Hitta diskussioner med liknande innehåll

Bila i Polen, Slovakien, Tjeckien & Tyskland.

#1 2012-05-20, 23:30
premiumdj
Som rubriken lyder så tänkte jag och min fru samt våran 1-åring bila igenom dessa länder i sommar.

Det vi vet än så länge är att vi tar färjan från Karlskorna till Gdynia och sedan kör till Gdansk och sover första natten på Hotell där och sedan åker vi vidare ner genom Polen kanske in i Slovakien över till Tjeckien eller in i Tjeckien direkt för att sedan åka till Tyskland där vi hälsar på hennes släktingar i Mannheim sedan hem över danmark.

Någon som kört denna rutten innan? Finns det gott om hotell, vandrarhem eller bed & breakfast på vägen? Då vi har med oss våran dotter vill vi inte sova i bilen eller tält samt inte heller planera resan in i minsta sekund då man aldrig vet vad som händer och kanske tar någon avstickare så vi hade bara tänkt planera första natten för att se om vi kan hitta något på vägen.

Något vi inte får missa att se på denna rutt? Inga supargrejer utan sevärdheter som gör resan värd att åka helt enkelt vi är intresserade av kultur och natur.

Man kanske skulle boka något mer hotell innan man åker? Möjligtvis i Krakow eller något.

Tips mottages gärna med sevärdheter och om någon vet om man behöver boka innan eller om det finns några möjligheter att hitta nattuppehälle under dagen när man kör.

Tack på förhand

//Premiumdj
#2 2012-05-21, 08:03
gammeljohan
Det finns gott om hotell/motell längs med de större polska vägarna. Jag tror inte du behöver boka i förväg.
Gdansk gamla stad är ett måste om ni skall bo i staden.
Malbork, några mil söder om Gdansk, är Europas största medeltidsborg i tegel. Byggd av Tyska Orden. Idag finns bl.a. bärnstensmuseum i borgen.
Missa inte Torun med sin medeltidsstad och Copernicus födelsestad, med på UNESCOsŽvärldsarvslista.
Warszawas gamla stad med kungliga slottet. Kulturpalatset.
Den enda befästning som Karl X Gustav inte klarade ut att inta var det befästa klostret Jasna Gora i Czestochowa. Där hittar du också Svarta Madonnan, den viktigaste Maria-ikonen i Polen. Folk vallfärdar dit i tusental.
Auschwitz/Birkenau behöver ingen kommentar.
Krakows gamla centrum med Vavel-slottet.
Saltgruvan Wieliczka vid Krakow är kanske för jobbigt att bära runt en 1-åring i två timmar.
Alla dessa är med på UNESCOs världsarvslista.
Go tur
#3 2012-05-22, 01:10
premiumdj
Tack så mycket för tipsen, väldigt bra tips..
Blir nog att beta av några platser på den listan
#4 2012-05-22, 02:06
gavlip
Vintersportorten Zakopane på gränsen till Slovakien kan man åka och kolla på.
#5 2012-06-01, 13:12
Svizzera
Här själv bilat söderifrån från Slovakien genom hela Polen och sedan tagit färjan till Sverige.

Polen är ett vackert land, men du kommer emellanåt att uppleva vägar i fruktansvärt dåligt skick. Vi övernattade på ett hotell i Lodz som ligger i centrala Polen, jag tror det var Hotel Ambasador som låg en bit utanför centrum, det fanns en Tesco i närheten.

Ett mycket prisvärt land. Men räkna inte med att alla kan engelska, inte ens unga. Kan vara en fördel att prova sig fram på tyska ibland.

Håll dig borta från polisen och kör aldrig för fort. Det finns knappt några motorvägar som går söderut/norrut så det är för det mesta landsväg som gäller.

När du reser med småbarn kan det vara bra att ta med en termos så att man kan göra iordning välling i tid och otid, se till att fylla den med nytt varmt vatten varje morgon. Vi har ofta rest med våra barn och det går jättebra.