Hitta diskussioner med liknande innehåll

Tanzania - Tjuvskyttsjägare

#1 2012-12-01, 18:25
gardet
Av de forum som fanns så kändes detta som det enda som kunde passa, eftersom vi antagligen har folk här som befinner sig i Tanzania.

Huvudfrågan: Hur går man till väga för att bidra med sig själv som vakt i en nationalpark i Tanzania?

Bakgrund: Pappa var konservator, så han spelade in många naturprogram på SVT på 80/90-talet, ett av dom var om just om tjuvskyttsjägarna i Tanzania, och den har jag fortf. kvar på VHS. Den dokumentären berör mig fortf. idag och när jag tänker på vad jag gör i mitt yrkesliv och hur det absolut inte bidrar till någonting i världen mer än att ge avkastning till några ägare så känns det verkligen som något jag vill göra. Visst är det med livet som insats om man skulle stöta på några tjuvskyttar, men det är inget som direkt bekymrar mig. Läste om löner/priser för utrustning på wwf.se för vakter (1000sek för en månadslön, några 100 för olika saker som utrustning/mat osv.), så min tanke är att jobba i 1-2 år och lägga undan några 1000 per månad och sedan när jag känner att det är okej, åka ner med material/löner och mig för att hjälpa till i jakten på tjuvskyttar.

Har sökt i forumet här och googlat utan resultat.
#2 2013-01-17, 14:01
ljudkellgren
Det finns en svensk/afrikanska som har en camping i Arusha. Hon har väldigt mycket kontakter när det gäller nationalparkerna i närheten. Henne skulle jag nog börja med att ta kontakt med och fråga om råd. Jag hittar inte något telefonnummer till henne just nu, men ring Rosabussarnas kontor och fråga, de har mycket kontakt och affärer med henne.
Lycka till!