Hitta diskussioner med liknande innehåll

Sydney vs Melbourne vs Brisbane ?*Starta livet*

#1 2011-10-19, 17:38
Godfathers
Om 4 månader blir det dags för Australien.
Ett problem, ej bestämt mig vart jag skall.
Läst mycket och alla säger olika.

Vissa älskar Sydney, andra "hatar" det för de säger att alla är så stressade!?


Melbourne tycker många om men det är också stället med det "sämsta" vädret( Enligt wikipedia)

Brisbane växer så det knakar fast lite längre till en bra strand ( gold coast)

Kommer åka ner med ett working visum 1 år.

Kommer ha runt 90.000 kr Njuta men samtidigt hitta jobb och testa runt för att försöka hitta mig ett ställe att börja leva mitt livä.

Har rest väldigt mycket , nästan hela europa och en del i indonesien.

Alltid varit intresserad av Australien men bara inte blivit av.


Så gärna höra av er som bor eller levt på dessa ställerna en längre tid och ganska nyligen, så ingen uppdatering från 3-5 år tillbaks.

Vill även veta matkostnaderna ( månad), ca pris utan massa utekvällar eller ute käk. Det vill säga , frukost, lunch, middag och lite sen snack.
Läst att det finns billiga ställen att handla mat, även i centrala delarna.

" bästa" trevligaste, lugnt, fint område, nära till bra matbutiker för max. 8000 kr månaden( Lägenhet med fullutrustat kök m.m)

Sen gärna klargöra varför just denna stad man skall välja.

Vad jag är ute efter är ett ställe jag kan trivas på och känna sig hemma och börja kämpa för att starta sitt liv och karriär.

Vet att det är omöjligt att veta det av andras upplevelse.
Men att få inblickar och andras tankar om ett ställe är ibland inte fel.

Inte ute efter festliga utekvällar varje dag.

Utan ett ställe för att starta sin karriär och göra något vettigt med livet.
Snart 26 år så dags för det.

Seriösa svar tack.
Oseriösa svarare? ja skriv av dig om du nu måste
#2 2011-10-21, 03:56
nickname75se
Hej Godfathers

Ja, det beror förstås helt på vem du frågar. Du ska nog inte förvänta dig nåt helt opartiskt svar i den här tråden här heller. Tycker du har ringat in de vanligaste synpunkterna. Välj den som känns bäst och flytta hit och pröva på. Skulle du vantrivas med ditt förstaval är det ju bara att flytta vidare – det är ju inte så komplicerat att flytta runt innan du har så mycket som knyter dig till just den platsen.
Skulle även vilja poängtera att det inte bara är vilken metropol du väljer som avgör vilken typ av vardag du får. Om man tar Sydney som exempel så är det ju stor skillnad beroende på om du väljer att bosätta dig exvis på Northern Beaches, Hills Districts, Bankstown, Surry Hills, Newtown eller Campbelltown. Skillnaden i livstil mellan dessa brukar vara väl så stora som skillnaderna mellan Brisbane-Melbourne-Sydney.

Med en budget på 8kkr/månad (ca $250/v) kommer du inte få tag i en egen lägenhet (iaf i Sydney) centralt med beachfront och alla bekvämligheter osv utan du får räkna med att kompromissa. Vad just du vill prioritera är ju upp till dig. Men det spelar ingen roll, när du väl är här kommer du att gilla läget och du kommer säkert trivas alldeles föträffligt. Du är antagligen mycket flexiblare än du anar och miljöombytet gör att du kommer bortse från det som inte är alldeles perfekt. Tror jag.

Snabb Q&A:

”Brisbane växer så det knakar” – Är det bra eller dåligt?

”Vissa älskar Sydney, andra "hatar" det” – tror du att det kanske kan vara indivuellt? Och vara beroende på vad som är viktigt här i livet för just dig?

”Vill även veta matkostnaderna ( månad), ca pris utan massa utekvällar eller ute käk. Det vill säga , frukost, lunch, middag och lite sen snack.” – ge mig exempel på en för dig typisk veckoshopping så kan jag ge dig ett hum om vad det skulle kosta här.

”Läst att det finns billiga ställen att handla mat, även i centrala delarna.” – matpriserna skiljer sig inte speciellt mycket inom respektive region. Ett fåtal matvarukedjor dominerar marknaden och det mesta i grossistledet köps in centralt.

mvh/nickname