Hitta diskussioner med liknande innehåll

Flytta till Sao Paulo och arbeta /Mod

#1 2012-08-04, 23:28
t00by
Tjenare mina kära fbare
Nu är det såhär att jag är så sjukt trött på Sverige, har varit det i 2 år tillbaka, tråkigt land, gillar inte vinter.. har varit utomlands 2 gånger det senaste halvåret, totalt underbart
Och ni som har emigrerat Sverige hur bar ni er åt o.s.v?
Är för övrigt en kille på 22 år har en elektrikerutbildning i bagaget och CE kort.
Har för övrigt börjat sikta in mig på Brasilien vet faktiskt inte varför det känns rätt, har skrivit med en brud därifrån som är lika gammal som jag och verkligen nästan sliter dit än, hon jobbar har egen lägenhet o.s.v, fattar bara inte vad som håller kvar mig här?
Hon fixar uppehållstillstånd till mig o.s.v
Jag får flytta in till henne också, bara plugga språket där sen sitter språket även när hon kommer prata med mig hela tiden.
Har 100 K och det räcker ju ett tag där nere
Hur ser det ut för de svenska företagen där nere i Sao paulo någon som vet det här inne?

Hoppas ni kan hjälpa mig att slippa detta tråkiga Sverige, mår ju fan dåligt av att vakna upp varje morgon, tycker verkligen livet här är fruktansvärt tråkigt. Har bara blivit de på sistonde

Och snälla ni skriv inte att det är totalt omöjligt att flytta ner dit, det är fullt möjligt. Vet många på forumet som har stuckit ner dit

M.V.H
#2 2012-08-04, 23:33
t00by
Vet för övrigt att det är helt annorlunda där kriminalitet korrupt polis o.s.v men man vänjer sig. Vill ge det en chans bara
#3 2012-08-05, 12:21
Bosh
Talar du portugisiska? Jag ser snabbt genom din inläggshistorik att du uttryckt vilja att flytta till ett flertal portugisiskt talande länder.
#4 2012-08-08, 19:09
Som jag nämnt tidigare, vill du ha ett gott liv i Brasilien så får du sälja dig till hyperkapitalismen. Minimilön där är cs 2400 svenska och det räcker INTE långt. Hantverkare finns det gott om så såvida du inte har en brilliant buisnessplan eller nöjer dig med det lilla så blir det svårt (men inte omöjligt.)
#5 2012-08-10, 22:30
t00by
Seriöst någon borde ju bott där och jobbat?
Ingen?
#6 2012-08-13, 14:40
Sitzenpinklern
Har varit en del i Brasilien, har även en hög med vänner som är födda och bor där. Min uppfattning av läget, alltså inte ren fakta, är att de med högre utbildning (ingenjörer, advokater, läkare) tjänar väldigt mycket. De har i regel väldigt, väldigt mycket pengar. Samtidigt tjänar "vanliga knegare" otroligt dåligt, pengar som de nästan inte kan klara sig på.

Som exempel;

Tjejen jag bodde hos, hennes far, tjänade 350 000 i månaden som plastikkirurg och deras "husfru" eller vad fan man ska kalla det, som gjorde vår mat, putsa våra skor med mera tjänade 2400 kr i månaden Vilket de påstodd var bra betalt för folk av hennes sort.

Så får du inte ett vettigt jobb så kommer du få klara dig på skitpengar och bo i ett fattigt område. Det är mycket dyrt i Sao Paulo. Jag tror att du har bättre chans som engelskalärare eller inom något svenskt bolag som är placerat där. Blev själv erbjuden jobb som engelskalärare (i flera sydamerikanska länder) med en helt okej lön nästan enbart eftersom jag är blond och talar bra engelska, som nästan alla svenskar. Även hostel och hotell kan fungera då de inte vill ha folk som enbart pratar portugisiska. Anledningen till att det är bättre lön där är att de behöver folk med goda språkkunskaper - 95 % av Brasiliens befolkning faller bort. Elektriker kan de antagligen hitta en jäkla massa av ur sin egen befolkning, så varför anställa en dyr svensk?

Med det sagt; Det är absolut inte svårt att hitta jobb där enligt min uppfattning. Gå till privata läroinstitut och erbjud dina tjänster som språklärare. Lär dig lite portugisiska först så ska det nog gå bra... Vill även påpeka att hela brasilien är fantastiskt, tjejerna i Sao Paulo är mycket snygga och lättfotade. Det är ingen skröna utan sanning. Festerna är fantastiska och folket socialt. Men, nu har du någon kvinna på gång i Sao Paulo iofs, jag hadde valt Rio de Janeiro. Sao Paulo är något av en betongdjungel, Rio har stränderna, karnevalen, vackrare stad, folk från hela världen med mera.