Hitta diskussioner med liknande innehåll

Sydamerikatrip Jan-April 2013

#1 2012-09-04, 19:56
thappstar
Hej!

Har äntligen bokat in en resa med flickvän och en godvän till Sydamerika, Det blir tre månader med start i Rio de Janeiro i Januari till hemfärd från Caracas i April!

Skulle gärna vilja ha tips på sevärdheter och saker man inte får missa under resans gång, vi kommer att resa igenom Brasilien, Uruguay, Argentina, Chile, Kortare visit in i Bolivia, Peru, Ecuador sen vidare till Caracas från Quito.
den planerade resan just nu ser ut som följande:
Rio de Janeiro vidare till Florianopolis ett par dagar för godmat, dans o allmänt chillande , sen Iguzufallen och ner till Uruguay och Montevideo, båt över till Buenos Aires, chilla runt där ett par dagar, vidare igenom mellersta/södra Argentina till Barriloche, Upp genom Chile in till Bolivia, kolla på saltöknen/spegeln(va den nu hette) till Peru o Inkaleden, sedan Ecuador, sola bada o gotta sig o avslut i Venezuela.

Kom gärna med bra grejer att göra på vägen, Min vän är Chile och talar spanka samt har lite släktingar här o var i Chile/Argentina.

Tack på förhand!
#2 2012-09-05, 03:38
Jävlar vad du ska resa fort om du ska hinna med allt det där! Fan var smart och ta färre länder och lär känna platserna!

Liksom fattar du hur jävla många timmar i buss du planerat in på 3månader?
#3 2012-09-05, 06:05
Har du rest i sådant högt tempo förr? Jag själv har inget emot det, men de flesta skulle nog tycka att det är för fort...för mycket på för kort tid. Det som kan hjälpa är att göra upp en plan, i princip dag för dag, hur du tänkt spendera din tid. Googla restider, eller ännu bättre, skaffa en Lonely Planet guidebok och kolla upp. Det brukar hjälpa för att inse om ens planer är rimliga eller inte. Kolla också kostnader, för buss, flyg, eventuella visumkostnader. Kostar mycket att röra sig så fort...

Resrutten ser hyfsad ut, men tråkigt att ni missar Colombia som är en av Sydamerikas höjdpunkter (antar från ditt inlägg att ni flyger från Ecuador till Venezuela?). Det finns alldeles för mycket att tipsa om, ett hett tips är att skaffa en Lonely Planet (eller annan guidebok) och läsa på lite själva först...
#4 2012-09-05, 07:40
thappstar
Tack för respons! dock anser jag inte att rutten är för lång. Har delat in resan i 3 delar, rio till barilloche - 1 månad, chile- peru - 1 1/2 månad( det är väl mest chile fokuset kommer ligga på, ecuador 2 veckor samt ett par dagar i caracas(flyg från ecuador) .
Har en lonely planet bok, har kollat bussrutter o liknade, tänkte mer om ni hade några äventyr man verkligen inte borde missa!

Tack på förhand!
#5 2012-09-06, 04:27
Hm, men dem flesta feta äventyr, tar ju oftast upp lite tid, tex. flodbåt i amazonas, 4-5dagar, kanske mer, kanske mindre. Huayhuash som är en sinnessjukt vacker vandring(världens näst vackraste enligt national geographic) i Huaraz (Peru) är på tex. 8dagar. Salar de Uyuni, om du ska hinna med alla sjöar osv, 3dagar.

Har man en sjukt tajt tidsram, så blir det säkert lätt att få in alla saker då dem tar tid!

På 3månader skulle jag inte rekommendera att göra fler än 3länder.. En sak att ha varit i alla länder, en annan att "känna" dem.
#6 2012-09-06, 05:11
Det är en evig diskussion om det här, hur mycket tid man måste spendera i varje land för att ha "gjort" landet. Så länge ni har kul är det i slutändan upp till er. Jag gillar också att resa i högt tempo ibland. Ni måste bara vara beredda på att det kostar mycket och kan bli lite stressigt. Och ni kommer inte kunna se "allt" i varje land, ni kommer bli tvungna att prioritera och välja bort mycket.

Vad gäller resrutten, en grej jag tänkte på var det här: "sedan Ecuador, sola bada o gotta sig o avslut i Venezuela /../ ett par dagar". Det ska tydligen finnas ok stränder i Ecuador, men den enda jag varit på var patetisk jämfört med de i Venezuela. Googla t.ex. "puerto colombia venezuela" och se bilder. Jag tyckte om Isla Margarita också. Paradisstränder som vi hade nästan helt för oss själva, och sjukt billigt, för ett dubbelrum med eget badrum betalade vi 15 kr. Vet inte vad ni tänker i Ecuador, men jag hade nog lagt bara några dagar där (eller helt enkelt flugit ut ur Lima) och istället klämt in den karibiska kusten!
#7 2012-09-06, 18:55
[QUOTE=luckylucaz]

Det ska tydligen finnas ok stränder i Ecuador, men den enda jag varit på var patetisk jämfört med de i Venezuela. [QUOTE]


Ah, fan helt rätt alltså! Colombia som någon nämnde ovan är ju inte helt fyskam, helt klart ett av dem bättre länderna jag besökt.

Värt att tillägga är väl att surfningen är bättre i tex. Ecuador. (Inte varit i Venezuela ännu, men hört att det inte är som i tex. Montanita, Puerto Lopez etcetc.