Hitta diskussioner med liknande innehåll

Vad får jag inte missa i Buenos Aires?

#1 2012-09-11, 20:27
Jacksonsoa
Jag ska till Argentina/Buenos Aires och jobba i tre månader. Åker i oktober. Nu undrar jag vad jag inte får missa när jag är där? Du som har vart där. Vad var det bästa med staden/landet? Jag kommer jobba rätt mycket men kommer så klart att ha tid för annat också.
#2 2012-09-11, 20:43
Porterbiff
Hej.

Finns en stor samlingstråd om Buenos Aires. Men kan hjälpa dig. Har spenderat 3 månader i Sydamerikas bästa stad.

Buenos Aires är känd för ett rikt nattliv och en skön atmosfär med inslag av argentinsk mat- och tangokultur.

Bra områden är:
* Palermo (här ligger BsAs Soho/Hollywood). Det är den största barrion i Buenos Aires. Här hittar du hundratals barer, caféer och hippa butiker. De livligaste områdena är kring Plaza Serrano, Plaza Armenia och Plaza Italia. I södra Palermo finns en stor park där du kan hitta en stor metallblomma, Floralis Genérica som stänger nattetid och slår ut sina blad under dagen. I parken finns även en japansk trädgård och flertalet kända muséer, bl.a. Musée de Bellas Artes.

* Recoleta. Här hittar du den världsberömda Recoleta-kyrkogården. Området i sig kan jämföras med Stockholms Östermalm. Rika människor framförallt har lägenheter här.

* San Telmo. Utöver huvudgatan finns inte så jättemycket att se här, men den är helt klart värd ett besök. Finns en stor marknad i området.

* La Boca. En riktig skithåla, men här hittar du den för BsAs stereotypiska El Caminito, gatan med färgglada hus. Det här är "Buenos Aires som det en gång var". Även La Bombonera ligger här, dvs Boca Juniors hemmaarena, där bland andra Maradona spelat.

* Microcentro, dvs "det mest centrala området". Här ligger huvudgatan Calle Florida där många shoppar. Strax väster om Microcentro löper den världskända Avenida 9 de Julio där den stora kända Obelisken ligger, och korsas av Avenida de Mayo som leder till Casa Rosada (presidentens hus) i ena änden och Parlamentshuset i andra.

* Puerto Madero. Nybyggt område vid hamnen. Här finns Sydamerikas kanske mest berömda bro, den s.k. Puente de la Mujer, designad av arkitekten Santiago Calatrava som även är känd för Turning Torso i Malmö och Ciutat de les Arts i les Ciències i Valencia. Här finns även flertalet fina köttrestauranger, s.k. parillor med asado, olika former av kött och inälvsmat. Siga de la Vaca är en av de mer kända.

* Tigre. Ligger någon timme utanför Buenos Aires men är helt klart värd ett besök. Detta påminner inte om BsAs över huvud taget. Här kan man ta en flodbåt och åka på turer längs de vackra kanalerna.
#3 2012-09-11, 20:45
Porterbiff
En tur över till Uruguay är också att rekommendera. Du åker till Colonia del Sacramento eller Montevideo. Härifrån kan du sedan ta dig ut till den vackra kusten med milslånga nästan tomma stränder. Perfekt för inte minst surfing, då de stora Atlantvågorna sköljer över kusten. Ställen att rekommendera i min mening är framförallt Punta del Diablo resp. Cabo Polonio. Punta del Este kan du skippa. Det är världens turisthåla med lyxhotell överallt.
#4 2012-09-11, 20:47
Porterbiff
Vill du ha tips om en spanskaskola så kan jag varmt rekommendera Expanish i Microcentro. Ligger riktigt centralt. Små klasser, bra samhörighet. Pedagogiska lärare och roliga sidoaktiviteter!
#5 2012-09-11, 21:21
galne-golem
Du måste äta Parilla, En blandning av grillat kött och Chorrizo.
Åka över till Uruguay som någon nämnt tycker jag också du ska prova.
Buenos Aires är en grym stad med hur mycket som helst att göra har varit där 4 ggr och 7 i Uruguay.
#6 2012-09-11, 23:42
Väldigt bra tips! Skall också till BA i oktober för att jobba i 2 veckor. Har fått med mig det mesta ni nämner under ett tidigare besök, men Tigre låter intressant, skall kolla upp det! Konkreta tips på bra grillrestauranger skulle uppskattas! Käkade parrillada när jag var där sist, men mer en halvparten var inälvor och fett och i princip oätligt för mig.... skulle uppskatta något som var mer fokuserat på gammalt hederligt kött

Utöver det som sagts rekommenderar jag El Ateneo Grand Splendid (unik bokaffär), åka gammal tunnelbana byggd i trä på linje A, besöka en gaucho-festival (cowboy), och käka världens bästa glass på Persicco eller Freddo!

Jag skulle också göra en del utflykter om jag var där i 3 mån... om du står ut med nattbuss kan du ta dig till t.ex. Cordoba eller Mendoza en fredagsnatt, spendera hela lördag/söndag där, och tillbaka söndag natt... Har du råd kan du flyga också, men inrikesflyg i Argentina är DYRT. Iguazu bör besökas också om du har tid. Och Bariloche, Ushuaia, Calafate, ja det finns mycket att se.. Själv har jag bara besökt Iguazu av dessa och det var otroligt. Skall till Mendoza nu i oktober på väg till Buenos Aires.
#7 2012-12-10, 11:43
Boca Juniors är en upplevelse alla fotbollshatare borde vara med om.
Rödvin.
Stekar.
Politik.
Mendozas vinfestival.
#8 2012-12-11, 16:36
Härliga tips!! på väg ditåt nu!

Någon som har tagit sig lite längre söderut? Ner mot Patagonia (vars är det bäst att utgå ifrån?) och sedan hur tar jag mig hela vägen ner till "tierra del fuego"? Hört att det ska vara dyrt och knöligt, några erfarenheter?

Vad mer borde man inte missa i landet då? Släng upp lite tips!! Älskar natur och berg, men även studentstäder med många aktiviteter..

edit, fiske? någon som fiskat där nere i syden? Känt för stor öring??
#9 2012-12-15, 14:50
Skauning
Personligen tycker jag Buenos Aires var en tråkig stad. Massa kultur och skit, samt dålig shopping.

Ifall du har möjligheten att resa ner till Patagonien ska du ta den, missade tyvärr det själv, men har fått höra av vänner att det är bland den vackraste naturen i världen. Nästa gång jag är i Argentina, då jävlar...
#10 2012-12-16, 19:44
Jacksonsoa
Fy faan vilken underbar stad. Kom hem i helgen å vill tillbaka nuuuuu