Hitta diskussioner med liknande innehåll

Indien, Nepal, Kina, Mongoliet, Ryssland...

#1 2011-11-12, 09:56
Jag har tänkt ta ett studieuppehåll från mina universitetsstudier VT-12 för att resa under 4-5 månader (cirka). Än så länge är det bara på planeringsstadiet, men just nu är jag inne på en särskild rutt och tänkte höra om ni har eventuella input (att läget i diverse regioner kan förändras är jag naturligtvis medveten om).

Tanken är att flyga till New Dehli och sedan ta mig landvägen tillbaka till Sverige igen via Nepal, Kina, Mongoliet och Ryssland (innefattandes bl.a. transsibiriska) med uppehåll av varierande längd.

Att hålla sig borta från Jammu och Kashmir samt Kaukasien förstår jag är givet om inte läget hinner förändras radikalt, men för övrigt(?) Vad har ni för tips angående dessa länder, vad bör man se, göra, akta sig för o.s.v.? Någon som har rest samma rutt eller delar av den?

Kanske ska tillägga att jag är ensam tjej.
#2 2011-11-12, 23:42
Puttar upp tråden lite grann!
#3 2011-11-19, 16:28
Baalzamon
Det skall inte vara några problem. Det är ju en rätt vanlig rutt för turister, förutom kanske mellan Tibet och Peking, men det går tåg däremellan också. Den intressantaste delen är kanske ändå den genom Indien och Nepal, så jag föreslår att du planerar mycket tid där. Buss från stad till stad kanske, istället för att ta tåget raka vägen direkt. Däremot genom sibirien kan det nog räcka med ett par stopp på vägen, mellan Ulan-Ude och Moskva är ju mer eller mindre transportsträcka bara
#4 2011-12-29, 22:35
Är nyfiken på dina planer. Är själv ensamresande tjej och ska åka till nepal (och förhoppningsvis kina och pakistan) i sommar. Ska du iväg och hur ser planerna ut?
#5 2011-12-31, 04:31
a.blue.goat
jag planerar också något liknande i sommar/höst fast åt andra hållet. Moskva-Irkutsk-Ulan Bator-Peking-Lhasa-Kathmandu- och vidare nedåt och runt

Se bara till att fixa visum för de olika länderna. Till Kina, Tibet och Ryssland behöver du visum va jag vet. Ryssland ska vara lite meckigt då man behöver ange vilken adress osv som man ska bo på osv. Sen så om du ska söka lite om resan mellan peking och moskva ska du även kolla transmongoliska järnvägen. Det verkar som det är den du ska ta. Den transsibiriska går antingen till vladivostok eller till peking fast norr om mongoliet. Va det gäller den finns det en hel del trådar så de e bara att gå lös på sökandet och läsandet.

Uppdatera gärna dina planer å så. Va har du tänkt att ha för budget osv osv?
#6 2012-01-06, 14:06
_AnsGar_
Detta är en mycket vanlig resväg, både åt det ena och det andra hållet. Själv sitter jag i Goa nu efter att ha startat i Moskva och tagit den exakta rutten som anges. Jag fixade ryskt visum själv (pain in the ass) och var det enda visumet jag fixade i förväg.
Om du tänker åka så som du anger TS så får du vara beredd på att betala en del för att kunna ta dig igenom Tibet via Nepal, och att det kommer antagligen ta tid att anordna touren. Själv åkte jag från Chengdu genom tibet och ned till Kathmandu och betalade 3000 för tour och transport.
#7 2012-02-06, 14:27
Ursprungligen postat av a.blue.goat

Uppdatera gärna dina planer å så. Va har du tänkt att ha för budget osv osv?


Nu kommer det en liten uppdatering på resplanerna. Idag har jag bokat flyg till New Delhi via Qatar med Qatar Airways den 25/1-13. Någon som har erfarenhet av att flyga med dem?

Visum till Indien vet jag att det inte borde vara några problem med, så det skjuter jag lite på framtiden. Övriga länder tänkte jag försöka fixa visa till på vägen s.a.s. Vad jag förstått borde det inte vara några probs till Nepal, Kina och Mongoliet(?) Ryssland är väl det jag är mest orolig för. Hur har ni gjort när ni fixat visum dit? Går det att fixa i Kina/Mongoliet (vill helst inte fixa på förhand eftersom jag inte har någon fast tidsplan)? Min budget kommer ligga på mellan 80'-90', enligt mina beräkningar borde det räcka med marginal. Jag är van att leva billigt och jag hade tänkt couchsurfa i vissa av länderna vilket torde innebära en viss kostnadslättnad. Beräknad total tidsplan ligger på 5-6 månader.

Vad säger ni, är det värt att boka hostel i New Delhi innan man åker eller går det lika bra att ordna när man kommer fram?

Sen velar jag lite mellan att köpa en rygga på 55 eller 65 l. Vad hade ni gjort? Jag tänker naturligtvis resa så lätt som möjligt men hellre en rygga som inte är fullproppad(?)
#8 2012-02-08, 08:39
Puffar på tråden lite

Och kan ju passa på att fråga hur det är med tobak på resvägen? Går det att få in snus i Indien och finns det sätt att få tag på snus längs vägen eller är det avvänjning/cigg som gäller?
#9 2012-02-12, 15:02
Är en jobbig djävel och puttar lite på tråden igen.

Min främsta fråga är om någon har erfarenhet av att söka visum till Ryssland i Kina eller Mongoliet? Har förstått, efter att ha surfat runt lite grann, att det smidigaste är att fixa det genom resebyrå. Men, som sagt det ultimata vore att söka det från Mongoliet. Är det för krångligt eller funkar det?