New York - L.A 45 dagar i Bil

#1 2012-02-08, 13:20
Serpenttongue
Yo. ska i sommar göra en riktig långresa på 858 mil i bil tvärs över Usa.
Har varit i staterna förrut men vill mest ha lite resmålstips.

Ska vara där i 45 dagar med start och slut i Nyc.

Den preliminära rutten ser ut så här

New York
Niagara Fallen
Atlanta
New orleans (4th july,YEY!)
Nashville
Memphis
Dallas
Alburquerque
Flagstaff
Grand Canyon
Las Vegas
Death Valley
Yosemite
San Fransisco
Kusten ned till L.A
San Diego
Flyg till Los Cabos (cabo san lucas)
Flyg till Nyc
Flyg Hem

Körningen från Ny till San Fran kommer ta ca 21-24 dagar, vi har inte riktigt bestämt det än.
Sen ska vi vara i cali i 10 dagar,6 dagar i cabo för att avsluta med 2-3 dagar i NYC.

Det vi har störst problem med är området från Memphis - Grand Canyon, har inte lyckats hitta något kul att se där så där funderar vi på att bara plöja i 2-3 dagar.

Men nu till frågorna

Något man inte får missa längs den rutten?
En annan rutt som är bättre? (obs vi e inte ute efter att det ska gå fort,vi vill se mycket,och vi gillar att köra bil) Dock så är Grand Canyon,Las vegas,new orleans och memphis (och givetvis hela cali MÅSTEN för oss!

I Cali tänkte vi averka San fran på 3 dagar för att sen röra oss sakta men säkert nedåt mot San Diego i ca 7 dagar (5 heldagar i L.a typ)

Vi har ingen speciell budget,det får kosta vad det kosta vill. Men vi har räknat med ca 100 000/person på 2 personer. Blir det mindre så e det bra,blir det mer så blir det det...

Vi ska ha bil i ca 32-35 dagar

Har köpt mig Travelguides böcker om,USA,california,L.A Behövs någon mer kanske?

OBS. Har redan kört New York - Miami så östkusten skippar vi denna gång (Förslag där behövs inte alltså

Kom med input/förslag/kommentarer...Liknande resa? What are the doŽs and dontŽs?
Länkar? Bästa/sämsta hotell,u name it.
#2 2012-02-08, 13:39
Tror ni inte att Las Vegas är lite roligare än L.A?
#3 2012-02-08, 14:37
Serpenttongue
Ursprungligen postat av Dr_Dollar
Tror ni inte att Las Vegas är lite roligare än L.A?


Jo,har satt av 3 heldagar och 2 halv dagar till vegas
Kan även tillägga att vi inte kommer köra direkt mellan alla ställe ,tex 2 heldagar i new Orleans' o lite sådant,glömde visst det i ursprungsinlägget!
#4 2012-02-08, 17:32
CC-Cowboy
Bra val av resmål TS, USA är rätt häftigt och framförallt grymt stort! Jag kan bara uttala mig om Cali, då det bara är där jag varit.

Rent spontant, kom på 2st grejer som är att rekommendera.

1) Vägen ner till L.A från SF, Highway 1 genom bl.a Monterey om jag inte minns fel. Måste köras och upplevas.

2) Seqouia National Park. Världens största träd, overkligt och bissart. Hinn med Kings Canyon(dopp i floden rekommenderas)i samma veva. Ligger i närheten av Yosemite(som jag besökt,men trädjävlarna var så mycket häftigare).

Tror nog att en runda till Tijuana(stavning?)skulle kunna vara intressant, men då jag var där fick man inte köra dit med hyrbil. Ni kanske har mer tur,kan nog vara rätt häftigt att se.
#5 2012-02-08, 17:54
Låter som en sjukt bra resa!! Skulle väldigt gärna vilja göra en så lång road trip.

Jag bor i USA och har rest runt en hel del här. Några tips och kommentarer:

- Tyckte Niagarafallen var riktigt överskattade. I synnerhet om du sett stora vattenfall tidigare.
- Om du insisterar på att se Niagarafallen, varför inte ta dem tillsammans med Toronto? Bara 2h bort, och så har du sett Kanada också
- Vad lockar i Atlanta, Nashville, Memphis, Dallas, Alburquerque och Flagstaff?
- Istället för Dallas, besök Austin?
- Istället för Albuquerque, besök Santa Fe?
- Grand Canyon tyckte jag också var överskattat. Det är i min mening endast värt det om du gör en hike där.
- Hoover Dam. Nära Las Vegas.
- Vill du ha billigare (och mer spännande) flyg från San Diego till Los Cabos, korsa då gränsen till Mexiko (20 min från San Diego) och ta buss eller taxi till Tijuana flygplats. Därifrån finns lågprisflyg till Los Cabos.
- Överlag tycker jag det verkar mycket fokus på städer. Tycker naturen är majestätisk i USA. Förslag på saker att se: Yellowstone, Monument Valley, Sedona, Carlsbad Caverns, White Sands, Mt Rushmore, Badlands, Mammoth Caves.
- Hur hade ni tänkt sova? Vill ni spara pengar och komma närmre naturen så tar ni med tält och sovsäck.
#6 2012-02-08, 17:58
YellowLemon
Tycker inte att Tijuana är nåt vidare ställe att åka in till, San Diego är mycket finare och trevligare. Men gillar man misär så varför inte...

Nashville är mycket roligare än vad Memphis är enligt mig. Har dock inte spenderat så mycket tid i just Memphis av anledningen att det inte kändes som att det var nåt vidare trevligt att strosa omkring i just den staden. Nashville har ett grymt uteliv med mycket livemusik och lämpar sig extra bra om man gillar country och äldre rock.

Lägger hellre några extra dagar i San Fran, Vegas eller San Diego än i LA, tycker att de resmålen är mycket trevligare.

Har inte varit i Dallas, men Austin är annars riktigt fint! Bra uteliv och en "lagomt" stor stad.

Det står inte hur många ni är men i min mening är det möjligt att göra resan för totalt ~45-50k inklusive flyg och bil om man är 4 personer och inte bränner pengar i onödan. Så 100k räcker garanterat.

Räkna inte med att ni kommer klara er på 858mil utan mer 1,1k mil iaf eller nåt i den stilen, det kommer troligtvis bli nån felkörning samt extra resmål. Är ju inte heller så skoj att bara plöja längs motorvägarna utan mycket roligare att åka nån lite mindre väg en stund.

Monument Valley kanske kan vara av intresse med. Tycker förövrigt att det är ruskigt fin natur från Colorado (Denver typ) ner till Grand Canyon men det är givetvis en ganska lång omväg.

Hade också klämt in Nashville och Memphis före New Orleans för att spara resväg. Känns ganska dumt att sick-sacka i onödan.

Finns redan ett gäng såna här trådar så kan definitivt vara av intressa att läsa igenom dessa.
#7 2012-02-08, 18:00
Ursprungligen postat av CC-Cowboy
Tror nog att en runda till Tijuana(stavning?)skulle kunna vara intressant, men då jag var där fick man inte köra dit med hyrbil. Ni kanske har mer tur,kan nog vara rätt häftigt att se.


De flesta uthyrare tillåter inte att du tar bilen över gränsen. Vissa (framförallt lokala uthyrare i San Diego och LA) tillåter det men de kan vara dyrare och du måste köpa mexikansk försäkring. Räkna även med att sitta i bilkö minst en timme för att korsa gränsen tillbaka! Enklare parkerar du bara bilen i San Ysidro på amerikanska sidan och går över gränsen. Tijuana är intressant, men kaotiskt och osäkert nattetid. Tecate, någon timme bort, är mer som en sömnig mexikansk småstad och där kan du besöka Tecate-bryggeriet.
#8 2012-02-08, 18:27
Serpenttongue
Tack för bra svar allihopa!
Hoover dammen ska vi ta,glömde säga det.
Städerna jag nämnt är nödvändigtvis inte stopp utan mer en pointer över rutten. Inget är set in stone!
Vi valde Atlanta,new Orleans,Nashville rutten blev ingen speciell omväg,dessutom är Jack Daniels bryggeriet i lynchburg ett MÅSTE för mig

Men som sagt vi har ingen stress,det blir minst 1 övernattning i närheten av de städerna jag listade!

Tijuana var vi sugna på tills jag läste att det verkligen inte e rekommenderat att åka dit,har läst det på flera officiella sidor så vi skippar nog det...

Men kanske skulle kolla träden lite som du tipsade om,har hört att det finns en fin skog på andra sidan goldengate,är det noe att ha?
#9 2012-02-08, 18:43
Ursprungligen postat av Serpenttongue
Men kanske skulle kolla träden lite som du tipsade om,har hört att det finns en fin skog på andra sidan goldengate,är det noe att ha?


Muir Woods. En trevlig halvdagsutflykt från SF, skulle jag vilja säga. Fina naturstigar bland Giant Redwood. Ta med lite matsäck och imponeras av storleken (framför allt höjden) på träden.
#10 2012-02-08, 18:56
Serpenttongue
Ursprungligen postat av LP-skiva
Muir Woods. En trevlig halvdagsutflykt från SF, skulle jag vilja säga. Fina naturstigar bland Giant Redwood. Ta med lite matsäck och imponeras av storleken (framför allt höjden) på träden.


Fett,det blir det!

Kan tillägga att vi e 2 st bara,kille å tjej i slutet av 29 åren Så det blir väl inga extrema mängder alkohol!
Men jg har hört att man kan få köra nascar i vegas,nån som provat?
#11 2012-02-08, 18:56
Serpenttongue
Såg att någon tyckte niagara var överskattat,men det känns ö då som ett måste,som någon annan sa så kan man ju ta Toronto samtidigt!

Washington har jag varit i å det sög enligt mig.

Vi tänkte först ta roswell för å kolla lite alien shit men det verkar ganska dåligt,nån som vart där?
#12 2012-02-08, 21:08
CC-Cowboy
Körde aldrig över till Muir, alltså redwoodskogen norr om SF, kom över Golden Gate och det var typ så långt norrut vi rörde oss. Men visst de kanske är höga, men stället vi var på hade träd i storleksordningen 90-100m högt, 10-14m BRETT. Alltså diameter. Rätt mycket coolare än en överdimensionerad tändsticka om du frågar mig.

Som nämnts, Grand Canyon är överskattat. Åkte t.o.m helikopter i den, men blev endå en liten "aha, var det allt?"-upplevelse. Inte min grej tror jag, men kör på om du känner för det.

Nåt jag kan tipsa om var att kolla in ett ställe som heter Hurst Castle, någonstans emellan SF och Monterey. Nån tidningsmiljardär som byggde århundradets skrytbygge, komplett med zebror i djurparken och mosaik i swimmingpoolen,uppe på ett berg á la sagoslott. Rätt så rolig halvdagsgrej, bara så absurt och överdrivet.