Hitta diskussioner med liknande innehåll

Ni som inte är från huvudstaden, vad tycker ni om resmålet Stockholm?

#1 2012-11-24, 02:31
megrabb
Blev inspirerad av en tråd angående vad andra länder runt om i världen tycker och ser på Sverige. Men hur ser och tycker ni utanför huvudstaden på Stockholm? stor, läskig, mindre än väntat, mycket att göra, sjuka människor, trevliga människor, Kulturkrock? ..ja allt!

Man har ju träffat på folk ute på krogen från andra städer och hört vad dem tycker och trott. En tjej som var här för första gången med några vänner berättade att hennes föräldrar var väldigt oroliga över att hon skulle till just Stockholm, eftersom det hände så många hemska grejer här. Är det en vanlig bild?

Tycks vara vanligt annars att man åker en weekend till Stockholm och upplever saker/festar. En Stockholmare drar ytterst sällan spontant en helg till en annan stad. ("älskling, skulle det inte vara kul att uppleva Norrköping över helgen").

Lär väl finnas massa fördomar också, finns mycket intressant att höra här. Hur ser ni på Stockholm och vad tycker ni om Stockholm?
#2 2012-11-24, 02:39
Vahettere
Tycker staden i sig är riktigt fin! Människorna som bor där däremot...
#3 2012-11-24, 02:43
usb3
Gillar Stockholm som stad helt klart. Däremot Stockholmare som lämnar sin stad för en helg tenderar att vara dryga och tro sig vara bättre än alla andra.
#4 2012-11-24, 02:46
Beyker
Mitt intryck är att folk respekterar varandra i trafiken, det gillar jag. Annars ser jag ingen större skillnad mot andra svenska städer. Då den är större finns givetvis lite mer saker.
#5 2012-11-24, 02:46
Out-of-Step
Fin stad, mycket butiker och gillar hur tennelbana/pendeln fungerar. Men det negativa är ändå mängden blåsta invånare i vår huvudstad... inte ovanligt när jag under en tid "bodde" i sthlm hörde folk som diskuterade vad en kullersten är för något, undrar om göteborg ligger i skåne med mera.
Klart det finns okej folk där men majoriteten jag träffat har spelat onödigt tröga för att det tillhör stilen i sthlm. Ja då gäller detta även 30-50+. Blir förbannad när en uppnosig 40 åring pratar med mig som om hon vore 13år
#6 2012-11-24, 02:47
megrabb
Ursprungligen postat av Vahettere
Tycker staden i sig är riktigt fin! Människorna som bor där däremot...


Vad har fått dig att få den uppfattningen? nyfiken
#7 2012-11-24, 03:02
alrobert
Älskar staden! Vara där en varm sommardag är grymt mysigt!! invånarna där är ju dessvärre inte lika roliga..

Vart dom än kommer (utanför stockholm) så tror dom att dom är så mycket rikare/finare och bättre på alla sätt och vis, sånna människor vill man bara få ner på jorden..
#8 2012-11-24, 03:11
puckot
Jag reste ofta mellan min hemstad Uppsala och Stockholm för några år sedan under en period, så jag tillbringande åtminstone en dag i veckan i Sthlm, ibland varannan. Fördelen med Sthlm är ju det stora utbudet på affärer, så det blev ju att man passade på att storhandla den dagen när man endå var där så att säga. Även om Uppsalas affärsutbud har utökats något och blivit bättre nu dom senaste åren.

En annan fördel är väl att det är betydigt mer och roligare nöjen att välja på i Sthlm. Man åkte ju ofta på konserter och besökte några klubbar ibland. Men det är väl dom enda fördelarna jag kan se. Annars är det rätt jobbigt att behöva svettas och trängas med alla människor, det var inte ovanligt att man var tvungen att mer eller mindre armbåga sig fram när man skulle handla t.ex. Och att behöva stå ut med allt oväsen och trafikbuller. Säger inte att det inte finns inslag av sånt även i Uppsala, fast Sthlm är ju mycket större och högre invånarantal, det gör väl att blir mer påtagligt där.

Annars är väl staden helt ok, mycket vackra och fina byggnader o.s.v. Åtminstone av det jag har sett inne i city och det var ju där jag tillbringade mesta tiden. Jag har väl ingen direkt uppfattning om folket i sig, eftersom jag sällan socialiserade med några andra än mina vänner när jag väl var där. Men kan inte påstå att jag märkte någon direkt skillnad mot hur folket är i Uppsala. Dom är väl som folk är mest.
#9 2012-11-24, 03:17
baginboxvin
jo stockholm verkar okej har en syn på att det är en vacker huvudstad som jag gärna hälsar på men inte bor i härlig sommarstad
#10 2012-11-24, 03:21
baginboxvin
s-holm underbar stad men nackdelar finns kommer norr ifrån o tycker stressen är konstig
#11 2012-11-24, 03:26
Elanin
Stockholm är en sorglig stad som försöker efterlikna New York, men misslyckas helt och hållet. Stockholm är inget annat än en skitstad. Tyvärr är det Sveriges huvudstad.

Stockholmare är själalösa, integritetslösa som ofta är extremt ytliga och apatiska. Alla verkar leva efter devisen "sköt dig själv och skit i andra", när någon blir grovt misshandlad så står ett par hundra människor och kollar på utan att ingripa.

Finns ingen empati eller solidaritet för andra i Stockholm, bara en sjuk, lögnaktig fasad. Stockholmare är generellt sätt äckliga, även om de som är värst är de som nyligen flyttat till Stockholm. Fan mörda dem allihopa!
#12 2012-11-24, 03:49
fulagubben2
Håller (som många andra) med om att Stockholm är en väldigt vacker stad. Älskar hamnstäder med små broar över kanaler och båtar som ligger förtöjda bara ett stenkast ifrån affärerna.

Människorna däremot... Blåsta och egocentriska, tror dom är störst och vackrast på hela jorden. Något jag tror väldigt många håller med om. Alla är givetvis inte det, men många.