Hitta diskussioner med liknande innehåll

Frågor om Sharm

#1 2011-10-18, 12:27
Hej på er,

Ska ner till egypten i Januari , för första gången och har några funderingar som ni kanske kan hjälpa till att svara på.

Vi åker All inclusive , dock finns det några restauranger på hotellet som inte ingår i AI.
Jag är nyfiken på vad priserna på sådana Alá Carte restauranger kan vara.
Självklart varierar det , jag förstår det , men vad kostar en huvudrätt ca?

Öl och whisky , hur är priserna på det där nere.
Är det bättre att köpa med ifrån flyget? Eller finns det gott om utbud där nere (då syftar jag på tex Heineken osv) Även fast vi har AI , så kan det vara mysigt att sitta på hotell rummet och se ut över havet och ta en öl i lugn och ro.


Parfymer... är det billigt där nere? flyget hade inte den parfym jag söker , är chansen stor att jag hittar den där nere , till ett bra pris? Ska jag akta mig för kopior , om sådant existerar där.?

Utflykter: vad kostar en snorklingstur?

Tack på förhand!

/F
#2 2011-10-18, 13:52
freee
Om du vill ha speciella sorter av öl,whisky så köp det på planet eller taxfreebutiken när du har landat, har för mig att du har 24 timmar på dig att besöka den efter du har landat.
Prova annars dom inhemska ölsorterna dom är rätt ok, men håll dig ifrån sprit,whisky som säljs med en massa lustiga namn du kommer med största sanolikhet att bli dålig av dom.

Sedan så är tillgången inte så stor när det gäller butiker när det gäller alkohol där då Egypten är ett musseland.
När det gäller parfymer så skulle jag vara skeptisk till det mesta vad dom än säger då stället flödar av märkeskopior i alla de slag. Annars så finns det butiker där dom blandar i ordning den parymen du vill ha, tyckte själv att det var rena ockerpriserna på de förstås.

Vad du en handlar så pruta för allt vad du är värld dom kommer ändå ha lurat dig. Får du inte det priset du vill ha gå därifrån det finns så många som säljar samma saker så du kommer att hitta det du vill ha någon annanstans.
Ta en limpa cigg tex marlboro betal max 50 svenska inhemska märken 30kr det går att få dom ännu billigare.

Sedan så ligger inte Sharm i Afrika
#3 2011-10-18, 13:54
majonasstanger
Jag vet inte mycket om dina AI-frågor. Var där förra året och kan säga att det finns väldigt många parfymbutiker. Ang. öl och diverse så fanns det vanliga småbutiker som hade framför lokala märken. Dock fanns en taxfreeshop där endast turisterna får handla. Där finns öl, sprit, whiskey osv men även tobak och parfym. Ta en titt lite här och där och jämför priserna- de kan skilja sig rejält mellan olika butiker beroende på hur blåst försäljaren tror att du är. Priserna i taxfreebutiken var inte spec. billigt.. Billigare än Sverige men allt är relativt, minns tyvärr inte vad priserna låg på...