Hitta diskussioner med liknande innehåll

Interrail - Utan reservationer? Problem?

#1 2012-04-04, 21:41
candydollheart90
Hej! Jag har en 30 dagars interrailbiljett som går ut den 8:e den här månaden. Jag var nere på stationen idag i ROM och gick till INTERNATIONAL/INTERRAIL AID kön och sa "Hej min sköna blomma, jag vill ha en biljett till Köpenhamn och jag vill vara framme där den 8:e April." Kärringjäveln på stationen är som alla andra tågmänniskor en jävla idiot och säger först att hon bara kan se tåg till t.e.x. Tyskland och inte hela vägen till Köpenhamn. Snäll som man är så säger jag "Jo det tror jag visst du kan" istället för "Det kan du visst ditt lata jävla kärringarsel!". Jag ser på hennes feta äckliga korvfingrar, dem trycker på tangentbordet, C och sedan O och så enter, voila! Klart. Så jävla svårt var det din håriga babian.

Hursomhelst, suggan ger mig 3 tåg som kräver reservation. Jag säger att på grund av att vi har interrail och är fattiga så vill vi inte åka med tåg som kräver reservation men kärringfan vägrar att ta fram tider till alternativa tåg som inte kräver reservation. (Vilket är hennes jävla jobb). Jag säger till hönshjärnan att jag går inte förens hon gör sitt jobb, jag har betalat ärligt för min interrailbiljett och vill nu ha det jag betalat för. Kärringskrället säger att hon ska ringa polisen om jag inte går vilket jag säger att hon gärna får göra då jag känner mig rånad. Då slår hon till reträtt och smäller igen luckan och tar sig en kopp kaffe.

Funderade på om jag skulle slå sönder luckan och strypa henne ett litet tag, men jag tog mitt förnuft till fånga och tog tåget hem till mitt vandrarhem.

Nu är frågan.. Kan vi hoppa på dessa 3 tåg och skita i reservation? Alla tågen hade sittplatser. Vi kan ju sitta i gångarna eller va fan som helst, men tänker inte betala hundratals kronor i reservation när man redan betalat 4000 för en interrailbiljett. På tåget hit från München krävde dem att vi reserverade och det gick på 200 kr, sen när vi väll kom på det där jävla tåget så var det helt fullt med folk som inte hade reservation. I det rum som vi satt fanns inte en enda med reservation!

Så frågan är... Vad händer? Får man lite skäll eller blir man avslängd eller får böter?

3 tåg är det som sagt.

ES Italia från Rom till Milano.
Eurocity från Milano till Basel.
Euronight från Basel till Koebenhavn.

Om det inte går att hoppa på dessa tåg utan reservation, hur får jag reda på alternativa tåg o ta? Jag har helt slut på pengar och kan därför inte reservera ett piss.
#2 2012-04-04, 21:48
snabbtåg (eurostar Italia) och nattåg kräver reservation. När det gäller nattåg så är rutinerna lite annorlunda. Speciellt då långdistanståg ofta har separata vagnar som går åt olika håll under natten, och man kan behöva visa upp sitt interrail + tilläggsreservation i förväg, innan man ens kliver på tåget. Jag har fått göra det vid ett tillfälle.

Enda sättet att slippa reservera är att ta långsamma dagståg inom Italien (ej ES) och strunta i nattågen. Det kommer dock ta längre tid och kräva fler byten. Om du kliver på tåg utan reservation där det behövs (ES och nattåg) så kommer du troligen få betala tilläggsavgift eller bli utkastad om du vägrar.

Är du säker på att folk som inte hade reservationer reste med interrail då?