Säga upp mig/ flytta till sydamerika Minst 6 månader.

#1 2012-03-02, 22:26
ELKungo
Hej har alltid haft drömmen om att bo i sydamerika, den platsen som tills nu (gode gud ) fortfarande är en orörd plats. Där materiella saker inte betyder värt så mycket som nordamerika europa etc.

Jag har haft dom tankarna i flera år men funderar nu verkligen på att flytta dit minst 6 månader iaf, det är formodligen vad det tar mig att lära mig det spanska språket tillräckligt behärskat.

Självklart skulle jag vilja åka med någon absolut inga som helst krav på personen i fråga, utan ska helt enkelt kunna bo under samma tak under en någorlunda lång tid etc, sen ser vi vart vinden tar oss.

Har heller inga krav på vilket land det ska vara, men colombia är uteslutet och förmodligen länder som har samma brottsstatistik som dom. Jag funderar verkligen att åka efter sommaren.

Har har ni haft samma tankar, drömmar skulle ni vilja förverkliga dom ? skriv
#2 2012-03-02, 22:38
LucioFontana
Argentina verkar vara charmigt? Men jag vet inte hur det verkar ekonomiskt för landet. Om det är superinflation och pengarna är värda nära noll, men det e väl bra så länge man betalar med annan valuta än vad de har? Brasilien verkar med najs men då e det väl portugisiska istället? Men jag funderar oxå på detta just att dra dit under hela jävla vintern och bygga upp en tillvaro där. Cuba har jag funderat på med, det verkar jävligt charmigt. Men det tar väl USA tillbaka igen inom en snar framtid, så det kanske inte e hundra kul? Lr så e det jävligt rätt o va där ett par år innan Amerikanarna invarderar.
#3 2012-03-03, 01:14
Eggeton
Ecuador är mycket fint. Låga kostnader, bra mat och ska tydligen ha en låg brottslighet. Om du vill till andra sidan så är Buenos Aires är mycket bra tips. Kan ta färjan över till Uruguay och resa längs kusten om du känner för det.
#4 2012-03-03, 06:04
Hashmonstret
Ursprungligen postat av LucioFontana
Argentina verkar vara charmigt? Men jag vet inte hur det verkar ekonomiskt för landet. Om det är superinflation och pengarna är värda nära noll, men det e väl bra så länge man betalar med annan valuta än vad de har? Brasilien verkar med najs men då e det väl portugisiska istället? Men jag funderar oxå på detta just att dra dit under hela jävla vintern och bygga upp en tillvaro där. Cuba har jag funderat på med, det verkar jävligt charmigt. Men det tar väl USA tillbaka igen inom en snar framtid, så det kanske inte e hundra kul? Lr så e det jävligt rätt o va där ett par år innan Amerikanarna invarderar.


När jag var i Buenos aires så tyckte jag det var väldigt influerat av mode, image och status, som USA och europa. Har du ens varit där? Folk var också rätt stressadetill jobb etc. Precis som i Sverige.

Uruguay är lugnt och fint. Folk är sjukt trevliga där också! Jag hade personligen valt Uruguay, domenikanska rep. eller costa rica. Men jag vet inget om arbetslöshet där eller kriminalitet. Har också haft tankar på att flytta dit men kommer nog inte kunna göra det i år iaf. Har alldeles för mycket för mig.

Uruguay är iaf ett exempel på ett ställe som är paradiset gällande harmoni och stillhet.
#5 2012-03-03, 19:46
Känns som du borde ta och läsa på lite mer om sydamerika då du har en helt vrickad syn på det. Visst pengar spelar inte lika stor roll som i Europa men det är klart det fortfarande spelar en stor roll.

Buenos Aires är den stad i sydamerika som är mest europeisk. Inget snack om den saken. Colombia hade en hög brottslighet men om du kollar på senare år så har den sjunkit radikalt. Gerillan har börjat flytta mer och mer mot Venezuela.

Jag gjorde samma sak som dig, sa upp mig, sålde lägenheten och glider bara runt i sydamerika. Jag har inte träffat en person som haft något dåligt att säga om Colombia. Skulle säga att Colombia är ett av dem säkraste länderna just nu.

Jag skulle rekomendera Bolivia, jag är där just nu och kommer definitivt stanna tills mitt visum går ut, ett helt underbart ställe, väldigt billigt också!

Sen borde du tänka på att för att spendera 6månader i ett land här krävs det att du ansöker om ett visum (man får 3månader utan att ansöka som svensk). Mitt tips är att du istället reser runt och hittar en plats du gillar och stannar istället för att chansa och bara sticka på måfå!

Men sydamerika är helt underbart, så jag tycker helt klart du ska sticka!
#6 2012-03-03, 21:09
Materiella saker är lika viktiga där som här, dock mindre stress på vissa platser. Franska Guyana om du har pengar och vill bo i ett ställe med lite folk och inom EU.
#7 2012-03-06, 21:30
t00by
Är också grymt sugen att dra ner dit jag med spec brasilien.
Men om jag nu ska flytta dit vill jag ha jobb innan helst inom ett svenskt/europeiskt företag.
Ingen som vet var man kan kontakta dom? =)
#8 2012-03-07, 03:41
benadryl
Intressant tråd. Jag hade själv planerna att dra ner till Rio eller Buenos Aires efter att ha bott i BsAs 6+ månader och längre visit i rio runt 3 mån och sen nåt halvår i Brasilien,Venezuela och Colombia men hamnade på andra ställen på jorden

BsAs är väldigt fashion. Jag har 1 svensk och en norsk vän som flyttat ned. Dom jobbar virtuellt dock vilket jag tror är key. Jobba i ett land med sån sjuk inflation för i stort ingenting... njaaaa. Jag fick jobb som telecom assistent på ett lokalt bolag. Lönen räckte knappt till ett rum och fattigt med mat och knappast nåt vidlyftigt leverne = pank i stort. Hade massa SEK så sket i det.

Uruguay har jag varit i Punta del Este (tänk dig marbella för sydamerikaner) och det är extremt pengafixerat. Väldigt fint land förvisso men riiiiktigt tråkigt i Montevideo om man som jag bara gissar du är 20 nånting och kanske är intresserad av uteliv.

Södra brasilien är riktigt fint runt Floripa osv men att jobba där??? hmmm.. Argentina är eg inga problem att visumhoppa som i Thai och köra din business men Brasilien kan vara vara lite svårare då man bara som utlänning får visum 6 månader av ett år (rätta mig om jag har fel men detta var 2007).

Älskade Rio de Janeiro. Kunde vara som folk och träffade mycket folk i min ålder. Tyckte att alla var öppna. Var i favelor med vänner där och hängde med överklass. Håller du dig borta från värsta truoiststråken är det en stad med otroligt mycket att ge. men som allt annat. det finns många fattiga och det är inte vad vi i sverige kallar socialbidragstagare utan svältande men med ögonen på skaft och lite koll så klarar du dig fint.

Utöver Rio gillade jag Salvador. Reste hela kusten upp och sen flodbåtade in i Amazonas till Manaus. Norra Brasilien är ruffigt och har en ganska hög kriminalitet. AKTA dig för turistfällorna som Sverige flyger charter till..hm. Fortaleza och Natal är lika illa med prostituerade som Pattaya eller Phuket.

Jag gillade både Venezuela och Colombia. Kanske inte stället att flasha på om du är gringo och inte connectad pga hög kriminalitet. Caracas har sjukt mycket personangrepp och nattliv osv är bil till klubb och hem med bil till låst grind innan du går ut. Mindre städer i Venezuela är mer unika och inte lika "farligt" och jag upplevde att folk var nyfikna på den vite mannen.

Inte rest i Peru, Ecuador, Bolivia . För mycket hippies och folk som försökte för hårt att vara laidback som körde den svängen . Tror säkert länderna har mycket att ge men känns föööööör tredje världen för mig. Vill du leva billigt och isolerat tror jag helt klart på Paraguay.. Var där en kortis med en vän och det kändes riktigt orört av den moderne vite mannen

Lycka till och ta chansen att dra ner om du har den!!!!
#9 2012-03-07, 18:52
RejtoBert
1. Är det ens värt att försöka utan spanska/portugisiska språkkunskaper?

2. Kan man hålla sig kvar i Sydamerika genom att stat-hoppa när turist"visumet" går ut?

3. Vilka länder är i så fall bäst att stat-hoppa runt i?

4. T ex hoppa runt mellan Buenos Aires, Montevideo och Pelotas
- smart?
- billigt?
- farligt?
#10 2012-03-08, 23:31
Ursprungligen postat av RejtoBert
1. Är det ens värt att försöka utan spanska/portugisiska språkkunskaper?

2. Kan man hålla sig kvar i Sydamerika genom att stat-hoppa när turist"visumet" går ut?

3. Vilka länder är i så fall bäst att stat-hoppa runt i?

4. T ex hoppa runt mellan Buenos Aires, Montevideo och Pelotas
- smart?
- billigt?
- farligt?


1. Ja, självklart. Men det är självklart ett stort + om du har bra koll på iallafall spanskan. Sen är det väldigt lätt / billigt att lära sig här nere ( I sydamerika) om du har lust.

2. Ja, annars är det relativt lätt att få recidencial visa om du kan uppvisa att du jobbar (som volontär etc.).

3. Jag har bara besökt Brasilien, Argentina och Bolivia och gillar Bolivia mest!

4. Svårt att säga, skulle verkligen inte kalla det farligt om du använder lite sunt förnuft (vilket jag inte gör men ändå har klarat mig undan alla problem). Dem länder du listade är väl bland dem dyrare i Sydamerika.
#11 2012-03-12, 14:30
pacena
Jag gillade inte Bolivia sarskilt mycket. Jag bodde i sunkig lagenhet i La Paz och tyckte staden mest var ful och kaotisk. Folket ar inte sarskilt gastvanliga eller intresserade av att lara kanna en. Enda positiva som jag upplevde dar var att det var valdigt billigt.

Resten av Bolivia ar battre - Santa Cruz ar trevligaste stan i mitt tycke. Sucre ar fult och stokigt det med tycker jag, men Cochabamba helt ok. Djungeln ar cool. Saltoknen ocksa.

Alskade Brasilien fullstandigt. Varma manniskor, varmt vader, fina strander, god mat, gastvanligt.

Flyttat till Chile nu. Svart att bedoma annu, men tycker att detta verkar valdigt bra. Betydligt mer europeiskt. Tror att jag kommer trivas.

Har heller aldrig hort nagot daligt om Colombia. Skulle absolut kunna bo dar.
#12 2012-06-01, 16:08
vasniqueztamere
Har pratat med min tjej om att säga upp oss, hyra ut lägenheten och flytta till/resa runt i Sydamerika. Vi var på kortsemester i Marseille för ett tag sen och killarna där var helt galna, följde efter henne och kommenterade, kallade på henne som på en katt. Vågade knappt lämna hennes sida. Är det likadant i Sydamerika? Olika i olika länder?
Jag har inga problem med att andra tycker hon är snygg men det kändes som att fransoserna inte hade någon respekt och skulle kunna dra iväg med henne :-\
Hon vill till Peru, det kanske är tryggare där? Själv har jag alltid velat åka till Brasilien. Erfarenheter någon?