Fickpengar Nuförtiden!!

#1 2012-03-06, 14:45
internet471
Har bokat en resa med grabbarna nu till sommaren, vi åker bort 2 veckor till kroatien. Förra sommaren var jag på ios en vecka och det gick åt ca 12 k. Som sagt nuförtiden i lite äldre ålder så äter man inte enbart mc'donalds o kebab o köper den billigaste spriten som du hittar, på din semester. Istället har det blivit så att man går och äter rediga middagar samt dricker redigt på några schyssta ställen så blir kostnaderna dyrare givetvis. Frågan är vad konmer då 2 veckor i kroatien kosta mig? Personligen så känner jag, har jag jobbat som ett svin i 51 veckor så vill jag leva som en kung i 5!!
#2 2012-03-06, 15:00
DesertRose
Om du utgår från din tidigare resa så kanske du får räkna med minst 20 000 i fickpengar. De första dagarna på ett resmål blir av någon anledning ofta dyrare. Kroatien tror jag är billigare att leva i än Kos. Googla lite så kan du finna prisguider, tex vad en öl eller taxi kostar. Lycka till!
#3 2012-03-06, 16:30
Får man fråga vart i kroatien du skall åka? prisläget är väldigt stor skillnad på emellan de stora turistorterna och de mindre fiske-samhällerna som finns som exempel. sen vad skall du göra? mycket utflykter? sitta i baren 9 timmar om dagen? ligga på stranden?

Jag har varit där nere i 3 år i rad nu, varav ett år på 2 olika ställen(Fazana/Trogir/Hvar/Makarska), jag skulle nog räkna med 10.000/vecka om du vill leva bra i t.ex. Trogir/Hvar medan du kan leva lika gött för 7.000/vecka i t.ex. Makarska(eller småstäderna runt där) alternativt Fazana.

Men tänk på att ta med lite mer än du tänkt dig, alltid kul att ha om man hittar något man vill köpa/göra.

ha en underbar resa

//JC