Hitta diskussioner med liknande innehåll

Kroatien - Samlingstråd

#589 2019-05-09, 19:17
fwtn
Kroatien är fantastiskt. Kan rekommendera att segla.
#590 2019-05-31, 22:29
heyhey
Någon som vet hur lätt det är att få tag på koks i Kroatien? På Hvar? Eller i Split?
#591 2020-05-21, 22:25
LasseFranGnesta
Ursprungligen postat av heyhey
Någon som vet hur lätt det är att få tag på koks i Kroatien? På Hvar? Eller i Split?Du behöver inte ens leta, det finns överallt.

Hvar vet jag iof inte, men tror inte att det är någon skillnad
#592 2020-05-21, 22:36
megacoolman
Ursprungligen postat av LasseFranGnesta
Du behöver inte ens leta, det finns överallt.

Hvar vet jag iof inte, men tror inte att det är någon skillnad


Brukar ligga ganska många lyxbåtar i Hvar med diverse krösusar, kändisar och oljesheiker, så kokset flödar nog fritt.
#593 2020-05-21, 22:42
LasseFranGnesta
Ursprungligen postat av megacoolman
Brukar ligga ganska många lyxbåtar i Hvar med diverse krösusar, kändisar och oljesheiker, så kokset flödar nog fritt.


ja absolut, även dörrvakter kränger skit, är inte jätte insatt då det inte är ngt för mig. Men polarna har inte haft större problem att hitta det dem vill ha.
#594 2020-09-07, 15:46
Jag hade tänkt dra 6 veckor till USA denna sommar, men tji fick jag. Så jag drog en vecka till Kroatien istället, spontanhyrde bil och drog omkring. Snacka om land som förstörts till stor del av turismen. De "feta haken" inne i Dubrovnik eller Makarska är solklara fällor. Svindyrt och "sisådär kvalitet".

Istället vill jag rekommendera diverse lokala hak, gärna så långt ute i ödemarken som du kan komma! T.ex. käkade jag på Konoba Ivankovi uppe i bergen bakom flygplatsen (Dubrovnik). Som att komma in i en familjs 500 år gamla källare. Inga menyer, bara käk som fanns "fräscht tillgängligt", fisk fångad för dagen o.s.v. Helt makalöst bra (bland det bästa jag ätit) och framförallt billigt.

En av dagarna förbeställde vi lamm som tillagats i stor ugn ute på gården i tre timmar innan vi kom dit. Förrätt med lokalproducerade ostar, korvar o.s.v. Lamm till huvudrätt och egengjord cheesecake till efterrätt. Självklart med lokalproducerad cherry, lokalproducerat vin o.s.v. till maten. Ca 350 kr för hela baletten (2 personer). Så jävla värt! Rekommenderas!
#595 2021-02-26, 15:41
MisterBear
Jag ska till Split i Kroatien i Maj och har lite frågor.

* Vad är rimligt att betala för taxi från flygplatsen och in till Split? Jag vet hur taxichaufförer brukar ta överpris för turister på flygplatsen nämligen.

* Vad är kostnaden för att hyra bil? Jag planerar nämligen att åka över till Mostar, Bosnien med en hyrd bil.

* Hur ser det ut nu iom Corona i Split, jag älskar att gå på marknader och köpa fotbollströjor och annat kul. Jag såg på bilder på Google att dom verkar ha en eller flera gatumarknader där och undrar om dom har det nu med fastän det är Corona.

* Hur lätt är det att fixa brajja i Split, några tips på vilka man ska gå till och inte gå till och vad ligger priserna på? hur är kvaliteten på rökat där nere och vad säger lagen angående cannabis i Kroatien. Undrar också om man kan få tag i kul saker på apoteken där utan recept? Jag såg att man kunde köpa Kaffetin utan recept (kodein, koffein, paracetamol), vad mer kan man få tag på och hur ser det ut i Bosnien? Kan tänka mig det är lite lättare i Bosnien att få tag i roliga mediciner.

* Vad rekommenderar ni att göra för saker i Split för jag är inte den som pallar ligga i en jävla solstol flera timmar varje dag. Hur ser det ut med färjor över till Italien. Staden Pescara ligger ju precis rakt över från Split. Hur ser priserna allmänt ut där nere typ paket cigarretter, öl i affären och öl på restauranger och även pris för maten och andra saker?
#596 2022-07-17, 16:07
R5A
Hur är Makarska för par? Tänkte då igrane eller podgora, verkar prisvärt.