Hitta diskussioner med liknande innehåll

Senaste nytt om Sihanoukville önskas.....

#1 2012-03-08, 15:02
Skall till Sihanoukville Kambodja i höst (Finnair gick ut med billiga biljetter Sthlm-BKK redan nu så det var bara att köpa) så jag vill veta läget och vad som händer där samt tips och trix. Aldrig varit i Kambodja förut så det kommer även bli en tur till Siem Reap och templen.

Så, är du där nu, nyss varit där eller planerar du att åka innan oktober i år så berätta vad som är hetast, ballast, ett måste eller roligast. jag vill ha all info som går att få. Nyfiken som fan.
Berätta var du varit och upplevt och när du var där,(utvecklingen går ju snabbt framåt där så jag vill vara "up to date").
T
#2 2012-03-09, 09:14
hanoi_rocks
Jag var i S-ville i februari i samband det kinesiska nyåret. Hela staden var fullproppad med kineser och första natten hittade jag inget boende. Jag frågade säkert på 15 ställen men alla boenden var fulla. Hörde historier om turister som sov på tuktuk chaffisars soffor och hemma hos hotellägare. Jag hittade en bar i downtown som hade öppet 24h om dygnet där jag spenderade natten i baren med fler turister so inte hade något boende.
Vet inte om din resa sammanfaller med någon högtid. Om den gör det kan det vara bra att boka boende i förväg.

När du åker mellan olika stränder och platser i S-ville gör du det förslagsvis med en moppetaxi. Standard priset verkade vara 1USD mellan downtown och de centrala stränderna. Bli inte förvånad om moppechaffisarna börjar att förhandla om priset innan du sagt var någonstans du ska åka.
Det ska väl också nämnas att det inte är det säkraste sättet att ta sig runt. Jag hade en skräckupplevelse bak på en moppetaxi när en polis kliver ut i gatan för att stoppa oss. Jag tänkte att nu får vi/jag böter eftersom vi inte har någon hjälm på oss. Chauffören svänger dock undan för polisen, ger honom fingret, och drar gasen i botten. I ett par sekunder var jag helt säker på att jag skulle få ett pistolskott i ryggen, men inget hände.

Måste åka nu. Kan berätta mer sen.
#3 2012-03-09, 11:03
Tack. Berätta gärna mer sen.
T
#4 2012-03-10, 19:45
hanoi_rocks
Även om Kambodja är ett fattigt land upplevde jag att människorna var trevliga och gärna bjuder med sig av det dom har. När hotellpersonalen drack öl och rökte på kvällarna blev jag alltid tillfrågad om jag vill slå mig ner med dom och festa. Gjorde jag det ville de alltid bjuda på öl, mat och röka. När ölen tog slut skramlade vi ihop till en ny platta.

Negativt med Kambodja är att det är så j-vla skräpigt överallt. Många bryr sig inte om att det är fullt med skrot och soppor utanför dörren. Detta gör Kambodja till ett paradis för råttor och andra skadedjur. Jag såg en kossa äta ur en sopptunna och mitt rum blev invaderat av någon form av insekter. Just det, det är inte bara skräpigt utan skitigt också. Mina händer var konstant svarta och hotellets sängkläderna kund vara mindre rena.

Jag var i Kambodja under två veckor och det är alltså vad som ligger till grund för min uppfattning av landet.

Ett hotell i S-ville som verkade bra är The small hotel som drivs av en svensk kille. Nu såg jag inte rummen men att döma av restaurangen och baren var det bättre ordning än övriga ställen jag besökte under min resa. http://www.thesmallhotel.info/
#5 2012-03-25, 15:49
Tack för det. har bekanta som känner igen hotellet.
Ingen annan som vet mer om "Snooky"?
#6 2012-03-27, 15:26
Urijah
Finns en bar vid Serendipity Beach som heter Monkey Republic. Den var rätt så bra och där fanns rum ovanför som var billiga. Jag var där under 2008, så jag vet inte om den finns kvar.
#7 2012-03-30, 23:45
Lekbarn
Otress beach i Sihanoukville var i början av 2011 helt totalt underbart! otroligt vacker och oexploaterad strand med schyssta enkla guest houses med rum för 4 $ natten, god mat o billigt sprit. Soft vibe med schyssta barer (ville man festa så var det JJ's på main beachen som gällde).

(De vackra småöarna utanför Sihanoukville är vackra att beskåda och kan lätt kan besökas med te x segelbåt som hyrs ut på otress beach. Kan ni segla är det ett måste! otroligt vackert och fridfullt.)

Men det gick rykten om att ryssar hade köpt upp kustremsan och planerade att jämna allt med marken och bygga 5 stjärniga hotell där!! Otroligt sorgligt om denna backpacker beach jämnas med marken och förvandlas till ännu en av ryssarnas Asiatiska charterdestinationer

Någon som vet vad som har hänt med Otress?
#8 2012-04-01, 07:04
mytend
hej
att ryssarna skulle köpt upp otres tror jag bara är ett rykte dom har så mycket annat att bli klara med. men dom som hade bungalows på stranden var tvungna ta bort dom för det ska bli som på dom andra stranderna med bara restauranger och en strand promenad sen en park i slutet
så några börja riva men sen ändra sig mr hun sen och gav dom 5 år till innan bungalowsen ska bort från stranden men det får vara bungalows på andra sidan vägen, men får se vad säger nästa gång.
#9 2012-04-01, 11:04
hasip
Funderar starkt på att dra dit kanske augusti vi får se, Men ni som har vart där kan man tänka sig att stanna en längre tid, typ 1år eller liknande blir för träligt kanske? Har tidigare "bott" 1år i patong och vart i Thailand flertalet gånger så jag anpassar mig nog bra men vill utforska nya marker

Sen är jag lite törstig och inte rädd för att testa inhemska "grejer" Man kanske aldrig mer kommer hem då eller? Lär föja tråden med stort intresse peace
#10 2012-04-02, 00:00
Lekbarn
Ursprungligen postat av hasip


Sen är jag lite törstig och inte rädd för att testa inhemska "grejer" Man kanske aldrig mer kommer hem då eller? Lär föja tråden med stort intresse peace


Jag köpte en 70Cl flaska whiskey för 1$ i Pnom Penh, smakade helt ok

Ursprungligen postat av mytend
hej
att ryssarna skulle köpt upp otres tror jag bara är ett rykte dom har så mycket annat att bli klara med. men dom som hade bungalows på stranden var tvungna ta bort dom för det ska bli som på dom andra stranderna med bara restauranger och en strand promenad sen en park i slutet
så några börja riva men sen ändra sig mr hun sen och gav dom 5 år till innan bungalowsen ska bort från stranden men det får vara bungalows på andra sidan vägen, men får se vad säger nästa gång.


Skönt att höra!
#11 2012-04-09, 18:36
Mutbar
Jag var i Sihanoukville under jul och nyår och åker tillbaka till Kambodja i maj.

1. Finaste stranden är Otres Beach. Finns ett coolt franskt ställe där du kan hänga på dagarna, Moorea Beach, du kan även bo där.
2. Taxi från Phnom Pehn kostar enkel runt $50.
3. Du kan bo på Ocheteaul Beach och bada på Otres på dagarna. Vad har du för budget på hotel?
4. Det finns mer restauranger och hålligång på Ocheteaul Beach.
5. Det är billigt. Öl ligger runt $1-1.50 i princip var du än dricker den.
6. Ta ett par dagar i Phnom Pehn. Det är en härlig stad. Mindre än Bangkok och cirka 20 år efter i utvecklingen.
#12 2012-04-19, 01:13
Enkan
Jag var i Sihanoukville ca 3v fördelat över två perioder kring slutet av december -11 och januari -12. Helt underbart ställe!
För boende rekommenderar jag Monkey Republic, skit i maten och deras 'Famous McMonkey burger' dock. Det är väldigt populärt, så boka innan du anländer, alternativt var ute tidigt på morgonen när folk checkar ut. Över nyår var det fullt överallt/alla höjde priserna något överjävligt, från 10$/natt till 40$, men jag fick sova i en hammock i baren på ett ställe som hette Ho-Haa(Osäker på antalet o och a ). Det ligger ungefär 3min promenad från stranden, väldigt sköna snubbar som driver stället och fina rum för en billig peng. Minns inte exakt vad priset var, det var en hel del gräs inblandat nämligen. Kan helt klart rekommendera det som ett alternativ.

Occheutal beach är inte så jättemycket att hänga i julgranen, varken dag- eller kvällstid. Enligt mig, jag är inte så mycket för Untz untz så det var lite drygt att ligga och försöka slappa med tre versioner av untz untz spelandes samtidigt. Att det dessutom är väldigt mycket barn med armband, manikyrer och pedikyrer till höger och vänster att väja för gör inte saken bättre. Var rent outhärdligt första två dagarna innan man kunde koppla bort det.
Ta istället en motobike/tuktuk till Otres beach, vilken strand, under dagen. Står du och kollar ner mot vattnet så rekommenderar jag stället längst till höger om dig. Väldigt avskalad bar, ett par trevliga snubbar som driver den, schysst biljardbord och väldigt bra käk. Dom har en specialare där du väljer fem ingredienser, och dom gör något av det och du betalar efter vad du tyckte det var värt!:thumbsup: Något hundratal meter därifrån finns ett ställe helt i rött och vitt, du förstår när du ser det, som jag också kan rekommendera. Trevlig personal, jävligt schysst käk!

Kvällstid hängde jag mest på Big 'Easy, Maybe later(Rekommenderas STARKT!! Will&Anna som driver stället, tillsammans med en tredje, är nog två av dom trevligaste jag träffade under tiden där.) samt Led Zepphyr(Live-musik ett par gånger i veckan). Men är du ute efter att dansa så är det Dolphin Shack eller Utopia som gäller. Dolphin Shack ligger på stranden och Utopia mitt emot Monkey Republic. Utopia har pool och dorm för 1$/natt. JJ's finns också, men jag klarade verkligen inte av det stället, luktar som... Jag vet inte vad. Och då luktar ändå hela stan mindre bra, men det var vedervärdigt just där.

För en liten Getaway, ta båten till Bamboo Island. Helt underbart ställe. Ett 15-tal bungalows, två barer(En per strand) och stället verkar locka till sig makalösa människor. Vitda, en Kambodjan som var lite chef när jag var där är helt underbart trevlig, och har riktigt bra engelska(Ganska sällsynt bland lokalbefolkningen) och väldigt mycket att berätta! Vet inte om han huserar där än, när jag åkte höll han på att starta upp sitt eget ställe vid Otres.

Just ja, när du är less på party, gå till top cat! En 'biograf' snett mitt emot Monkey Republic. Du hyr ett privat rum för filmtittning, inga pengar alls. Pizza levereras, magisk eller icke och väldigt mysigt. Speciellt med en donna eller två

För att avsluta denna WoT så är Kambodja ett underbart land, hade mycket roligt där och träffade helt underbara människor, om man inte är så kinkig. Är du väldigt bekväm av dig så sök dig till Thailand istället. Har du fler frågor så fråga på så kan jag eventuellt svara. =) Trevlig resa!