Hitta diskussioner med liknande innehåll

Februari 2013, Brasilien, Argentina, Venezuela, Colombia, Panama, Costa rica, Mexico.

#1 2013-01-08, 15:56
rolliman
Februari 2013 startar alltså jag och min vän en resa som ska ta oss genom Brasilien, Argentina, Venezuela, Colombia, Panama, costa rica och Mexico.

Må kanske vara nått/några länder för många för att genomföras på 3 månader men känns helt perfekt
såhär innan resan. Kanske blir ändrade planer längs vägen, vem vet.

Någon som har förslag på vad man inte får missa när man är i dessa länder? Väldigt "klyshig" tråd men vafan, mycket pengar som går åt och finns en hel del erfarenhet här bakom alla datorer

Målet med resan är att få komma bort från kalla Sverige ett tag. Härlig värme välkomnas, vackra damer och en del fest. Vi söker äventyr och roliga upplevelser! Någon som vet av att dem kommer befinna sig i ett utav länderna efter Februari kan ju höra av sig!
#2 2013-01-08, 16:05
Vad går hela resan på? Akta dig för slumområderna bara
#3 2013-01-08, 16:06
Gummitdt
I Mexico kan man ju inte missa Chichen Itza, de gamla mayaindianernas pyramider och obsevatiorier
#4 2013-01-08, 16:06
BernardLoutre
För många länder. Ta hälften och gör resten på nästa resa år 2014.
Been there, done that.
#5 2013-01-08, 17:14
Varför stressa så jävla mycket och lägga en massa pengar och dyrbar tid på skitlånga resor när ni kan halvera antalet länder och verkligen ha tid att njuta av dom?

Vars ska ni börja? Fattar ni hår långt det är från södra spetsen i Argentina till norra Brasilien? (Vet ju inte vars ni börjar men)..

Men nåja, i korta drag så:

Argentina så är ju Tierra del fuego ett måste, sen Patagonien för att landa i Buenos Aires och ta sig vidare mot Iguazu och Brasilien.. Väl inne i Brasilien så har ni ju halvnära till Pantanal / Florionapolis som båda är väldigt nice, sen från båda dessa ställen är det ca: 24timmar buss till Rio, som är ett måste..

Sen finns det väl helt ok priser tex. Rio - Manaus / Rio - Boa vista för att sedan ta sig till Venezuela.. På gränsen där ligger MT. Roraima som definitivt är värt ett besök! Därifrån en nattbuss till Puerto Ordaz för att flyga till Salto Angel (denna får inte missas!!) . Sedan om ni har tid så vore ju Margarita / Los Roques värda ett besök, med tidspress kanske ni får sticka mot Merida direkt och därifrån ta er mot gränsen med Colombia..

Väl i Colombia så Salento (Kafferegionen), Medellin (Höglandet) och Taganga / Santa Marta vid karribiska kusten.. alla dessa 3 väldigt trevliga ställen! Båtarna från Colombia till Panama brukar gå från Cartagena, men detta ställe kan ni väl skippa att spendera tid i, bara dyrt och jävla massa rika amerikaner på sina charter resor..

PS. Från Manaus kan ni ta flodbåten (2dagar) till Santarem och därifrån ca 1 timme i buss till Alter do Chao!! Detta ställe kan mycket väl vara ett av mina favoriter under hela sydamerika resan... Finns även ayahuasca att få tag i där..

PS2. Varför jag inte gett mer tips om nordöstra brasilien är för att jag inte hunnit dit ännu.
#6 2013-01-17, 19:59
ninjaturtels
Ursprungligen postat av rolliman
Februari 2013 startar alltså jag och min vän en resa som ska ta oss genom Brasilien, Argentina, Venezuela, Colombia, Panama, costa rica och Mexico.

Må kanske vara nått/några länder för många för att genomföras på 3 månader men känns helt perfekt
såhär innan resan. Kanske blir ändrade planer längs vägen, vem vet.

Någon som har förslag på vad man inte får missa när man är i dessa länder? Väldigt "klyshig" tråd men vafan, mycket pengar som går åt och finns en hel del erfarenhet här bakom alla datorer

Målet med resan är att få komma bort från kalla Sverige ett tag. Härlig värme välkomnas, vackra damer och en del fest. Vi söker äventyr och roliga upplevelser! Någon som vet av att dem kommer befinna sig i ett utav länderna efter Februari kan ju höra av sig!Jag åker till Medellin 3/2!
#7 2013-01-28, 22:19
vagos
Isla de Margaritas har en av dom största produktionerna av pärlor i Sydamerika, jämför pris i Sverige innan ni åker. Om ni fortsätter in i Colombia via buss (vilket är det vanligaste sättet att resa i Sydamerika) så rekommenderar jag varmt Parque Tayrona, vilket är sjukt vackert. Ta dock med det ni kan tänkas behöva under tiden ni är där. Det finns restauranger, men ingen starksprit! Om ni fortsätter västerut kommer ni till Palomino, en liten liten by beläget vid kusten 20 min från parken. Där finns det en liten grönsaksaffär där kvinnan säljer weed om ni gillar det. Om ni fortsätter ytterligare 20 min så kommer ni till Tayrona, som också är sjukt litet men kännt för sin dykning. Finns typ 9 dykcenter där. Sen om man fortsätter längs kusten kommer man till Santa Marta, vilket jag personligen inte tycker är något speciellt, men resan är olika för alla. Och sen Barranquia om man fortsätter 1 timme- där finns det fest, Bamboo-beach. Cartagena, Medellien, Bogota, Fyra timmar Från Bogta ligger Villa de Leyva, Dit drar colombianarna för att käka svamp, finns en flod med typ 20 vattenvall där i bergen, La periquera (stavnign?) där det också finns svamp, ta med tält, men visa det inte i ingången, och fortsätt ner en timme då kommer in till sjukt fina platser, svampen hittar man dock innan i komockorna i hagarna, tänk på att äta en vit "vanlig svamp" som blir typ mörkblå om stammen när man plockar den.... Lycka till! Flyger ni till Argentina? Finns många platser där också, buenos aires, cordoba, San marcos (ligger nära cordoba) vattenfall och skit, ligger i en by full av hippes och lsd.... Mendoza, Bariloche... om ni stannar i ba hyr en lägenhet en vecka, brukar bli billiager en hostel, kolla buenosaires.en.craigslist.com.... Palermo - viejo, sohoo, hollywood, Recoleta, San Telmo bra områden att bo på som turist....
#8 2013-04-17, 14:43
yoloswagetc
Vad gäller Isla de Margaritas är det inget jag rekommenderar (hur billiga smycken de än må ha). Jag var där på en gammal hederlig charterresa förra året och bodde utmed den största stranden/gatan. Vi reste med Framtidsresor som hade sålt in stället som en riktig liten paradisö. I helvete. Det var helt utdött, de flesta resebyråer hade slutat förmedla resor dit. Vad det berodde på förstod vi aldrig, om det var kriminalitet, barnprostitution, etc. Vi hörde olika historier. På plats kände man sig otrygg. Jag, i egenskap av ung tjej, var förstås extra orolig. Jag skulle gå och växla pengar på andra sidan den här gatan och det började skymma och jag fick panik och halvsprang hem. Nästan inga restauranger var öppna.

Men kronan på verket: min styvpappa blev rånad med machete och i tullen öppnade de min väska och plockade på sig min lite finare kamera. Jag tycker inte att du ska åka dit, Sydamerika har så mycket mer att erbjuda. Tack Venezuela: aldrig mer.