Hitta diskussioner med liknande innehåll

Dykarskolor i Krabi/Phuket - tips?

#1 2012-08-12, 15:52
Jackie
Funderar på om jag ska välja Krabi eller Phuket som mitt nästa resmål, och en av faktorerna kommer vara valet av dykarskola. (ämnar att ta ett open water cert).

Har ni några tips på respektive plats, så här på rak arm?

Hur skiljer sig dykvattnet? Prisläget?

All input är av intresse!
#2 2012-08-13, 21:49
Jackie
Okej!

Någon med erfarenhet från något utav ställena, då?

I övrigt, vilket område skulle ni rekommendera? Jag vill gärna gå ut och ta några pilser några kvällar, men främst kommer min resa kretsa kring att sysselsätta mig med aktiviteter, läsa böcker, sol & bad osv.
#3 2012-08-21, 13:50
Tror du får ett mycket cert mycket billigare om du tar det på Koh Tao.
Jag tog iaf mitt där och det var bra mycket billigare än västkusten, sen är det oxå ett stort plus att ön är riktigt nice
#4 2012-08-26, 20:49
Lipolytic
Tycker att du ska ta dig ut till Koh Lanta och välja bland dykfirmorna där, det är i alla fall mitt tips. Det är ganska nära Krabi, så om du väljer Krabi kan du ha Lanta i åtanke ifall du inte vill bestämma dig innan. Utanför Lanta finns en ö-grupp som heter Koh Haa med väldigt fin dykning (Koh Haa Lagoon och Koh Haa Cave bland annat).
#5 2012-08-31, 13:23
trolo1
kan rekommendera http://www.phiphibarakuda.com/ på phi phi island! dykningen på västkusten är mkt bättre än ostkusten! dvs koh tao är billigare av en anledning. annars har jag hört mycket gott om http://www.seadragondivecenter.com/ i khao lak. skitfina liveaboards till similan islands som är sjuhelvetes fint, top 10 dykning i världen.
#6 2012-08-31, 17:17
Leonidas72
Ok killen ska ta dykcert så det är ju inte någon anledning att snacka om liveaboard, det brukar vara till för mera vana dykare.

Själv har jag dykit i 12 år runt om i asien, thailand har bara 1 ok ställe att dyka på o det är burma banks på liveaboard.
Allt annat är skit och definitivt INTE top 10 i världen.

Men killen är ny och då är ju lite fina fiskar och lite avbrutna hårdkoraller bra.

Så till TS eftersom du inte åker enbart för att dyka åk till det stället som passar dig bäst o ta dykcert där.
Har tyvärr ingen skola att rekommendera men ring lite dyk klubbar i swe och fråga om de har en affiliate skola många brukar ha det.

Sedan beror ALLt på vilken tid på året du ska åka eftersom sikt under vattnet betyder mycket och är olika bra olika tider på året i olika regioner asien som thai.