Hitta diskussioner med liknande innehåll

Tips för Språkresa

#1 2011-11-08, 23:31
NyfikenBabe
Hej

Fick höra av några bekanta att det finns språkresor på 3-4 veckor som inte kostar skjortan. Tänkte det kunde vara annorlunda semester. Lära nytt språk/förbättra och samtidigt resa runt lite. Tanken med resan är inte att supa och festa, utan verkligen lära mig språket, människorna och landet. Jag funderar på om jag ska förbättra min engelska (som är inget jag kan skryta med) eller passa på och resa till ett land jag alltid velat. Om jag ska läsa engelska funderar jag på Malta, har ett minne av att det är billigt och bra klimat. Däremot så har jag läst att det är rätt uselt i övrigt. Många ungdomar som super och festar. Annars är England ett annat alternativ.

Ett annat språk än engelska skulle isf vara italienska eller spanska. Har alltid velat åka till Italien och tycker det vore en bra chans.

Hur ska man välja? Har redan kollat lite på de stora Språkresa-arrangörerna men vilka är sämst/bäst?

Mitt andra problem är att jag inte kan ta csn (av personliga skäl) utan får leva på sparade pengar när jag är väl där. Tips på billiga språkresor eller annat alternativ tar jag gärna emot.

Tack på förhand!
#2 2011-11-09, 02:31
Hej Babe. Att lära mig spanska var något av det bästa jag gjort. Jag är numera flytande och använder det varje dag. Jag pluggade bl.a. i Ecuador och betalade där $2/h! Plus $13/dag för full pension (mat+boende hos värdfamilj). Det var några år sedan, så det kanske är lite dyrare idag, men fortfarande säkert snorbilligt! Jag har också studerat i Mexiko, på skolan Experiencia i Cuernavaca, tror genom Avista språkresor, lite dyrare, men väldigt professionellt och fantastiskt upplägg. Jag gick från nästan noll till avancerad nivå på bara 8 veckor här!
#3 2012-01-31, 10:48
TheHappyOne
Hej! STS ha en språkresa till florens i italien och man behöver inga förkunskaper om ska dit. Jag ha själv åkt med STS och dom är jättebra om jag nu få sjäga det själv. Dom planera alla aktiviteter bra, skolan är faktiskt riktigt rolig och man få vänner för livet och det lovar jag dig.
Jag va i brighton förra sommaren, jättemysig mellanstor stad med jöttetrevliga människor. Det finns små cafer och så ha dom jättebra shopping!!