Hitta diskussioner med liknande innehåll

Guilin/Yangshuo värt att veta o tips!

#1 2012-05-18, 01:04
Hejsan kära kamrater!

Finns ingen egen tråd om detta vackra ställe i Kina. Nu har jag inte beskådat det med egna ögon än men har sett bilder och filmer och det verkar verkligen vara ett riktigt paradis.
Besökte Beijing i februari iår och ångrar mig lite, hade velat haft en liten varmare temperatur. Men jag hade en underbar upplevelse och kommer därför att återvända nästa år i maj och då spendera en månad på resande fot.

Tanken är då att dels ha ett stopp i Guilin/Yangshuo och därav trådstarten. Tänkte vi kunde dela tankar/åsikter/tips om resmålet. Vad har ni för egna erfarenheter och vad kan ni som besökt resmålet tipsa om?

Ös på bara!
#2 2012-05-18, 06:50
Bairuilong
När jag besökte Yangshuo upplevde jag det som den vackraste platsen jag sett. Yangshuo är en optimal plats för naturupplevelser och för avkoppling.

Gullin har också mycket vackert, men på grund av sin storlek är det inte lika pittoreskt som Yangshuo, och man får åka lite längre för att komma till många av de vackra platserna, även om det finns en hel del fint i stadscentrum också.

Min rekommendation är att fördela så stor del som möjligt av tiden i Yangshuo och bara ta någon dag eller två i Guilin. Det går massor med båtar längs Li-floden från Gulin till Yangshuo så det kan vara ett bra alternativ till transporten.

Mvh