Hitta diskussioner med liknande innehåll

Resrutt Centralamerika

#1 2012-08-08, 14:21
Planerar en resa till centralamerika i 3-4 månader och har lite funderingar:

Planen ser ut såhär för tillfället:

Jag tänkte börja med två veckor i Karibien, kanske en vecka på Cuba och en vecka på någon mindre ö typ Bahamas (inte helt bestämt)

Efter det tänkte jag bege mig till Santa Teresa, Costa Rica i minst 10 dagar för att surfa. Efter det så har jag inga planer.

Tanken är att ta mig runt med hyrd/köpt bil, hur funkar det i Costa Rica/Niqaragua/Panama? Någon fara? Erfarenheter?

Jag har hört att Costa Rica är lite dyrare än grannländerna, är det extrem skillnad? Vad bör jag satsa på för budget exkl. flyg? Vill inte bo på de sunkigaste ställena men inte heller 5-stjärnigt precis.

Hur skiljer de olika lokalbefolkningarna åt? Är något land väldigt mycket farligare än de andra?

Tanken med resan är att hitta schyssta surf-ställen för en nybörjare och att få en grym upplevelse.

Tänkte väl eventuellt dra mig ner åt Equador, Chile och Brasilien efter de här 4 månaderna. Eller kanske upp till USA, inte bestämt helt. Kanske båda.

Är oerhört tacksam för tips! Tack
#2 2012-08-10, 08:29
Costa Rica är mycket dyrare än grannländerna, det är ungefär samma prisklasser som i Europa. Hyra bil är ingen bra idé, taxi och buss är billigt och bra. Hyr du en bil kommer det bara sluta med skrik och grin när någon plockat bort dekalerna från bilen.
#3 2012-08-10, 22:16
Tanken med att ha egen bil är att jag vill ju kunna stanna när jag ser något schysst ställe och slippa planera extremt mycket i förväg, men det kanske blir svårt dådå.

Hur är de olika lokalbefolkningarna jämfört med varandra då?
#4 2012-08-10, 22:40
Lite off topic men vad hände med dina andra reseplaner? Var det inte jorden runt med fokus på Asien för hela slanten eller missminner jag mig? Bara intresserad vad det är som lockar mer i Centralamerika?
#5 2012-08-10, 23:30
Dom planerna finns kvar, men får väl ta en liten bit i taget. Har länge varit sugen på Syd/Centralamerika, det känns lite mindre berest och mer spännande än tex Asien. Nån fokus på Asien har det aldrig varit, där har jag varit tillräckligt ändå.