Från Jacksonville till San Francisco - En reseberättelse

#13 2012-10-25, 19:00
M4RK-5
Ursprungligen postat av padron
Förstår inte inte varför snåljåpar åker på semester överhuvudtaget, det allra billigaste är väl att stanna hemma?

Vill hävda att det som absolut inte ska ge avkall på är utelivet, både mat och dryck är oerhört prisvärt och det är dessutom förbannat kul att gå ut i USA.Allt ovan är förmodligen baserat att du antar att jag bor i Sverige och tycker att mat och dryck är prisvärt i Staterna. Sådant är inte fallet. En blaskig bud för 7 dollar + 1 dollar dricks i en bar är inte rea för mig.

Snål och snål.... För 40 tusen kronor så åker jag på två resor till USA (och kommer hem mkt mkt nöjd) sedan att jag inte dyngar ned mig på en bar el. diskotek utan går upp sex på morgonen och springer en halv mil...ja...det är för mig bara sunt och ger mig välmående. Att det skulle vara snålt är svårt att förstå...
#14 2012-10-26, 14:49
Wenner69
Ursprungligen postat av Stromstrom
Håller med dig Padron. Ska man leva så snålt kan man ju lika gärna strunta i det.
speciellt i USA där både restaurang och barlivet är så bra..

Det kan väl vara min invändning mot TS. Att ni bara verkar ha ätit på snabbmatskedjor och oftast bott på billiga motell utanför stadskärnan.

Jag gjorde iofs samma sak på min första roadtrip, men det jag har insett efter några stycken är att man missar så mycket. Dels finns det väldigt mycket bra och prisvärda restauranger i USA, speciellt om man är intresserad av "ethnic"-mat, dvs från andra länder. Ofta blir det inte speciellt mycket dyrare än snabbmaten men väldigt mycket roligare.
Sen är det det här med boendet. Jag gjorde som sagt exakt samma sak själv, men det går att få tag på boende centralt (hyra lägenhet, Hotwire/priceline mm). Ska man ändå besöka en stad så missar man väldigt mycket genom att man blir sittande på hotellrummet på kvällarna istället för att gå ut.

Jag hoppas att ni blev bitna av USA som resmål och att ni åker tillbaka. Mitt tips isf är att sikta på mindre städer och att kolla upp lite mer innan (boende/restauranger mm)Jo precis, vi ville inte snåla. Vi satt verkligen inte på hotell/motellrummen och degade. Vi hade lite blandat mellan lite bättre och lite sämre. Vissa av hotellen var riktigt trevliga med hög standard. Speciellt det i Ventura var riktigt fint, ca: 10m från havet. Men rent generellt spelar det inte så stor roll vart du bor i USA. Om du ska ta dig någonstans så är det smidigast med bilen ändå. T.ex. Flagstaff. Vi var inte intresserade av Flagstaff generellt, bara grand canyon. Ett motel6 i Flagstaff (relativt centralt) kostade oss inte mycket och vi tog vilket fall bilen till Grand Canyon på förmiddagen och spenderade hela dagen där. Men som sagt, vi blandade lite mellan dyrt och billigt när det gällde boende.

Angående maten så blandade vi där med. Vi tycker båda om snabbmat och var fascinerade av USAs utbud och kultur. Vi ville testa så mycket som möjligt. Därför siktade vi på en snabbmat och sedan en "bättre" restaurang på kvällen. Vissa kvällar orkade vi inte och satsade då på en pizza på hotellet. Det var mysigt det med. Men totalt så blev det mycket riktig mat också.

Vi började i Jacksonville endast för att vi ville åka kust till kust och ville inte spendera för mycket tid i Florida. Nu i efterhand så skulle vi nog ha tagit oss lite mer tid där och skippat någon dag i vegas och/eller San Francisco, men det spelar inte så stor roll. Det blev en ganska lugn start med att få glida fram längs vägarna och stanna till i lite mindre städer på vägen under första resdagen.

Vi är helt klart sugna på att resa dit igen, men vi får se när det blir av. Det var lite av en engångshändelse och vi vill inte späda ut upplevelsen för mycket med att börja planera nästa resa för tidigt.
#15 2012-10-26, 15:37
Ursprungligen postat av M4RK-5
Allt ovan är förmodligen baserat att du antar att jag bor i Sverige och tycker att mat och dryck är prisvärt i Staterna. Sådant är inte fallet. En blaskig bud för 7 dollar + 1 dollar dricks i en bar är inte rea för mig.

Snål och snål.... För 40 tusen kronor så åker jag på två resor till USA (och kommer hem mkt mkt nöjd) sedan att jag inte dyngar ned mig på en bar el. diskotek utan går upp sex på morgonen och springer en halv mil...ja...det är för mig bara sunt och ger mig välmående. Att det skulle vara snålt är svårt att förstå...


Tja, det var ju du själv som skrev "sup i Sverige".

Jag går sällan på några flådiga nattklubbar kan tilläggas. Roligaste festerna brukar man ha på divebars och rockklubbar där man oftast får en bra öl för $5, eller en billig variant blask som Bud, Miller eller Pabst för $2.

Och att hålla igen på matkontot känns inte befogat i min bok. Det räcker med att lägga på ett par dollar så får du en vällagad middag på en riktig restaurang istället för snabbmatskedjorna. Inget ont om snabbmat, det funkar också men blir lite tröttsamt i längden.
#16 2013-07-24, 15:02
Wenner69
Ressuget börjar så smått stiga. När ska man lyckas ta sig iväg igen månntro
#17 2013-07-24, 22:53
Poke53281
Man blir alltid blåst på första resan till USA. Min första resa var 12 dagar och kostade över 40.000, och även då - hade jag planerat ganska väl (tyckte jag själv då.

Detta året, reste jag 1 mån i USA, och kom ner på 23.000! Och så var det även Nordväst Amerika (Oregon etc.) som är mycket dyrare att resa till än t.eks Florida och New York.

Men jag använde Hostels (vandrarhem) och då kom prisen för övernattning ner på 16.5 dollar per natt. Det finns bra hostels, mitt hostel var bättre än det råtthåla motell jag betalade 60$ for första gången jag var i USA. Hade digital Kabel TV, Wifi, kylskåp och alla faciliteter och låg mitt i centrum.

Men kul att läsa om er färd, försätt - jättespännande att läsa om resan!
#18 2013-07-31, 12:07
Wenner69
Ja, det finns ju som sagt en hel del att spara in om man vill. Men 23k skulle jag nog aldrig kunna komma ner i.

Hyrbil+envägskostan+flybiljetter + Bensin + parkerings/vägavgifter blev ju ca: 30k för oss. lägg sedan till att vi shoppade prylar för säkert 20k till så. Men för mig var det en del av charmen. Att kunna göra en gammelversion av en av mina luffarresor från ungdomen. Ekonomin tillät det

I min ungdom tågluffade jag en del och levde då efter en helt annan budget. Fortfarande väldigt roligt, men jag skulle nog inte klara det lika bra idag. Latheten och bekvämligheten får mig att falla för hotellens lockelse. Ofta fungerar hostels, men det brukar inte bli riktigt samma service eller enskildhet. De sparar ju in pengar på något för att kunna hålla låga priser.