Hitta diskussioner med liknande innehåll

Bo och leva i Washington DC

#1 2012-01-17, 01:21
Verbeek
Jag har fått ett erbjudande om att jobba i Washington DC i sex månader från juni-december.Jag undrar om någon har erfarenhet om hur det är att leva i Washingtonområdet under en relativt lång period. Företaget är beläget i Gaithersburg som är kring fyra mil nordväst om Washington. Företaget skulle komma med förslag på boende med hade varit fint med en second oponion. Är även intresserad av hur ni uppfattat staden mm.
#2 2012-01-19, 16:51
JL75
Jag har inte bott där, bara varit på besök hos vänner.
DC-området är stort, så man kan ju få ut vad man vill av det. Själva DC upplevde jag som mera "platt och spretigt", det är m.a.o. inte som Manhattan med höga skyskrapor o så. Men rätt fint tycker jag, särskilt de "gamla" områdena, typ Alexandria och Georgetown.
Det finns massor av bra museum.
Nattliv har jag ingen aning om.
Som på många andra ställen i USA kan det vara väldigt tvära kast mellan rikt och fattigt.
Man kan komma till fin natur relativt snabbt, en timme eller två så är man uppe i "hillbilly country" i Appalcherna. Likaså är det nära till kusten.

Det kan bli snuskigt varmt på sommaren.

Vet inte om det här var till så stor hjälp för dig, men iaf...
#3 2012-02-28, 22:58
Verbeek
Någon som har mer information att komma med?
#4 2012-02-28, 23:42
MegaHead
DC är ett shithole om man bortser från det alla känner till. Två gator bakom Capitolium har du crackheads och andra pundare som smyger omkring. DC är en stad av stora kontraster. Väldigt vackert och säkert på en gata, medan nästa kan vara skitigt och osäker. Vet man inte vad mans ska gå i DC kan det snabbt gå illa. Har man gott ställt kan man bo flott men det gäller överallt. DC är ett av de dyraste ställena att bo på I USA. Dom ligger ständigt med i topp på "cost of living" vad gäller metropolian areas.
#5 2012-03-12, 20:53
Ursprungligen postat av MegaHead
DC är ett shithole om man bortser från det alla känner till. Två gator bakom Capitolium har du crackheads och andra pundare som smyger omkring. DC är en stad av stora kontraster. Väldigt vackert och säkert på en gata, medan nästa kan vara skitigt och osäker. Vet man inte vad mans ska gå i DC kan det snabbt gå illa.


Grattis du beskrev precis ALLA downtowns i HELA USA.

Om man inte vet vart man ska så ska man i regel hålla sig borta från Downtowns efter skymning.
Om man håller sig runt omkring i nattklubbskvarteren så är det lungt, finns poliser och väktare där så drägget brukar hålla sig borta där. Men vandra inte iväg på mörka gator i downtown för allt i världen!!

OnT;
Fin stad, bra klimat och mycket biiotek och museeum, om du är en nörd eller bara gillar att lära dig nya saker så är du alltså på rätt plats!
Nattlivet vet jag inget om, hade inte möjlighet att kolla in det när jag var där senast, men är väl ganska standard antar jag.

Fin tunnelbana har de också! Kliniskt rent där nere, nästan som att gå in i en operationssal eller Intels processor fabrik.
#6 2012-03-12, 21:17
MegaHead
Nej absolut inte. DC påminner mer om en Europeisk stad än en Amerikansk. Varken Chicago. Philadelphia, eller Boston känns osäkra i själva stadskärnan. Du måste bort från de mest centrala delarna för att det ska bli en mer otrygg känsla. DC går från bra till bedrövlig på ett helt annat sätt.
#7 2012-03-12, 21:55
Ursprungligen postat av MegaHead
Nej absolut inte. DC påminner mer om en Europeisk stad än en Amerikansk. Varken Chicago. Philadelphia, eller Boston känns osäkra i själva stadskärnan. Du måste bort från de mest centrala delarna för att det ska bli en mer otrygg känsla. DC går från bra till bedrövlig på ett helt annat sätt.


Jag höll då fan på att dö både i Chicago och Philly, speicellt Philly är ju ett jävla dreggställe i centrum.
I alla fall om du frågar mig.
#8 2012-03-14, 00:45
rob1234
OT visserligen; Philly ar en street-to-street stad sa vet man inte vad man haller pa med sa kan det ga mindre bra. Gar man strax utanfor centrala centrum finns riktigt risiga kvarter (nivan att det inte finns utemobler pa verandorna.

Men generellt sa anser jag nog att MegaHead har ratt. I den vettiga delen av city ar man saker. Har iaf funkat for mig de senaste tre aren.
Anda tills nyligen da det varit endel brak i barkvarteren pa natterna.ONT; Washington ar ungefar som andra storstader, det finns en fin men ganska liten karna och utanfor den ar det en chansning pa hur uselt det ar.
Att bo och leva dar ett tag ar sakert en upplevelse, men USA ar inte sa fantastiskt om du inte har gott om stalar. Far du bra betalt ar det kanon.....
#9 2012-04-29, 10:24
Verbeek
Jag mottager tacksamt mer tips om Washington.
#10 2012-08-28, 22:56
Not.There
Ursprungligen postat av Verbeek
Jag mottager tacksamt mer tips om Washington.


Har bott och jobbat i DC området sedan december förra året, och jag fullkomlig älskar det. Har cirka 20 min med bil in till centrum, så jag har ingen erfarenhet av att bo i själva dc. Men har polare som bor i centrum och georgetown och dom gillar det. Visst finns det ghetton, men det finns överallt, håll dig borta därifrån och allt är lugnt.

Nattlivet är helt okej, det finns något för alla. Dock måste man nästan alltid ta sig in till centrum för att hitta nattklubbar. Barer/pubar hittar man överallt. Lokaltrafiken är väl inte så bra som i sverige men den funkar. Den är även betydligt renare. men men, skiftet är över och jag ska hemmåt. PM ifall du undrar över något annat.