungstolen och läser, badar och rider på hästar. på kvällen är det grillning vid brasan och massa aktiviteter. Man får mat 3 ggr per dag så det är rena semestern!
#19 2012-01-23, 22:36
gulaLejonet
6 dagar i Texas låter härligt! (lite fört kort kanske, men ändå kittlande härligt!)
#20 2012-01-23, 23:04
Tyckte inte Banderas var något speciellt. Såg inget där som intresserade mig. Det är inte vilda västern. Såg inte en kotte som red häst t.ex. Men bo på ranch kunde vara kul! Har aldrig provat på det. Skall till Texas igen nästa vecka! Den här gången i 5 dagar med fokus på Austin.
#21 2012-01-24, 18:08
JohnnyBoy84
Ursprungligen postat av gulaLejonet
just Bandera är inte så mkt vilda västern. De kallar sig Cowboy staden #1 men det är för att "flest amerikansk-mästare rodeovinnare" kommer från staden. Inte så mycket annat. Dock - det finns många rancher man kan bo på (finns det iaf överallt) och detta rekomenderas varmt! man kommer nära personalen och övriga gäster och det är väldigt rofullt och relaxat. på dagarna sitter man i gungstolen och läser, badar och rider på hästar. på kvällen är det grillning vid brasan och massa aktiviteter. Man får mat 3 ggr per dag så det är rena semestern!Tack för tipset, låter kanske vettigare att skippa Bandera och köra på någon ranch istället, att dessutom käka 3 gånger om dagen kan man ju stå ut med haha

Jo förstår att 6 dagar kanske inte så mycket när det gäller just Texas som jag antar är ganska enormt, men det känns som en härlig start på ett äventyr som mest ska kretsa kring östkusten. Gäller ju att pricka in så många godbitar som möjligt under de dagarna man trots allt är där. Tror också på att Austin är en hit så dit kommer vi att åka sen resten lyssnar jag på era förslag =)
#22 2012-01-25, 19:26
gulaLejonet
då tycker jag absolut ni ska bo på en ranch 1 natt. Som sagt jätterolig upplevelse och kul att prata med ranchägare/övriga gäster!
#23 2012-02-03, 07:34
Är i Austin nu. Väldigt rekommenderat!! Allting sker längs "6th street". 1200 grams new york strip stek på Eddie V's följt av öl och shots på Coyote Ugly. Precis som i filmen, med damer som dansar på bardisken. I morgon skall jag försöka klämma in ett besök på Texas State Capitol.
#24 2012-02-04, 07:26
Palpatine
Dagens tips for folk som ar intresserade av att besoka Texas: Ak inte pa sommaren (Juni-Augusti).