Hitta diskussioner med liknande innehåll

Roadtrip: New york - Florida!

#1 2012-11-24, 12:01
marcussvensk
Hej tänkte höra om lite tips!
Ska åka till usa i sommar under 2-3 veckor och tänkte göra en mindre roadtrip från new york till florida.
Tanken är att stanna i NY ca. 2-3 dagar vad får man inte missa när man är där? Sevärdheter, shoping, klubbar, restauranger etc tar emot alla tips tacksamt.

Där efter tänkte vi hyra en bil och åka ner mot florida och göra ett stopp innan Orlando, vore tacksam för tips på vilken delstat man bör besök? dvs North / South carolaina el Georgia.

Därefter åker vi vidare till Orlando och besöker nöjesparkerna Epcot, Seaworld och U-studio etc under några dagar.

Sen bär det av mot Miami för några dagar, tips på att hitta på där? Och sist men inte minst tar vi oss ner till Key west några dagar. Vore intressant att höra om vad man kan hitta på där. Dvs badstränder, restauranger, hotell, sevärdheter och shoping! :-) Tack på förhand för era tips och råd!

Mvh / Marcus
#2 2012-11-24, 19:06
Bits
2 - 3 veckor är för lite, jag bodde Orlando och bilade lite inom Florida och då hade jag två veckor på mig och kände att de va för lite.

I Orlando där har du div outlet shopping finns två sånna center, den som ligger nära utkanten är inte den bästa utom den som är lite mer centralt är bäst.

Sen får du inte missa stränderna på Anna Maria Island som ligger i närheten utav tampa.

Även tampa har underbara stränder, mexikanska golfen går där.

Slår enligt min mening stränderna i Miami.
#3 2012-11-24, 20:03
Baalzamon
Ursprungligen postat av marcussvensk
Där efter tänkte vi hyra en bil och åka ner mot florida och göra ett stopp innan Orlando, vore tacksam för tips på vilken delstat man bör besök? dvs North / South carolaina el Georgia.

Hellre Georgia då, Atlanta är väll intressantare än vad som nu finns i N/S Carolina?

Själv hade jag använt minst en av de tre veckorna till att vandra i the Great smokey mountains, men det är ju jag det
#4 2012-11-25, 07:01
MusseMunskydd
Det är bättre om du gör det ena eller det andra. Om du ska köra bil ner till Miami, vilket för övrigt numera är ett enda stort otryggt ghetto med få vita, så kommer det gå flera dagar åt det på trista motorvägar förbi slitna städer. Åk till NYC och ta er runt utan bil. Hyr bil när ni lämnar och gör en rundloop igenom New York State, Pennsylvania, West Virginia och Virginia. Undvik de större städerna i norra Virginia och Maryland, smutsiga ghetton. Kolla på tripadvisor om vad de olika mindre städerna har att erbjuda. Med mapquest kan du zooma in och se mängder av mindre vägar och småstäder. Krokvägarna i bergskedjan utmed östkusten är vackra, med skogar med vandringsleder. Gör samma sak med Florida någon annan gång. Stig ur bilen så ofta som möjligt. Köp en 20 liters bensindunk och ha den fylld i bilen utifall ni irrar bort er. Enjoy.

PS Kör rakt igenom New Jersey på de större vägarna utan att stanna. Det är en obehaglig, vänstervriden ghettodelstat.

PSS Googla theme park och du kommer se nöjesparker i de flesta delstater med berg och dal banor, etc. Det finns en i Allentown, Pennsylvania. Min svärmor bor där.
#5 2012-11-25, 10:17
McIlroy
Ta buss ner till D.C. istället och spana in Vita Huset osv. Allt i D.C. som är värt att se är koncentrerat så där behöver ni ingen bil. Finns en mängd gratismuséer som ni absolut inte ska missa och så mycket amerikansk historia, som t ex teatern där Abe Lincoln blev skjuten på, film- och tvserievyer, Capitolium och National Mall.

Sen tar ni bil därifrån ner till Florida. Buss mellan N Y och D.C. är väldigt billigt och att köra bil inne i N Y är knappast nåt jag rekommenderar. Gillar ni historia så finns det ett antal platser på vägen ner som är historiskt viktiga från Amerikanska inbördeskriget och Frihetskriget.
#6 2012-11-25, 16:36
Rymdaren
Om du ska köra kan jag rekommendera att ta sig ner längs Appalacherna om natur och genuina småstäder är av intresse. Ett ställe jag varmt kan rekommendera som inte är alltför avsides: Harpers Ferry. Dessutom är DC också trevligt att stanna till vid någon dag.
#7 2012-11-25, 23:29
Det finns hur mycket som helst att se mellan NYC och Miami. Det låter inte som det är en Road Trip ni kommer göra utan mera bara bila direkt ner till Florida. Jag gjorde en Road Trip från New Jersey till Savannah Georgia i somras och tillbaka. Jag hade två veckor på mig och det var tight. Jag önskade att jag hade haft mera tid.

Om jag var er så skulle jag hellre Flyga till Miami och hyra bil där. Göra dags turer runt om Florida och sen flyga till NYC och stanna där ett par dagar innan hemfärd. Ni sparar en massa tid på det. Alternativ så förlänger ni semester med någon vecka.